Ο προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Ισραήλ για το πρωτάθλημα της χώρας αλλά και τους Έλληνες προπονητές που έχουν φτιάξει την δική τους σχολή.
Και αυτός είναι ένας από τους προπονητές που με την δουλειά τους και το πείσμα τους. Ο Γιάννης Καστρίτης από τον Ηρακλή βρέθηκε την Χάποελ Τελ Αβίβ με το σπαθί του.
Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στον άερα του ΣΠΟΡ FM 44,6 και αναφέρθηκε στην επανέναρξη της λίγκας του Ισραήλ ,αλλά και για την σχολή Ελλήνων προπονητών, τον Γηραιό και το ελληνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά ο Καστρίτης είπε:
Για την ανάληψη της Χάποελ Τελ Αβίβ: «Ανανέωσε ο κόουτς Δέδας, ο Σφαιρόπουλος θα μείνει στην Μακάμπι και τη νέα σεζόν θα είμαστε τρεις Έλληνες προπονητές στο Ισραήλ. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι στην Χάποελ. Είναι πολύ ιστορική ομάδα εδώ, την ακολουθεί πολύς κόσμος, ανεξαρτήτως ότι τα τελευταία χρόνια δεν είναι από τις πιο πλούσιες, πάντα υπάρχουν απαιτήσεις, ο κόσμος διψά για επιτυχίες. Συνάντησα οικογενειακό περιβάλλον, με ανθρώπους που με αγκάλιασαν. Πρόκειται για πολύ οργανωμένο κλαμπ, που σου προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για να εργαστείς».
Για το ότι συνεχίζει το πρωτάθλημα στο Ισραήλ: «Εδώ και δέκα μέρες είναι επίσημο. Η λίγκα αποφάσισε 1η Ιουνίου να ξεκινήσουν προπονήσεις, 20 Ιουνίου το πρώτο παιχνίδι και μέχρι τέλος Ιουλίου υπολογίζουμε να έχει τελειώσει».
Για τους Αμερικανούς παίκτες που δεν θέλουν να επιστρέψουν: «.Είναι αρκετοί που θα επιλέξουν να μην επιστρέψουν, κυρίως για λόγους υγείας. Ίσως κάποιοι κρίνουν ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να ρισκάρουν τη μετακίνηση για να παίξουν ένα μήνα. Δόθηκε το δικαίωμα αυτό από τη λίγκα , να αντικαταστήσουμε όποιον δεν έρθει».
Για την ψυχολογία του για την επανέναρξη: «Προσωπικά δεν ανησυχώ τόσο πολύ. Η δική μας δουλειά είναι να βρισκόμαστε στο γήπεδο όταν αυτή είναι η απόφαση, οι άνθρωποι δεν πήραν μια απόφαση ελαφρά τη καρδία, συζήτησαν με όλους τους αρμόδιους, ζύγισαν τα δεδομένα. Έχουν εξασφαλιστεί τα κατάλληλα πρωτόκολλα υγείας. Είμαστε χαρούμενοι, να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αυτό που μας απασχολεί είναι να βρούμε έναν τρόπο να φτάσουμε στο Ισραήλ, γιατί είμαι ακόμα Ελλάδα. Μιλάμε για 3 εβδομάδες προετοιμασία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να είναι οι Αμερικάνοι όσο πιο γρήγορα στο Ισραήλ για να περάσουν την καραντίνα 14 ημερών. Κύριο μέλημα να καταπονήσουμε ένα σχέδιο προπόνησης για να είναι τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και να ρισκάρουμε όσο το δυνατόν λιγότερο».
Για το αν θεωρεί βιαστική την απόφαση της ελληνικής λίγκας να διακόψει οριστικά: «Και το Ισραήλ και η Ελλάδα τα πήγαν εξαιρετικά στην καταπολέμηση του ιού και τη διαχείριση της κατάστασης. Δεν είμαι ο αρμόδιος γι’ αυτό, όχι με την έννοια ότι αποφεύγω να απαντήσω. Αποδεδειγμένα αυτοί που διαχειρίστηκαν την κρίση ξέρουν καλύτερα από όλους. Μπορεί να διαφέρει ο τρόπος διαχείρισης της κάθε κατάστασης. Στο Ισραήλ να συνεχιστεί στην Ελλάδα όχι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το ένα είναι σωστό και το άλλο λάθος. Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρμοδίων είτε είναι προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση».
Για την ποιότητα της λίγκας στο Ισραήλ: «Προερχόμαστε από ένα πρωτάθλημα όπου έχουμε συνηθίσει οι πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες. Στο Ισραήλ δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη ανεξάρτητα από το πόσο δυνατές είναι η Μακάμπι και η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Έχουν γίνει και εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια. Είναι και το φορμάτ του πρωταθλήματος που ευνοεί τις εκπλήξεις. Η ομάδα μας είναι από τις πιο ιστορικές. Πάντα διεκδικούμε το καλύτερο. Στο πρώτο παιχνίδι όπου δεν είχα προλάβει να γνωρίσω καλά τα παιδιά η ομάδα κέρδισε εκτός έδρας την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Είναι μια λίγκα όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Είναι δυνατή λίγκα. Οικονομικά δεν συγκρίνεται με τη δική μας λίγκα. Τα μπάτζετ είναι υψηλά. Έρχονται και πολλοί καλοί ξένοι. Οι γηγενείς τους δεν είναι σαν τους δικούς μας Έλληνες, αλλά είναι σε καλό επίπεδο».
Για την αποχώρηση από τον Ηρακλή: «Η ομάδα ήταν καλά. Θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερα. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι ο Ηρακλής επέστρεψε. Έχει πατήσει στα πόδια του στην Α1. Με κατάλληλη οργάνωση τα πράγματα θα είναι καλύτερα στη συνέχεια. Για εμάς αυτός ήταν ο κύριος στόχος. Για το τι συνέβη δεν έχει νόημα να το συζητάμε, έχει περάσει καιρός. Όλες οι συνεργασίες πάντα δεν είναι τέλειες. Πάντα φταίνε και οι δύο πλευρές. Θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα στον Ηρακλή ήταν επιτυχημένο».
Για το αν υπάρχει ελληνική σχόλη προπονητών: «Συζητιέται συχνά τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πως οριοθετούμε τον όρο σχολή. Φαίνεται πλέον ότι πολλοί Έλληνες προπονητές χαίρουν εμπιστοσύνης και φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό κάτι δείχνει. Έχουμε στο DNA μας το μπάσκετ. Οι προπονητές όλων των κατηγοριών, όχι μόνο στην Α1, επιμορφώνονται καθημερινά, διαβάζουν. Αγαπάμε την τακτική. Αναλύουμε κάθε παράγοντα του παιχνιδιού. Αυτό ‘αναγκάζει’ τους ανθρώπους στο εξωτερικό να μας εμπιστευτούν».