Ο Μιλουτίνοφ κυριαρχεί: Εχουμε τις αποδείξεις…

Στα τέσσερα πρώτα του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ο Μιλουτίνοφ είναι ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού στη διοργάνωση και το βαρύ πυροβολικό του... γενικώς!

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να φέρει ως τρίτο ψηλό, έναν νεαρό Σέρβο από την Παρτιζάν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αφού επιλέχθηκε από το Σαν Αντόνιο στην 26η θέση του draft, άφησε το Βελιγράδι για να κατηφορίσει στον Πειραιά. Η πρώτη του σεζόν ήταν αναγνωριστική. Μάλιστα, ερχόμενος απευθείας από την συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου και ήταν ο τρίτος σέντερ του Τζόρτζεβιτς με την Σερβία, μπήκε απευθείας στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και άργησε πολύ να καταλάβει που ακριβώς βρίσκεται.

Ισως του είχε κάνει και κακό η ένταξή του σε αυτήν την ομάδα, καθότι ήρθε στους «ερυθρόλευκους» χωρίς καθόλου ρυθμό, ο παροπλισμός του στην εθνική τον είχε φέρει πίσω και ο κόσμος του Ολυμπιακού, απορούσε για τον λόγο που… σπαταλήθηκε μία ακόμα θέση ξένου για έναν νεαρό Σέρβο.

Παρότι λοιπόν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ήταν με το ένα πόδι στον δανεισμό, για να πάρει παιχνίδια. Το δίλημμα μεταξύ εκείνου ή του Βασίλη Καββαδά, βρήκε κερδισμένο τον «Μίλου» που πήρε μία δεύτερη ευκαιρία από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, για να δείξει πόσα μπορεί να πετύχει. Και του το απέδειξε… Δεν πήγε στην Σερβία, αποποιήθηκε του καλέσματος του Τζόρτζεβιτς και ξεκίνησε από νωρίς την προετοιμασία με τους Πειραιώτες. Από τρίτη επιλογή στο «5», πίσω από τον Κεμ Μπιρτς και τον Πάτρικ Γιανγκ, έγινε βασικός και αναντικατάστατος, βοηθώντας την ομάδα του στον δρόμο μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας. Οι τελικοί του με τον Παναθηναϊκό, ήταν ουσιαστικά το επιστέγασμα των προσπαθειών του, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να αναγνωρίζει το λάθος του για την αρχική του εκτίμηση.

ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΦΕΤΟΣ…
Μοιραία λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό το καλοκαίρι που μας πέρασε με τον Μιλουτίνοφ ως βασικό πεντάρι τους. Οι υπόλοιπου θα ακολουθούσαν τον Σέρβο γίγαντα, ο οποίος δεν ξεκουράστηκε και πολύ, αφού προτίμησε να χτίσει κι άλλο το κορμί του και να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατός για την φετινή χρονιά. Ο «Μίλου» δούλεψε υπερβολικά την πάνω μέρος του σώματός του, πρόσθεσε μυϊκή μάζα και «στέγνωσε» από λίπος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτιάξει το footwork του, ενώ παράλληλα γέμισε το ρεπερτόριό του με κινήσεις και έξω από το ζωγραφιστό. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, προχώρησε στην προέκταση της συνεργασίας του με τον Μίλου μέχρι το 2020, κίνηση που έδειξε ξεκάθαρα το πόσο πιστεύει στον αθλητή.

Και ο ίδιος στο παρκέ αποδεικνύει με τον πιο ιδανικό τρόπο, ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Ειδικά στο παιχνίδι με την Κίμκι ήταν μαγικός. Σκόραρε όπως ήθελε. Μόνο ντράιβ δεν πήρε για να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Σταμάτησε στους 17 πόντους έχοντας 8/8 δίποντα, 1/2 βολές!

Δείτε λίγο τα κατορθώματά του στο παρακάτω βίντεο…

Ο Νίκολα, μάλιστα πραγματοποιεί εντυπωσιακή εκκίνηση στην Ευρωλίγκα έχοντας ήδη 11,5 πόντους κατά μέσο όρο. Αριθμοί που τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση των σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη που έχει 15,6 ανά παιχνίδι.

Ηδη όμως στα τέσσερα ματς του στην διοργάνωση έχει αλματώδη άνοδο στους αριθμούς του σε σχέση με τις δυο προηγούμενες σεζόν του στα ερυθρόλευκα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε την αλήθεια…

Τα πρώτα 4 ματς του Μιλουτίνοφ την σεζόν 2015-16
vsΛαμποράλ 2 π, 0/2 διπ, 2/2 βολ, 2 ριμπ
vsΛιμόζ 2π, 1/2 διπ, 0/0 βολ, 5 ριμπ
vsΤσεντεβίτα 2 π, 1/2 διπ, 0/0 βολ., 1 ριμμπ
vsΑρμάνι Μιλάνο 12π, 5/8 διπ, 2/2 βολ, 5 ριμπ

Τα πρώτα 4 ματς του Μιλουτίνοφ την σεζόν 2016-17
vsΡεάλ 2π, 0/2 διπ, 2/2 βολ, 2 ριμπ
vsΕφές 8π, 4/7 διπ, 0/0 βο, 7 ριπμπ
vsΑρμάνι Μιλάνο 4 π, 2/2 διπ, 0/0 βολ., 4 ριμπ
vsΜπασκόνια 4π, 2/2 διπ, 0/0 βολ., 2 ριμπ

Τα πρώτα 4 ματς του Μιλουτίνοφ την σεζόν 2017-18
vsΜπασκόνια 9 π, 4/7 διπ, 1/2 βολ, 2 ριμπ
vsΜάλαγα 12 π, 4/6 διπ, 4/5 βολ, 5 ριμπ
vsΜακάμπι 8 π, 3/7 διπ, 2/2 βολ. 8 ριμπ
vsΚίμκι 17 π, 8/8 διπ, 1/2 βολ. 2 ριμπ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από