Λαύριο – Ολυμπιακός 68- 84

Έχοντας στις τάξεις του έναν «διαστημικό» Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός διέλυσε εκτός έδρας το Λαύριο με σκορ 84-68, σε ένα παιχνίδι που… αμαυρώθηκε από τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς στη μέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στην ομάδα του κόουτς Σερέλη, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν απλά απολαυστικός, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχοντας τον Τζαμέλ ΜακΛίν ως πάουερ φόργουορντ, είχε την άνεση να δει πράγματα που ήθελε από πολλούς παίκτες του.

Ο Παπαπέτρου λοιπόν τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 5/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 14 ριμπάουντ (5 επιθετικά), 2 ασίστ και ένα μόλις λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής! Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Μακένζι Μουρ με 13 πόντους.

ΕΔΕΙΞΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με εύστοχο τρίποντο του Ρόμπερτς, όμως το Λαύριο γρήγορα απάντησε και με ένα 5-0 και δράστη τον Μακένζι Μουρ προηγήθηκε με 5-3. Ο Μιλουτίνοφ ήταν αποτελεσματικός από νωρίς και ισοφάρισε από τις βολές, και στο τρίποντο του Μέιερ ο Σπανούλης με γκολ φάουλ πραγματοποίησε το 8-8. Η μια βολή του Ουίγγκιινς ήταν οι τελευταίοι πόντοι του Λαυρίου, καθώς το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και δύο σερί τρίποντα (Ρόμπερτς και Σπανούλη) απέφεραν το 9-16 των «ερυθρόλευκων».

Ο Σέρβος σέντερ «έγραψε» με δύο βολές και το 11-18, ο Κακλαμανάκης μείωσε στους 5 (13-18), όμως ο ΜακΛίν, ως πάουερ φόργουορντ, συνεργάστηκε με τον Σπανούλη δις για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 13-22.

«ΚΑΥΤΟΣ» Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Το ίδιο «ζεστά» μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός και στο β δεκάλεπτο και με τους ΜακΛίν και Μπράουν προηγήθηκε με 15 πόντους (14-29) με 7′ 30» πριν το τέλος του ημιχρονου. Η χαρά του καλού μπάσκετ πάντως δεν παρέμεινε για πολύ στις τάξεις των Πειραιωτών, που είδαν τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πέφτει άτσαλα στο παρκέ, να χτυπάει στη μέση και να πηγαίνει στο νοσοκομείο απευθείας για μαγνητική. Η ανησυχία για τον Λετονό γκαρντ, δεν… τάραξε και πολύ τον Ολυμπιακό.

Ο Νίξον σκόραρε για τους γηπεδούχους για το 16-29 και το καινούριο απόκτημα της ομάδας του Σερέλη, Νουάμου σημείωσε από τις βολές το 19-29. Ουίγκινς και Μπράουν πραγματοποίησαν το 22-31,με τον Νίξον εκ νέου να ενεργοποιείται και να διαμορφώνει από τα 6,75μ το 25-31. Η είσοδος του Παπαπέτρου έδωσε σκορ στους Πειραιώτες, ο διεθνής φόργουορντ πέτυχε από τις βολές το 25-33 αλλά και με λέι απ το 27-38 με 1:52 να μένει για το τέλος του 10λέπτου.

Μπορεί ο Μέιερ να πέτυχε το τρίποντο για το 30-38, όμως ξανά ο Παπαπέτρου με λέι απ έκανε το 30-40 και με τρίποντο το +13 (30-43) όντας πραγματικά «καυτός» στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με μία ασφαλέστατη διαφορά.

ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

To πρώτο τρίποντο του Παπανικολάου ήταν και η απάντηση σε παρόμοιο σουτ του Μουρ για το 33-46. Η ομάδα του Λαυρίου πλησίασε σε 35-46, όμως οι πέντε σερί πόντοι του Μιλουτίνοφ έκανε το 37-51. Ενα δίποντο του Σπανούλη και το τρίποντο του… τέλειου Παπαπέτρου ήταν η αιτία για το +16 των φιλοξενούμενων (40-56). Ο διεθνής φόργουορντ έβαλε μία βολή και πάσαρε για τον Μιλουτίνοφ για το 40-59, με το συγκρότημα του Σερέλη να έχει πέσει στα σχοινιά και να μην έχει απαντήσεις.

Ο ΜακΛίν ανέβασε την απόσταση στους 21 πόντους (40-61), με τον Παπαπέτρου να είναι απολαυστικός και να φτάνει τη διαφορά στους 24 πόντους με το τέταρτο δεκαλέπτο να ξεκινάει στο 43-67 και να ειναι μία τυπική διαδικασία για τη συνέχεια.

Το Λαύριο προσπάθησε να πλησιάσει, ο Γιαννακόπουλος έριξε κάτω από τους 20 τη διαφορά, όμως ο Μπράουν με τρίποντο την επανέφερε εκεί, διαμορφώνονας το 51-72. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε και τον Τολιόπουλο και τον Μπόγρη στο ματς, με τον πρώτο να πετυχαίνει το τρίποντο για το 57-78, το Λαύριο απλά ροκάνισε τη διαφορά με τρίποντο του Περράκη και κάρφωμα του Νουάμου, ο Μπράουν πέτυχε το τρίποντο (63-81), με τον Παπαδημητρίου να μειώνει σε 65-81.

Το ματς έληξε στο 68-84 με τον Ολυμπιακό να είναι το απόλυτο αφεντικό και να παίρνει ένα εύκολο ροζ φύλλο αγώνα, δείχνοντας πως αρχίζει και βρίσκει τον ρυθμό του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από