ΠΑΟΚ – Λαύριο 92-87

Με κορυφαίο τον Πέτεγουεϊ που σημείωσε 34 πόντους, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη για την κατάληψη ακόμη και της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές και κατάφερε να υποτάξει το Λαύριο με 92-87 στην Πυλαία για την 23η αγωνιστική της Α1 «κλειδώνοντας» την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς είναι στην τρίτη θέση και δείχνουν πως βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά το Λαύριο «πλήρωσε» το κακό του διάστημα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους και στο τέλος δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση. Παραμένει ωστόσο στις… παρυφές της πρώτης τετράδας.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα με τον Πέτεγουεϊ να βρίσκει διαδρόμους προς το καλάθι των φιλοξενουμένων και τον Μαργαρίτη να δίνει λύσεις στην άμυνα. Μάλιστα με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου προηγήθηκε και με δέκα πόντους διαφορά (24-14 στο 9’), αλλά το Λαύριο αντέδρασε.

Με τον Μουρ να μπαίνει στο παρκέ και να κάνει το Λαύριο πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, καθώς οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο.

Ακόμα και όταν ξέφευγε ο «Δικέφαλος», η ομάδα του Σερέλη μείωνε με τρίποντα είτε από τον Νουάμου, είτε από τον Ουίγκινς με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να τελειώσει 44-43 για τους Θεσσαλονικείς, που είχαν 20 ριμπάουντ και 7 λάθη, έναντι 15 ριμπάουντ και 3 λαθών του Λαυρίου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Νίξον να είναι εύστοχος στις προσπάθειές του και προηγήθηκαν με 7 πόντους διαφορά 50-57 στο 24’. Στο σημείο εκείνο οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για ένα φάουλ και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δέχθηκε τεχνική ποινή. Τα πνεύματα άναψαν και ο αγώνας διακόπηκε για πέντε λεπτά λόγω των διαμαρτυριών από την εξέδρα.

Από το σημείο εκείνο όμως οι γηπεδούχοι πήραν «φωτιά», δυνάμωσαν την άμυνά τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και ανάγκασαν το Λαύριο να κάνει πολύ κακές επιθέσεις. Με τον Χρυσικόπουλο να κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και τον Πέτεγουει να δίνει λύσεις στην επίθεση ο ΠΑΟΚ έκανε επιμέρους σκορ 15-1 και προηγήθηκε με 65-58 στο 31’.

Πολύ αποτελεσματική ήταν εξάλλου η άμυνα του Κρουμπάλι πάνω στον Μουρ, τον οποίο περιόρισε σημαντικά. Η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους στο 37’ (79-63) με τον Πέτεγουει να «φορτώνει» το καλάθι του Λαυρίου και να κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς.

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Με τον Νίξον και τον Μουρ να εκμεταλλεύονται τη χαλάρωση των αντιπάλων τους και μείωσαν στους 3 πόντους (86-83 στα 13’’) πριν το τέλος.

Ωστόσο οι Πέτεγουει και Ζάρας ήταν εύστοχοι από τις βολές, ήταν ψύχραιμοι στις επιλογές τους και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 92-87.

Ο Πέτεγουει ήταν εκπληκτικός για τον ΠΑΟΚ με 34 πόντους (9/10διπ, 3/7τριπ, 7ριμπ), ενώ πολύ καλοί ήταν οι Γκος (10π.), Μαργαρίτης (10π.) και Ζάρας (9π.)

Από το μαχητικό Λαύριο προσπάθησαν οι Μουρ (22π.), Νίξον (18π.) και Νουάμου (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-43, 62-58, 92-87

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από