Λαύριο – Προμηθέας 79-86

Λαύριο – Προμηθέας 79-86

Η ομάδα της Πάτρας «έσπασε» την έδρα του Λαυρίου (86-79) και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ της Basket League.

Με πρωταγωνιστή τον Τζιαν Κλαβέλ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 28 πόντους και 6 ασίστ, ο Προμηθέας επικράτησε εκτός έδρας του Λαυρίου με 86-79, στο πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς.

Μεγάλο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Τζεράι Γκραντ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, έκανε επίσης ο Δημήτρης Αγραβάνης, που είχε 19 πόντους, ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Αγκμπελέσε και Φορντ, οι οποίοι είχαν από 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από τους γηπεδούχους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάρτερ με 17, με τους Μουράτο και Γερομιχαλό να έχουν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν ξανά το Σάββατο (22/5) στο «Δ. Τόφαλος», στο δεύτερο ματς της ημιτελικής φάσης, με την πρόκριση στους τελικούς της Basket League να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ (5-6), αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Προμηθέας ανέβασε στροφές και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Πατρινοί στο 7’ προηγήθηκαν με 12-7 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» μέσα από το ζωγραφιστό και με πρωταγωνιστή τον Γερομιχαλό μείωσαν σε 25-23, ενώ λίγο αργότερα ο Μουράτος ισοφάρισε σε 30-30. Ο Κλαβέλ, όμως, ήταν σε μεγάλη βραδιά και βοήθησε τον Προμηθέα να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (42-36).

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου το Λαύριο αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους και τρέχοντας ένα σερί 6-0 ισοφάρισε σε 42-42, ενώ λίγο αργότερα πέρασε μπροστά με 47-45. Το ματς έγινε ντέρμπι, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη μάλιστα να ολοκληρώνει την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 60-58.

Στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο, ωστόσο, «μίλησε» η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών του Προμηθέα, με τους Αγραβάνη, Κλαβέλ και Φορντ να βγαίνουν μπροστά, να πετυχαίνουν πολύ μεγάλα καλάθια και να οδηγούν την ομάδα τους με… μαθητική ακρίβεια στο μπρέικ. Οι Πατρινοί στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου έτρεξαν ένα σερί 11-1 και βρέθηκαν στο +8 (69-61). Η ομάδα του Σερέλη πίεσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων και μείωσε σε 75-73 με τρίποντο του Κόζι, αλλά στην επόμενη επίθεση ο Φορντ απάντησε και έφερε ξανά τη διαφορά στους 5.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα οι παίκτες του Προμηθέα αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με 86-79 έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη, με την οποία έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-42, 60-58, 79-86

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ