Κανένα «περίεργο» αποτέλεσμα στη μάχη για την παραμονή. Όποιος θέλει να σωθεί, πρέπει να σωθεί από μόνος του…
Ο Πανιώνιος επιστρέφει στην Α2, καθώς μπορεί μαθηματικά να έχει ακόμα ελπίδες, όμως για να μείνει στην κατηγορία πρέπει να νικήσει στο Ρέθυμνο (υπαρκτό σενάριο) και παράλληλα να χάσει ο Κόροιβος στην έδρα του από τα Τρίκαλα (ανύπαρκτο σενάριο). Υπάρχει και… τρίτος δρόμος, που απαιτεί τρεις νίκες. Να επικρατήσει ο Κόροιβος των Τρικάλων (λογικό), να νικήσει ο Πανιώνιος στο Ρέθυμνο (άντε και γίνεται) και να επικρατήσει ο αδιάφορος και πανταχόθεν σωσμένος Φάρος, του επίσης αδιάφορου ΠΑΟΚ.
Ο δικέφαλος, όπως νίκησε στη Νέα Σμύρνη, έτσι θα παίξει και στο «Παλατάκι» κόντρα στον Φάρο. Χωρίς διάθεση να… εμπλακεί σε σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας. Όπως έκαναν η Κύμη (που νίκησε σε ντέρμπι τον Κόροιβο και του απαγόρευσε να πανηγυρίσει από σήμερα την παραμονή), νωρίτερα ο Προμηθέας και πάει λέγοντας.
Στη χθεσινή παρουσίαση του χορηγικού προγράμματος του ΕΣΑΚΕ, ο Νίκος Καραχάλιος έκανε αναφορά σε στατιστικά στοιχεία, βάσει των οποίων το 65% των φιλάθλων παρακολουθεί μπάσκετ (τηλεοπτικά) και από αυτούς το 59% έχει θετική άποψη για το σπορ στη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι περίπου το 60% θεωρεί αξιόπιστο το μπάσκετ. Το θεωρεί «δίκαιο σπορ». Το γεγονός ότι όλοι παίζουν στα ίσα, ότι κανείς δεν χαρίζεται σε κανέναν, ότι πρέπει να «ματώσεις» για να νικήσεις, διαφυλάσσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Κι αυτό είναι έργο πολλών ανθρώπων, όχι της διοίκησης της λίγκας, ή κάποιων παραγόντων. Μπορεί αυτό να μην ευνοεί την προσπάθεια για σωτηρία του Πανιωνίου, αναδεικνύει όμως ότι στο μπάσκετ υπάρχει αρχή, μέση και τέλος.
Βεβαίως, υπάρχει ακόμα μια αγωνιστική, όπου όλα… παίζονται κι όπου για άλλη μια φορά θα κληθούν άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να παίξουν για την ομάδα και την ιστορία τους (μικρή ή μεγάλη). Όχι ότι απαγορεύονται οι εκπλήξεις γσ-για παράδειγμα σε κάποιο σημείο η Λάρισα ήταν έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό- όμως είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ο πλέον δύσπιστος, ότι δεν υπάρχουν «περίεργα» αποτελέσματα.