Ολυμπιακός: Δοκιμάζει ο Σπανούλης

Ολυμπιακός: Δοκιμάζει ο Σπανούλης

O αρχηγός του Ολυμπιακού, επιχειρεί αύριο να μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει χάσει ήδη τα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και προετοιμάζεται για την επιστροφή του στα παρκέ.

Αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας από την σεζόν 2005-06, με ένα μικρό διάλειμμα το 2007 όπου και αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Με άλλα λόγια ο Βασίλης Σπανούλης διανύει την 12η του χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ελληνας γκαρντ ακόμα πάντως δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Μοναδική του παρουσία ήταν το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΓΣΛ Φάρο στην Λάρισα. Από εκεί και έπειτα και για έναν μήνα και κάτι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, για τον πόνο στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήδη αισθάνεται καλύτερα, όμως ήδη έχει χάσει ήδη τέσσερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα; Αλήθεια στα 12 χρόνια του στην διοργάνωση έχει συμβεί αυτό;

Αυτή είναι  η πρώτη φορά που ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έχει χάσει από την αρχή της σεζόν τόσες αναμετρήσεις.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πριν πολλά χρόνια. Μάλιστα συνέβη αγωνιζόμενος με την φανέλα του Παναθηναϊκού, την σεζόν 2008-09. Τότε ο Σπανούλης είχε χάσει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και έπαιξε για πρώτη φορά στη σεζόν απέναντι στη Σιένα, πετυχαίνοντας 10 πόντους με κακά ποσοστά για τα δεδομένα του.

Πέρα από εκείνη τη σεζόν, ποτέ ξανά μέχρι φέτος, δεν είχε χάσει τόσες πολλές αγωνιστικές στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει το Σάββατο να μπει στις προπονήσεις της ομάδας του για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Φάρο. Νιώθει καλύτερα από ότι είπε το βράδυ της Πέμπτης, όμως δεν νιώθει 100% έτοιμος για να επανέλθει. Λέει κάτι αυτό;

Τι γίνεται με το ροτέισον του Ολυμπιακού;

Από  την στιγμή που θα επιστρέψει ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα μπει σε μία καινούρια διαδικασία. Θα… πονοκεφαλιάσει αναφορικά με τον καταμερισμό του χρόνου, στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Στις τέσσερις αυτές αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, οι Μπράιαν Ρόμπερτς (ενα παιχνίδι λιγότερο), Γιάνις Στρέλνιεκς και Βαγγέλης Μάντζαρης έχουν κάτι παραπάνω από 20 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι, για να καλύψουν το κενό του.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, έχει επωμιστεί τον ρόλο του μπαλαντέρ, με μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας τα 17 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, την ώρα που Παπανικολάου και Τόμπσον παίζουν περίπου το ίδιο (20:52 ο ένας, 20:49 ο άλλος).

Με το που μπει ο Σπανούλης στην εξίσωση, αυτοί οι αριθμοί θα μειωθούν και μοιραία κάποιο θα… αδικηθούν από τον χρόνο τους. Το κέρδος λοιπόν του Σφαιρόπουλου θα είναι να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες. Αν καταφέρει να παραμείνει η χημεία της ομάδας σε αυτά τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα, ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός με τον κορυφαίο Ελληνα γκαρντ στο ροτέισον του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ