Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος: Ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες (και) στο ΣΕΦ (vids)

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος: Ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες (και) στο ΣΕΦ (vids)

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος βλέπει... πράσινα και αφηνιάζει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρειάζεται τον καλό Αμερικανό γκαρντ και στο Game 2 των τελικών προκιεμένου ο Ολυμπιακός να «αγκαλιάσει» τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ΟΑΚΑ στο Game 1 των τελικών της Basket League και έκανε το μπρέικ με το «καλησπέρα». Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν σε όλο το παιχνίδι, ήταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και έφτασαν δίκαια στο «σπάσιμο» της έδρας του Παναθηναϊκού.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες καλούνται απόψε (21:30) να κρατήσουν την έδρα τους, να κάνουν το 2-0 και να είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρουν το τρίτο σερί πρωτάθλημα Ελλάδας. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή πριν από 48 ώρες και στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο, ενώ ο Έλληνας τεχνικός περιμένει πολλά για ακόμη μια φορά από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν και σε αυτή με την Μπαρτσελόνα. Παρότι ξεκινάει από τον πάγκο είναι αυτός που συνήθως μαζί με τον Τόμας Γουόκαπ ολοκληρώνουν τα παιχνίδια. Ο Γκος ήταν καταλυτικός στο πρώτο παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ, έχοντας σε 25:55 λεπτά 16 πόντους, με 6/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Γενικότερα ο Γκος βλέπει… πράσινα και αφηνιάζει κάτι που φαίνεται και από τις προηγούμενες εμφανίσεις του κόντρα στο τριφύλλι φέτος, ενώ αναμένεται να είναι κομβικός και στο Game 2 στο ΣΕΦ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκος στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με 88-78 στην παράταση, είχε 16 πόντους σε 27:13 λεπτά.

Λίγες μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός είχε παίξει στο ΣΕΦ με τον Παναθηναίκό και είχε ηττηθεί με 66-54 για την Basket League, με τον Γκος να είναι ξανά καλός και να έχει 14 πόντους σε μόλις 18 λεπτά. Μάλιστα, ο Γκος είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και στο ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με 85-80, έχοντας 16 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ, σε 32:05 λεπτά, ενώ είχε και 3 κλέψίματα και 1 μπλοκ.

Τέλος, ακόμη και στο παιχνίδι του τρίτου γύρου ο Γκος είχε 18 πόντους σε 22:20 λεπτά και ακόμη μία κατραπληκτική εμφάνιση, με τα γκαρντ του Παναθηναϊκού να τα έχουν βρει σκούρα κόντρα στον γκαρντ των Πειραιωτών. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Γκος ακόμη και σε ματς που είχε περιορισμένο χρόνο γινόταν καταλύτης, όπως στο ματς της Euroleague στο ΣΕΦ, όπου έπαιξε μόλις 18 λεπτά, αλλά είχε 7 πόντους και άλλαξε τον ρυθμό του ματς.

Ο έλεγχος του ρυθμού και ο Κάνααν

Ο Γκος μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στο πλάνο του Μπαρτζώκα απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως την ίδια ώρα είναι ένας παίκτης που ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του ματς και μαζί με τον Γουόκαπ κατευθύνουν τον Ολυμπιακό επιθετικά. Αμυντικά είναι πάντα προσηλωμένος, ενώ πιέζει πολύ και σωστά στην μπάλα, εκεί, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει εξαιρετικούς χειριστές (Ναν, Σλούκας, Γκραντ).

Ο Γουίλιαμς-Γκος προσφέρει περισσότερα από τον Κάνααν, που είναι ένας δεινός εκτελεστής ρυθμούς και αυτό φάνηκε και στο Game 1. Ο Ολυμπιακός κοντρόλαρε απόλυτα τον ρυθμό με τον Γκος στο παρκέ, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι συνεργάζεται εξαιρετικά και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός καθαρός σέντερ στην 12αδα του Ολυμπιακού.

Ο Μπαρτζώκας διάβασε πολύ σωστά το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός έφυγε με ένα τεράστιο διπλό, με τον Γκος να είναι αυτός που ήρθε ξανά από τον πάγκο και άλλαξε τις ισορροπίες. Το ίδιο λοιπόν αναμένεται να γίνει και στο ΣΕΦ, με τον Αμερικανό να έχει ξανά ρόλο-κλειδί στην αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, ερχόμενος ξανά από τον πάγκο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ