Ετρεχε με… 111 ο Παναθηναϊκός το Λαύριο

Ετρεχε με… 111 ο Παναθηναϊκός το Λαύριο

Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε το Λαύριο 111-57 και έγραψε ιστορία, τερματίζοντας για πρώτη φορά αήττητος στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Λαύριο κερδίζοντας με 111-57 εκτός έδρας και ολοκλήρωσε (για πρώτη φορά στην ιστορία του) αήττητος την κανονική περίοδο της Α1.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήραν πολύ νωρίς τη διαφορά και έφτασαν άνετα στην επικράτηση, ενώ στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και το έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους.

Στο 9’ είχε «χτίσει» κιόλας διαφορά 16 πόντων (6-22)  με τον Πασκουάλ να περνά στο παρκέ όλους τους παίκτες της δωδεκάδας του, να κάνει αλλαγές και διάφορες δοκιμές.

Από την άλλη πλευρά ο Σερέλης δεν είχε την βοήθεια που περίμενε από τους Αμερικανούς του και το Λαύριο μοιραία έμεινε σε «ρόλο δεύτερο», μια και η διαφορά έφτασε στους 36 πόντους (23-59 στο 19’) με τον Νίκο Παππά να πραγματοποιεί πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά κερδίσει το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο ο Πασκουάλ άρχισε να κάνει διάφορες δοκιμές δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε όλου τους παίκτες κυρίως δε, σε εκείνους που δεν είχαν έως τώρα πολλές ευκαιρίες, όπως οι Ογκαστ, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο, αλλά και στον Ρίβερς, ο οποίος δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει σε… επικίνδυνα ύψη και να φτάνει στους 58 πόντους (104-46 στο 36’) με τον Ογκαστ και τον Μήτογλου να είναι πολύ καλοί.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έκαναν κι αυτοί με τη σειρά τους τις δικές τους δοκιμές με τον Σερέλη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, μια και έβλεπε πως ήταν αδύνατο να ανατρέψει την κατάσταση.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 111-57 και να ολοκληρώνει αήττητος την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι Παππάς (15π.), Τζέιμς (15π.) και Ογκαστ ήταν οι καλύτεροι παίκτες για τους «πράσινους», ενώ για το Λαύριο προσπάθησε ο Μουρ.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 26-59, 42-87, 57-111

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ