Ολυμπιακός Β’: Η ομάδα που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και δικαίωσε την επιλογή των Αγγελόπουλων

Η αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων πραγματοποίησε πορεία ανόδου στην Α2 κατηγορία, με την ομάδα του Πειραιά να βγάζει μέσα από αυτήν την διαδικασία παίκτες με μέλλον από τις Ακαδημίες της.

Ηταν μία πολύ περίεργη σεζόν. Ξεκίνησε υπερβολικά απότομα για όλους. Ο Ολυμπιακός πήγε ως τα άκρα απέναντι στην ΕΟΚ και την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, δημιούργησε μία αναπτυξιακή ομάδα για την Α2 κατηγορία και τα αποτέλεσμα τον δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό. Ουσιαστικά η απόφαση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου έδειξε το μέλλον στο άθλημα. Τα βήματά τους ήταν μεθοδικά και όσα κατάφερε ο Ολυμπιακός Β’ μόνο το αίσθημα δικαίωσης μπορεί να τους προσφέρει.

Έδωσαν τα ηνία αυτού του εγχειρήματος στον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος με τους Νίκο Μπάρλο και Αντώνη Κουρμούλη, ανέλαβαν ένα κράμα νέων αθλητών με μπαρουτοκαπνισμένους στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτή η ομάδα είχε στην πλάτη της το βάρος της ΚΑΕ, αφού σε περίπτωση πτώση της στην Β Εθνική θα έπαυε να υφίσταται, έχοντας και ως βαρίδι το -6 που την ακολουθούσε από την περσινή σεζόν.

Με σταθερά βήματα κατάφερε να υπερκεράσει και αυτό το εμπόδιο. Οι παίκτες του Τσαλδάρη παρά την ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο από το Ανατόλια, παιχνίδι με το παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση, ανέβαζαν επίπεδο στην απόδοσή τους.

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού αναρριχήθηκε στην βαθμολογία και έφτασε να διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ της ανόδου.

Πριν την αναστολή του πρωταθλήματος οι Ερυθρόλευκοι όχι απλά είχαν καλύψει την απόσταση με την κορυφή και είχαν επικρατήσει τόσο του Χαρίλαου στο ΣΕΦ (σπάζοντας του το αήττητο) όσο και του Διαγόρα εκτός έδρας, αλλά είχαν φτάσει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, ισόπαλοι με την Καρδίτσα, την οποία και θα φιλοξενούσαν στην έδρα τους! Σε αυτές τις 21 αγωνιστικές ο Δημήτρης Τσαλδάρης ενσωμάτωσε στο ροτέισόν του και τους νεαρούς αθλητές του. Παιδιά όπως ο Αρσενόπουλος, ο Κολοβέρος, ο Νικολαΐδης, ο Μωραΐτης (ο αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ), ο Τσουμάνης βρήκαν χώρο και χρόνο σε μία κατηγορία που οι βετεράνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από αυτήν την διαδικασία ο Ολυμπιακός βγήκε απόλυτα κερδισμένος, καθώς είδε αθλητές της Ακαδημίας του να αγωνίζονται και να ξεχωρίζουν. Να αποκτούν λεπτά συμμετοχής και τριβή απέναντι σε παίκτες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους… πιτσιρικάδες των πρωταθλημάτων υποδομής.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Οι προπονήσεις στο ΣΕΦ τους «γέμισαν» ψυχολογικά και σωματικά. Διαφορετικό να παίζουν με τους συνομήλικούς τους και αλλιώς είναι να αναγκάζονται να «ματσάρουν» τον 40χρονο Νίκου, τον Νοέα και τον Μελισσαράτο στα εσωτερικά διπλά. Ταυτόχρονα χάρισαν χαρά στον κόσμο της επαρχίας που δεν είχαν τρόπο να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Ακόμα και έτσι και υπό αυτές τις συνθήκες, ούσα αναπτυξιακή και ένα πρότζεκτ που όμοιό του δεν είχε δει η χώρα μας.

Η αλήθεια πάντως είναι πως αυτά τα παιδιά, είναι οι πιο αδικημένοι φέτος. Πάλεψαν από την πρώτη στιγμή, έδωσαν και την ψυχή τους για να καταφέρει να σταθεί σε αυτό το επίπεδο αυτή η προσπάθεια και δυστυχώς, λόγω των συγκυριών και του κορωνοϊού, είναι πιθανόν αυτές οι εργατοώρες και οι τόνοι ιδρώτα, να μην αποδώσουν καρπούς.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΔΟΥ

Το πλάνο ήταν απλό για τον Ολυμπιακό. Να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, να μην κινδυνέψει να πέσει στην Β Εθνική και να βγάλει παιδια κάνοντάς τους… άντρες!

Και η πορεία της έδειξε πως τα κατάφερε απόλυτα. Σε αυτήν την διαδρομή των 23 αγώνων (δύο στο Κύπελλο και 21 στο πρωτάθλημα), ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ανδέας Πετρούπουλος, Ηλίας Μωραΐτης, Πέτρος Νοέας, Ιωσήφ Κολοβέρος, Νίκος Καμπούρης, Παναγιώτης Οικονόμου, Βαγγέλης Τζόλος, Νίκος Αρσενόπουλος, Βασίλης Χρηστίδης, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Πέτρος Μελισσαράτος, Παναγιώτης Τσάμης, Θωμάς Νίκου και Ανδρέας Τσουμάνης.

Ποιοι τραβήξαν το… κουπί σε αυτά τα παιχνίδια όμως και ποιοι οδήγησαν τον Ολυμπιακό Β σε θέση που διεκδικεί (βάζουμε τον συγκεκριμένο χρόνο γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση της ΕΟΚ για την έκβαση του πρωταθλήματος) την άνοδό του στην κατηγορία;

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Πέτρος Μελισσαράτος. Ο Έλληνας σέντερ, αφήνοντας το… σύντομο ταξίδι στην Λάρισα, ήρθε στην αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων και θωράκισε την ρακέτα τους. Με 14,1 πόντους κατά μέσο όρο και 105/150 δίποντα αποτέλεσε την κολόνα του Τσαλδάρη, την ώρα που κατέβαζε και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 25,54 λεπτά συμμετοχής.

Πίσω του ήταν ένας ακόμα σχετικά νέος παίκτης, ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ήταν εξαιρετικός από την περιφέρεια. Σε 21 παιχνίδια πέτυχε 12,2 πόντους κατά μέσο όρο ενώ φόρτωσε τα αντίπαλα καλάθια με 41/114 τρίποντα σε 27:55 λεπτά συμμετοχής και ήταν πάντα εκεί, όταν ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι τραυματίστηκε και κάλυψε το κενό του στο «3».

Τρίτος σε πόντους ο Βαγγέλης Τζόλος. Σούπερ χρονιά και αυτός με 10,9 πόντους κατα μέσο όρο και 4,2 ασίστ ανά ματς, ενώ ήταν και θετικός στα υπόλοιπά του καθήκοντα.

Σε αυτούς προσθέστε και το μεγαλύτερο πρότζεκτ από όλους. Τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι! Ο Σέρβος φόργουορντ ήταν ο άτυχος της χρονιάς καθώς τραυματίστηκε και αγωνίστηκε μόλις σε 11 παιχνίδια. Οι αριθμοί του όμως μιλούν από μόνοι του. Σε αυτά τα παιχνίδια είχε 10,8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ παράλληλα κατέβασε 7.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Είχε 3,1 ασίστ ανά ματς και 1,8 τάπες σε κάθε αντίπαλο! Ολα αυτά σε 23:07 λεπτά κατά μέσο όρο, έχοντας και 32% στο τρίποντο, κάνοντας και άλλες δουλειές που δεν αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Την ίδια ώρα εισχώρησε με τον καιρό στο ροτέισον και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που από εκεί που έπαιζε λίγο, έφτασε να έχει κατά μέσο όρο 14:17, πετυχαίνοντας 4,2 πόντους ανά ματς. Προσέξτε, ένα παιδί 17 ετών απέναντι σε 30 μέχρι και 40 ετών αθλητές, σε ένα πρωτάθλημα που κάθε ομάδα παίζει την ύπαρξή της.

Καθοριτικός και ο Κολοβέρος, με τον Αρσενόπουλο, αν και ο δεύτερος είχε πιο ενεργό ρόλο με 17:11 χρόνο συμμετοχής και 8,1 πόντους κατά μέσο όρο.

Το κράμα των νέων με τους παλιούς ήρθαν να δέσουν οι Νοέας (5,6 πόντοι κατά μέσο όρο με 3,6 ριμπάουντ) και Νίκου.

Ο τελευταίος μάλιστα, όπως τόνισε και ο Πέτρος Μελισσαράτος είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για το ότι η ομάδα βαδίζει στην σωστή διαδρομή της. Παρότι στα 40 του, είναι ακμαιότατος και αποτελεί την κίνηση ματ του Τσαλδάρη. Εχει 6 πόντους κατά μέσο όρο με 52,27% στο τρίποντο (23/44), ενώ μοιράζει 4,7 ασίστ, όντας ο εγκέφαλος και ο παίκτης που τραβάει τα… χαλινάρια σε όποιον ξεφεύγει στο παρκέ. Τέλειος «δάσκαλος» στους νεαρότερους και παράδειγμα επαγγελματία προς όλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από