Η ώρα της «επιστράτευσης» του Φίλιπ Πετρούσεφ (vids)

Η ώρα της «επιστράτευσης» του Φίλιπ Πετρούσεφ (vids)

Ώρα τελικών και άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο σκέφτονται την σειρά με τον Παναθηναϊκό. Εκεί ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες αναμένεται να είναι ο Πετρούσεφ.

Ο Ολυμπιακός έχει στραφεί πλέον οριστικά στη σειρά των τελικών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο μετά το αρχικό «μούδιασμα» με τον τραυματισμό του Μουστάφα Φαλ, ο οποίος υπέστη κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού, καλούνται πια να το αντιμετωπίσουν.

Ο Ολυμπιακός που πλέον έχει κάνει όλες τις διαθέσιμες αλλαγές που είχε στο ρόστερ του καλείται να παίξει στο «πέντε» μόνο με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Φαινομενικά όμως πάντα. Οι Πειραιώτες μπορούν να καλύψουν εσωτερικά τη απώλεια του Φαλ, παίζοντας αρκετά με τον Φίλιπ Πετρούσεφ στη θέση του σέντερ.

Ο Πετρούσεφ μπορεί να είναι κομβικός στο να ανοίξει ο Ολυμπιακός το γήπεδο

Ο Σέρβος ψηλός έχει ως primary position την θέση του power forward αλλά μπορεί να παίξει και στο 5 πράγμα που έχει κάνει και στο παρελθόν, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Πετρούσεφ μπορεί να ανοίξει το γήπεδο για τον Ολυμπιακό καθώς είναι εξαιρετικός στον αιφνιδιασμό, είναι καλός χειριστής της μπάλας και προσφέρει στους ερυθρόλευκους μεγαλύτερη ευελιξία στην θέση του σέντερ, λόγω της πλαστικότητας που έχει στις κινήσεις του.

Είναι επίσης και αρκετά καλός σουτέρ πίσω από τα 6.75 για την θέση στην οποία αγωνίζεται πράγμα το οποίο μπορεί να είναι ευεργετικό για τους συμπαίκτες του, καθώς αν ο αντίπαλος ψηλός τον ακολουθήσει ψηλά, αυτό αυτόματα θα σημάνει πως ανοίγουν χώροι για τους συμπαίκτες του μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν με κοψίματα στο πράσινο καλάθι.

Τα σχήματα με Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ, αλλά και το χαμηλό σχήμα που θα είναι το «κλειδί»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που πάντα ξέρει καλύτερα ίσως να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα στο παρκέ τον Μιλουτίνοφ και τον Πετρούσεφ, προκειμένου να αποσυντονίσει τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και να τον φθείρει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικός και ένας από τους κύριους λόγους της αγωνιστικής ανόδου των πράσινων, όμως έχει αδύναμα σημεία και αυτά πρέπει να τα χτυπήσουν οι Πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι επίσης αναμένεται να παίξουν και αρκετό χρονικό διάστημα με το λειτουργικό, όπως έχει αποδειχθεί χαμηλό σχήμα και τον Κώστα Παπανικολάου σε θέση «4» για να είναι ευέλικτοι και να μπορούν να αλλάζουν σε όλα τα μαρκαρίσματα τόσο στην περιφέρεια, όσο και στο «ζωγραφιστό».

Όλα αυτά θα τα δούμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης 5 Ιουνίου, όταν και οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για πρώτη φορά στους τελικούς.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μάλιστα πως ο Ολυμπιακός είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ελλάδας και αυτός που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα ότι τίτλο είχε να διεκδικήσει εντός των ελληνικών συνόρων την εφετινή σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ