Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ, η κρίσιμη απόφαση του Μπαρτζώκα και η προθεσμία (vids)

Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ, η κρίσιμη απόφαση του Μπαρτζώκα και η προθεσμία (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε δυναμικά στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, ο Μόουζες Ράιτ έχει ένα σπουδαίο τετράμηνο στον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας 24 ώρες για μία πολύ σημαντική απόφαση.

Ο Ολυμπιακός μετά την επική σειρά με την Μπαρτσελόνα στα play off της Euroleague και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four, έχει στρέψει την προσοχή του στα play off της Basket League, που ξεκινούν την Τετάρτη απέναντι στην ΑΕΚ (15/5, 17:15).

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν και τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, με περίπατο επί του Κολοσσού Ρόδου εκτός έδρας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να δει την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και την ίδια ώρα καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση σε περίπου 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Εισιτήριο στο «πέταλο» της «Opap Arena» για τον τελικό του Conference πωλείται 3.558 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα για μία τελευταία αλλαγή ξένου στην Basket League. Και έχει δικαίωμα να το κάνει μέχρι αύριο (Τρίτη 14/5) το απόγευμα, διότι τότε λήγει η προθεσμία για τις αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων που θα παίξουν στα play off.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει λοιπόν μπροστά του μία μέρα για να αποφασίσει τι θα κάνει με τους ξένους της ομάδας του και ποιοι θα είναι αυτοί πουθα αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα με… φόντο τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Τα δεδομένα για τον Μπαρτζώκα είναι συγκεκριμένα, αφού μπορεί να κάνει μόνο μία αλλαγή. Ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» όμως δεν είναι άλλος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, είναι ξανά στο 100% και έκανε δύο σπουδαία ματς στη σειρά με την Μπαρτσελόνα όντας καταλυτικός για τη σπουδαία πρόκριση των Πειραιωτών.

Η κατάσταση του «Μίλου» λοιπόν δείχνει σε πρώτη φάση ότι ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τον επαναφέρει στο ρόστερ της Basket League, αλλά και το ποιον θα αφήσει εκτός, αφού ο Μόουζες Ράιτ έχει κάνει ένα εξαιρετικό τετράμηνο στο λιμάνι, αλλά και σπουδαία ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει να διαχειριστεί μία αν μη τι άλλο δύσκολη κατάσταση, αφού το δίλημμα είναι μεγάλο και πολύπλοκο. Η λογική λέει ότι η απόφαση του θα είναι να μείνει εκτός είτε ο Μιλουτίνοφ είτε ο Ράιτ, μιας και ο Μουσταφά Φαλ είναι… ακούνητος.

Από εκεί και πέρα όμως είναι δεδομένο ότι περιμένει να δει τι θα δείξουν και οι εξετάσεις του Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε από την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου το απόγευμα της Κυριακής. Εφόσον, είναι καλά ο Σέρβος, τότε ο Μπαρτζώκας θα τον διατηρήσει στην «ελληνική» λίστα του, ενώ μοιάζει αδύνατον να σημειωθεί κάποια έκπληξη και να αποφασίσει να επιλέξει και τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ και τον Ράιτ και να αφήσει εκτός κάποιον εκ των Γκος, Κάνααν, ΜακΚίσικ ή Πίτερς. Και η απόφαση του πρέπει να έρθει άμεσα και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Τρίτης μιας και ο Ολυμπιακός την Τετάρτη παίζει με την ΑΕΚ το πρώτο ματς για τα Play off στο ΣΕΦ.

Η επτάδα των ξένων του Ολυμπιακού που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η εξής: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζάια Κάνααν, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ. Εκτός είναι οι Ίγκνας Μπραζντέικις και Λουκ Σίκμα.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού στην Stoiximan Basket League:

  • PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης
  • SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ ΜακΚίσικ
  • SF: Κώστας Παπανικολάου
  • PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ
  • C: Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ