Μιλουτίνοφ vs Λεσόρ: Η μάχη του «ζωγραφιστού» που θα κρίνει το ντέρμπι (vids)

Μιλουτίνοφ vs Λεσόρ: Η μάχη του «ζωγραφιστού» που θα κρίνει το ντέρμπι (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (5/6, 21.15) για τον πρώτο τελικό της Basket League και η μάχη των «γιγάντων» είναι το νούμερο 1 κλειδί για την επικράτηση και το 1-0 στη σειρά.

Ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός υποδέχεται τον εν ενεργεία πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League (5/6, 21.15) με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο το 1-0 στη σειρά που θα τους δώσει πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να πατήσει πάνω στον ενθουσιασμό και την ώθηση που του έχει δώσει η κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού του τίτλου και με κεκτημένη ταχύτητα, αλλά και την βοήθεια του κόσμου (έχει το πλεονέκτημα έδρας) του να κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Κοστίνια: Το καλύτερο δεξί μπακ της Πορτογαλίας στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θέλει να πάρει άλλο ένα πρωτάθλημα, το τρίτο συνεχόμενο και να αποδείξει πως εντός των συνόρων είναι αυτός που έχει την κυριαρχία, καθώς μην ξεχνάμε πως έχει ήδη κερδίσει 2/2 τίτλους που έχουν παιχτεί φέτος, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και το Super Cup.

Η μάχη των γιγάντων που θα κρίνει το ντέρμπι

Νίκολα Μιλουτίνοφ εναντίον Ματίας Λεσόρ. Αυτό είναι το νούμερο 1 «κλειδί» για την αποψινή αναμέτρηση αλλά και συνολικά για την σειρά των τελικών και την επικράτηση μιας εκ των δύο ομάδων.

Ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να κρατήσει φρέσκο τον βασικό και αναντικατάστατο ψηλό του, ο οποίος παίζει σε ολόκληρη τη σεζόν σχεδόν αποκλειστικά τη θέση του σέντερ στην ομάδα του. Ο Λεσόρ προέρχεται από ένα εξαιρετικό Final Four, στο οποίο ήταν συγκλονιστικός μαρκάροντας δύο και τρεις διαφορετικούς αντιπάλους.

Είναι η αλήθεια πως στα παιχνίδια της ημιτελικής σειράς και κυρίως στο πρώτο, έδειξε ένα μικρό έλλειμμα ενέργειας, όμως οι τελικοί είναι μια άλλη εντελώς διαφορετική κατάσταση. Στη Basket League ο Λεσόρ μετράει 8.9 μέσο όρο και μαζεύει 4.5 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής. Σουτάρει με 59% στο δίποντο και 75% στις βολές.

Ο Μιλουτίνοφ από την άλλη μετά και τον τραυματισμό του Φαλ είναι πλέον ο μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ που έχει απομείνει στον Ολυμπιακό, καθώς ο Μόουζες Ράιτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς.

Ο «Μίλου» είναι πιο φρέσκος και μπορεί να αποβεί καθοριστικός για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό, καθώς όποτε έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τον Λεσόρ τα έχει πάει περίφημα. Συν τις άλλοις και στην σειρά με το Περιστέρι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να τραβήξει το «κουπί» στην σειρά των τελικών.

Πολύ κρίσιμο σημείο θα είναι η διαχείριση που θα κάνει στο παιχνίδι του προκειμένου να μην χρεωθεί με φάουλ και τεθεί ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.Ο Σέρβος σέντερ μετρά σε 16 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, 13.4 πόντους μέσο όρο και 5.5 ριμπάουντ σε 22.2 λεπτά συμμετοχής. Σουτάρει με 64% στο δίποντο και 79% στις βολές.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ