Μιλουτίνοφ: Το… one man show του Ολυμπιακού που έφερε το 2-0 (vids)

Μιλουτίνοφ: Το… one man show του Ολυμπιακού που έφερε το 2-0 (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτελεί τον one man show του Ολυμπιακού καθώς παίζει σχεδόν αποκλειστικά την θέση του σέντερ στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, καταφέρνοντας να κάνει θραύση και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο 2-0 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League και πλέον έχει τρία match point προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Πολύ σημαντικό μέρος της ιστορίας, όπως έχει διαδραματιστεί μέχρι τώρα έχει παίξει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αυτό γιατί ο Σέρβος σέντερ είναι εκπληκτικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά την θέση του σέντερ στους τελικούς, κάνοντας εξαιρετική διαχείριση τόσο στις δυνάμεις του, όσο και στα συναισθήματά του.

Διαβάστε επίσης: «Δεν υπολογίζεται στους Κινγκς ο Βεζένκοφ» – Τα δεδομένα για το μέλλον του

Τα τρία φάουλ σε δύο παιχνίδια και ο χρόνος του στο παρκέ

Πριν αρχίσει η σειρά λέγαμε πως το νούμερο ένα κλειδί των τελικών θα είναι το ζευγάρι του Μιλουτίνοφ με τον Λεσόρ. Τότε είχαμε αναφέρει πως πολύ κρίσιμο σημείο θα είναι η διαχείριση που θα κάνει στο παιχνίδι του προκειμένου να μην χρεωθεί με φάουλ και τεθεί ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

Μια εβδομάδα μετά και με δύο ματς πλέον ως κριτήριο, ο Μιλουτίνοφ έχει χρεωθεί μόλις τρία φάουλ, δείγμα της πολύ καλής διαχείρισης και του ίδιου, αλλά και της αληλοκάλυψης των συμπαικτών του, οι οποίοι προστατεύουν το ζωγραφιστό.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αγωνίστηκε για 31 λεπτά πετυχαίνοντας 12 πόντους και μαζεύοντας και 13 ριμπάουντ (double- double) με τα 5 εξ αυτών να είναι επιθετικά. Το πολύ σημαντικό του Game 1 ήταν πως ο Μιλουτίνοφ ουδέποτε εκτέθηκε μέσα στο ζωγραφιστό από τον Ματίας Λεσόρ και σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσαρμογή των παικτών του Ολυμπιακού μέσα στο ζωγραφιστό, αφήνοντας αρκετά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στο Game 2 ο Σέρβος σέντερ έπαιξε 30 λεπτά, πετυχαίνοντας 17 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Είναι ενδεικτικό αυτό ειδικά αν αναλογιστούμε πως ο Φίλιπ Πετρούσεφ δίνει κάποιες ανάσες, αλλά αγωνίζεται περισσότερο στο 4 και λιγότερο στο 5, στο οποίο ακουμπάει μονάχα για κάποια λεπτά στους αγώνες προκειμένου να ξεκουράσει τον Μιλουτίνοφ.

Το step up στο παιχνίδι του «Μίλου» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ειδικά αν αναλογιστούμε πως ο Ολυμπιακός στερείται των υπηρεσιών του τραυματία Μουστάφα Φαλ και του Μόουζες Ράιτ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ελληνικούς τελικούς.

Έτσι ο Μιλουτίνοφ οδηγεί τον Ολυμπιακό προς τον τίτλο, ως ο αδιαμφισβήτητος one man show της θέσης «5» των ερυθρόλευκων.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ