Οι Ακαδημίες των «ερυθρόλευκων» πλέον έχουν… χρυσάφι και to10.gr σας παρουσιάζει μερικά από τα ονόματα που μπορεί να μας απασχολήσουν.
Τα προβλήματα τραυματισμών και η ξεκούραση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ήταν η αιτία για να συμβεί κάτι πολύ πρωτόγνωρο στον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν στο παιχνίδι με τον Φάρο στην Λάρισα, θα έχουν στην 12άδα τους δύο παιδιά που δεν έχουν κλείσει καλά καλά τα 18 τους χρόνια. Ο… παλιός Νίκος Αρσενόπουλος και ο «νέος» Ανδρέας Τσουμάνης θα αποτελούν μέλη της αποστολή του Ολυμπιακού και η λογική λέει, ότι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής απέναντι στους Λαρισαίους.
Οι Ερυθρόλευκοι πλέον έχουν ρίξει για τα καλά το βλέμμα τους στις μικρές κατηγορίες. Η δουλειά που γίνεται στα βοηθητικά του ΣΕΦ υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Νίκου Κεραμεύς, αποδίδει καρπούς. Δεν είναι λίγες φορές που από εδώ μέσα έχουμε «μνημονεύσει» τους μικρούς των Πειραιωτών που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας αναγκάσουν να τους προσέχουμε για τα επόμενα χρόνια.
Ο ΜΠΟΜΠΕΡ «ΑΡΣΕΝΟ» ΚΑΙ Ο UNDERSIZED CENTER ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ
Οι δύο νεαροί λοιπόν έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει πολλά για αυτούς, αρκεί: Να δουλέψουν. Το ταλέντο το έχουν, αυτό είναι γνωστό, όμως δεν αρκεί.
Ο Νίκος Αρσενόπουλος είναι ένα ψηλό γκαρντ, με έφεση στο σκοράρισμα. Εχει ως πρότυπό τον Βασίλη Σπανούλη και μάλιστα έχει «ξεπατικώσει» πολλές από τις κινήσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού. Θεωρείται ο κορυφαίος της γενιάς του στην χώρα μας, έκανε… όργια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Χερσόνησο, όπου και στέφθηκε πρωταθλητής με τους «ερυθρόλευκους». Είναι ήδη γνωστός στο ευρύ κοινό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήδη του δίνει ευκαιρίες στην Α1. Λέγονται πολύ καλά λόγια για την εργατικότητά του και το πώς βοηθάει στις προπονήσεις, αλλά και την βελτίωσή του. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ήδη έχει δει πράγματα από αυτόν, δεν είναι πλέον άγνωστη η περίπτωσή του και το παρακάτω βίντεο μπορεί να παρουσιάσει μερικά από τα επιτεύγματά του.
Ποιος είναι όμως ο Ανδρέας Τσουμάνης που θα είναι ο 12ος παίκτης των Ερυθρόλευκων στη Λάρισα; Γεννημένος στις 15 Ιουλίου του 2001, ο 16χρονος φόργουορντ αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ και ήταν το βασικό τεσσάρι των Πειραιωτών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Χερσόνησο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν undersized σέντερ (2,02 μ), καθώς διαθέτει κινήσεις στο καλάθι αλλά ελέω του ύψους του παίζει περισσότερο στο «4». Από εκεί απειλεί κυρίως, χάρη στις τοποθετήσεις του και στα τελειώματά του. Με ψηλά άκρα και καλή σωματοδομή για την ηλικία του, ο Τσουμάνης είναι από τα παιδιά που δεν φοβάται στο παρκέ. Θα τον δεις να μπαίνει γερά στις φάσεις, να βγάζει ενέργεια και να είναι ένα… μαμούνι στη ρακέτα. Στο Adidas Next Generation της Ευρωλίγκας είχε σε 4 παιχνίδια 9 πόντους κατά μέσο όρο με 8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Η κορυφαία του εμφάνιση ήταν απέναντι στη Μπέτις, όταν και βρέθηκε για 32 λεπτά το παρκέ πετυχαίνοντας 17 πόντους και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ.
ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΠΟΚΟΥΣΕΦΣΚΙ
Επισημαίνουμε ξανά, πως σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι φτώχεια. Η δουλειά είναι πάνω από όλα. Εάν δεν δουλέψουν οι νεαροί και δεν αφήσουν στην άκρη τις… σειρήνες που θα βρεθούν στον δρόμο τους, δεν θα έχουν καμία ελπίδα να διακριθούν και να προχωρήσουν στο βήμα παραπάνω.
Μία περίπτωση που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων είναι αυτή του Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Από τα 14 του στον Πειραιά, ο ύψους 2,11μ και ηλικίας 16 ετών (γεννηθείς στις 26 Δεκεμβρίου του 2001) είναι ένα παιδί που δεν γίνεται να μην πέσουν τα φώτα επάνω του.
Διαθέτει πλαστικότητα στις κινήσεις του, μπορεί να κατεβάσει την μπάλα (το καλοκαίρι όντας στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον είχε στον «1»), του αρέσει να εκτελεί από μέση απόσταση, αν και παρότι ψηλός, δεν αρέσκεται στο να μπαίνει πολύ προς τα μέσα. Τα μακριά του χέρια τον βοηθούν στο να ανακόπτει τους αντιπάλους του και να αλλοιώνει πολλές προσπάθειες. Εχει βελτιώσει το τρίποντό του που είναι το αδύνατό του σημείο, αλλά είναι μόλις 16 χρονών οπότε αυτό είναι θέμα δουλειάς πλέον.
Δεν διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, στον Ολυμπιακό αλλά και στην ΕΟΚ υπάρχει η διάθεση να συμβεί αυτό γρήγορα, καθώς ήδη η σέρβικη ομοσπονδία τον παρακολουθεί και ο Ντράγκαν Τάρλατς θέλει να τον «κλέψει», καθώς είναι Σέρβος. Χρειάζεται επειγόντως να προσθέσει μυϊκή μάζα αφου είναι πολύ λεπτός, όμως τα χαρακτηριστικά του είναι δυσεύρετα και σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι.
https://www.youtube.com/watch?v=aenQHOq2Sck
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Η ομάδα του Πειραιά έχει κι άλλα παιδιά που ακολουθούν πέρα από τους τρεις που προαναφέραμε. Αρχικά ακούγονται καλά πράγματα για τους γκαρντ Ιωσήφ Κολοβέρο και τον Ανδρέα Ρουμελιώτη. Ο πρώτος είναι στους Παίδες αλλά αγωνίστηκε και στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού. Γεννηθείς το 2002, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 και είναι στο 1.82. Ταχύς και διεισδυτικός, από τα παιδιά που ξεχωρίζουν στις Ακαδημίες των Πειραιωτών. Ο Ρουμελιώτης από την μεριά του αρέσκεται στο να κάθεται στις γωνίες και να «εκτελεί». Δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Κολοβέρο, αλλά από τα παιδιά που ξεχωρίζουν. Για να μην αδικήσουμε κανέναν πάντως, η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Ερυθρόλευκων παίρνει τα εύσημα και φαίνεται από τις επιτυχίες φέτος, αν δει κανείς πως οι Εφηβοι είναι πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ οι Παίδες παρότι είχαν πλεονέκτημα έδρας, έχασαν με 2-1 από τον Πανιώνιο και έμειναν εκτός Πανελληνίου, τερματίζοντας στην 2η θέση της ΕΣΚΑΝΑ.
Στους Παίδες του Ολυμπιακού αγωνίζονται μάλιστα και δύο παιδιά, που έχουν βαριά ονόματα και οι φίλοι των Πειραιωτών έχουν ισχυρές αναμνήσεις ακούγοντάς τα.
Ο λόγος για τον γιο του Μίλαν Τόμιτς, Αλέξανδρο και τον γιό του Ντούσαν Βούκσεβιτς, Τριστάν.
Ο πρώτος είναι γκαρντ, 16 ετών και ύψους 1,90μ, ενώ ο δεύτερος είναι μία εντυπωσιακή περίπτωση που χρήζει προσοχής. Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς, μέλος των μικρών κλιμακίων της Εθνικής Ελλάδος, έχει γεννηθεί στις 11 Μαρτίου του 2003. Ο 15χρονος γκαρντ αυτήν την στιγμή βλέπει τον κόσμο από τα 207 εκατοστά! Διαθέτει κινήσεις φόργουορντ, φαίνεται τεράστια η διαφορά απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που αγωνίζονται στενά με το άθλημα. Θα μας απασχολήσει στο μέλλον; Το παρακάτω βίντεο μπορεί πάντως να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.