Η πνευματική ηρεμία θα κρίνει τον τίτλο

Η πνευματική ηρεμία θα κρίνει τον τίτλο

Και οι δύο προπονητές ξέρουν καλά την ομάδα τους και θα παίξει ξεκάθαρο ρόλο ποια από τις δύο θα έχει μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία, το περίφημο καθαρό μυαλό.

Την Τετάρτη το βράδυ στο ΣΕΦ βγαίνει ο πρωταθλητής στο μπάσκετ καθώς ο νικητής του ντέρμπι ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού θα πάρει τον τίτλο και το μόνο που θα απομένει είναι να δούμε εάν θα γίνει η απονομή στο φαληρικό στάδιο ή την Παρασκευή στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Στους κορυφαίους τελικούς της Ευρώπης μακράν (μια ματιά στα άλλα πρωταθλήματα αρκεί για να το καταλάβει κάποιος αμέσως) ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα, αλλά παρέα έχει πλέον και μια τρομερή πίεση που τη Δευτέρα ήταν όλη στο αντίπαλο στρατόπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι εάν δεν νικήσουν στην έδρα τους, ουσιαστικά αποχαιρετούν σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ: Οδεύει προς Τούμπα ο Καμαρά

Προφανώς δεν χρειάζεται να πάρει ούτε ο κόουτς Μπαρτζώκας τον Λευτέρη Σούμποτιτς, ούτε ο κόουτς Αταμάν τον Ντράγκαν Σάκοτα (που είναι και στην Ελλάδα μάλιστα καθώς την Πέμπτη θα παρουσιαστεί από την ΑΕΚ) για να τους ρωτήσουν ο πρώτος τι να αποφύγει ώστε να μην επαναληφθεί το σκηνικό του 2002 και ο δεύτερος για το μυστικό του να φτάσεις σε μια επική ανατροπή από το 0-2 κάτι που μόνο η ΑΕΚ έχει πετύχει στην ιστορία επί του Ολυμπιακού τότε.

Και οι δύο προπονητές ξέρουν καλά την ομάδα τους και θα παίξει ξεκάθαρο ρόλο ποια από τις δύο θα έχει μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία, το περίφημο καθαρό μυαλό που λέμε που δεν είχε για παράδειγμα ο (mvp του 3ου τελικού) Κέντρικ Νάν στους δύο πρώτους τελικούς αλλά και ο (κορυφαίος συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού στους δύο πρώτους τελικούς) Γουίλιαμ Γκός στον 3ο τελικό όπου ήταν σε άλλο γήπεδο ακόμα και πριν την παρεξήγηση με τον προπονητή του.

Γενικότερα αυτά τα περίφημα «mind games», τα παιχνίδια μυαλού που ενίοτε χρησιμοποιούν οι προπονητές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά και ο κόουτς Αταμάν για δεύτερη φορά μετά την ήττα από τη Μακάμπι στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας στο δρόμο προς το φάιναλ φορ του Βερολίνου τα επιστράτευσε και μετά τον 3ο τελικό.

«Είναι δεδομένο ότι εάν παιχθεί μπάσκετ η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη δηλαδή εμείς θα είμαστε πρωταθλητές. Θα φέρουμε τη σειρά σε 5ο ματς και θα πάρουμε και αυτό τον τίτλο. Αρκεί να παιχθεί μπάσκετ όπως έγινε για πρώτη φορά στον 3ο τελικό και όχι αμερικάνικο ποδόσφαιρο που είχαμε στους δύο πρώτους» είπε ο κόουτς Αταμάν που παράλληλα θέλοντας να απαντήσει στον κόουτς Μπαρτζώκα περί ηρεμίας, επιχείρησε να τον…πικάρει ίσως και για να του «πειράξει» το μυαλό.

«Ας μη ζηλεύει ο κόουτς Μπαρτζώκας μπορεί και αυτός να πάρει κάποια στιγμή μια Ευρωλίγκα που είναι ο στόχος του».

Μετά την ήττα από τη Μακάμπι ο Τούρκος προπονητής είχε απειλήσει ότι εάν η ομάδα του δεν προκριθεί ο ίδιος δεν θα είναι στον Παναθηναϊκού του χρόνου και αργότερα εξήγησε ότι το είπε αυτό γιατί είδε τους παίκτες του σοκαρισμένους από την ήττα και ήθελε να προκαλέσει ένα πιο δυνατό σόκ για να τους επαναφέρει.

Το ίδιο κάνει και τώρα, ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων» που το επιχειρεί τόσο φανερά καθώς ούτε ο Ομπράντοβιτς με τον Ιβκοβιτς με ομαδάρες ποτέ δεν είχαν μιλήσει με τέτοια βεβαιότητα για τη νίκη.

Που να γίνονταν και από κοινού οι συνεντέυξεις Τύπου όπως παλιά ή όπως γίνονται ακόμα στην Ευρωλίγκα παραδοσιακά. Άλλωστε στο Τελ Αβίβ το 1994 είχαμε γίνει μάρτυρες ενός ιδιαίτερου στιγμιότυπου στη συνέντευξη Τύπου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού πριν τον πρώτο – στην ιστορία – μεταξύ τους ημιτελικό στο φάιναλ φορ όταν ο αείμνηστος Κώστας Πολίτης τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε ερωτηθεί για τις σχέσεις του με τον έτερο αείμνηστο προπονητή του Ολυμπιακού Γιάννη Ιωαννίδη.

«Έχουμε καλές σχέσεις, μπορεί να μην κάνουμε παρέα, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που μας χωρίζει. Χαιρετάμε ο ένας τον άλλον. Και επειδή στο μπάσκετ συνηθίζεται αυτός που χάνει να δίνει το χέρι στον νικητή, πιστεύω ότι αύριο ο Γιάννης θα έρθει να με χαιρετήσει πρώτος…” είπε ο Κώστας Πολίτης με τον Ξανθό να χαμογελά με νόημα και να απαντά:

“Όταν πήγαινα στην έκτη δημοτικού, η δασκάλα μας έβαλε μια έκθεση με θέμα τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Και ο νοών νοείτω”.

Ο κόουτς Αταμάν για μια ακόμα φορά επιχειρεί να δώσει ένα έξτρα μεγάλο κίνητρο στους παίκτες του λέγοντας τους ότι είναι η καλύτερη ομάδα και μπορούν να κερδίσουν παντού. Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις του είναι βούτυρο στο ψωμί του κόουτς Μπαρτζώκα που αρκεί να τις βάλει στον πίνακα των αποδυτηρίων για να δώσει το δικό του κίνητρο στους παίκτες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ