Τρίκαλα – Κολοσσός Ρόδου 59-86

Τρίκαλα – Κολοσσός Ρόδου 59-86

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην έδρα των ήδη υποβιβασμένων Τρικάλων (86-59) και πλέον υποδέχεται τον Άρη την τελευταία αγωνιστική σε ματς-τελικό για την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο Κολοσσός Ρόδου είχε πολύ εύκολο έργο στα Τρίκαλα απέναντι στην τοπική ομάδα, όπου επικράτησε με 86-59 και έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.

Ετσι στην τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει στην έδρα του με τον Αρη την όγδοη θέση που οδηγεί στα πλέι όφ.

Από την άλλη πλευρά οι αποδεκατισμένοι Θεσσαλοί αποχαιρέτησαν το κοινό τους και περιμένουν να τελειώσει το… μαρτύριό τους για να συνεχίσουν του χρόνου στην Α2 κατηγορία.

O Κολοσσός είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στους Θεσσαλούς, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα μια και παρατάχθηκαν με μόλις τρεις ξένους, και ο Αρης Λυκογιάννης είδε τους παίκτες του να επιβάλουν αμέσως το ρυθμό τους.

Ετσι λοιπόν οι Ροδίτες στο 9’ είχαν ήδη πάρει προβάδισμα δέκα πόντων (12-22), έφτασαν τη διαφορά στους 15 (16-31 στο 13’ και τελείωσαν το πρώτο μέρος με σκορ 31-49.

Στο διάστημα αυτό μάλιστα ο Λυκογιάννης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη δωδεκάδα του δίνοντας χρόνο και σους νεαρούς Αγγελάκο, Παπαδάκη και Τσαλμπούρη, ενώ οι «θαλασσί» είχαν 9/20 τρίποντα!

Από την άλλη πλευρά οι Τρικαλινοί δεν μπορούσαν να αντισταθούν, δεν είχα την ποιότητα και τις λύσεις να αντέξουν στην πίεση, αφού περιμένουν απλώς να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Η υπεροχή του Κολοσσού ήταν δεδομένη και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Θεσσαλοί δεν είχαν ούτε τις λύσεις, ούτε καν τους παίκτες για να μπορέσουν να επιχειρήσουν την ανατροπή. Ετσι οι Ροδίτες προηγήθηκαν και με 25 πόντους διαφορά (33-58 στο 24΄), και τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με 43-67.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία για τους νησιώτες που έκαναν συντήρηση δυνάμεων και διάφορες δοκιμές, ενώ δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες της δωδεκάδας.

Ετσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Κολοσσό νικητή με 59-86 και τα Τρίκαλα να αποχαιρετούν το κοινό τους λίγο πριν ολοκληρωθεί το… μαρτύριό τους με την επίσκεψή τους στην Αμαλιάδα την επόμενη αγωνιστική στην αυλαία του πρωταθλήματος.

Από την ομάδα της Ρόδου οι Ράιτ (13π.), Γιανγκ (12π.) και Μπιλής(9π.) ήταν καλύτεροι.

Για τα Τρίκαλα εκείνος που προσπάθησε ήταν ο Μόρις (24π.)

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 31-49, 43-67, 59-86.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ