Ο Σέρβος σέντερ ξεχώρισε στο Μουντομπασκετ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και γέμισε με ικανοποίηση και ακόμα περισσότερες προσδοκίες τον προπονητή του στον Ολυμπιακό ενόψει της απαιτητικής σεζόν στην Ευρωλίγκα.
Κατέκτησε την 5η θέση με την Εθνική Σερβίας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, όντας μέλος μιας ομάδας που άπαντες την περίμεναν στις τρεις των μεταλλίων. Η απογοήτευση για το συγκρότημα του Τζόρτζεβιτς δεν ακολούθησε την προσωπική του απόδοση, παρότι οι σχέσεις του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του δεν ήταν και οι καλύτερες.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, περί ου ο λόγος, έμπλεξε σε μια περίεργη κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και σε μια σύνθεση που διέθετε τρεις ακόμα πρωτοκλασάτους σέντερ! Μπορεί ο Νίκολα Γιόκιτς να έπαιζε πιο συχνά στο «4» από ότι στην φυσική του θέση, όμως ο ψηλός του Ολυμπιακού είχε να παλέψει με τους Μαριάνοβιτς και Ραντούλιτσα, ενώ ακολουθούσε ως πάουερ φόργουορντ και ο Νεμανια Μπιέλιτσα, ο οποίος όπως και να είχε όφειλε να έχει μπόλικο χρόνο στα πλάνα του Σάλε.
Το αποτέλεσμα; Να αναγκάζεται (από επιλογή του αφού εκείνος επέλεξε αυτό το ρόστερ) ο Τζόρτζεβιτς να κάνει ροτεισον τους ψηλούς του στα ματς και να μοιράζει τον χρόνο ισόποσα ως ένα σημείο.
Ο Μιλουτίνοφ πάντως έδειξε πιο αποτελεσματικός από τους Μαριάνοβιτς και Ραντούλιτσα. Ειδικά ως έπαιζε μαζί με τον Γιόκιτς, οι συνεργασίες τους ήταν εντυπωσιακές, λες και αγωνιζόντουσαν χρόνια ο ένας στο πλευρό του άλλου.
Ο Μίλου λοιπόν ξεκίνησε από την ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους σέντερ και έκλεισε το Μουντομπασκετ ως βασικός στα πλάνα του Σάλε.
Οσο περνούσε μάλιστα ο καιρός, και παρότι αδικήθηκε από τον προπονητή του στο κομβικό παιχνίδι με την Αργεντινή (έπαιξε μόλις τρία λεπτά καθώς ο Γιόκιτς αναλώθηκε περισσότερο στο «5» με 31 λεπτά στο παρκέ), έγινε το βασικό πεντάρι της Σερβίας.
Έδειξε πως μπορεί να τα βάλει με όλους τους σέντερ που έπεσε απέναντι του, δυνατός στις μονομαχίες στην άμυνα, το ίδιο θετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Ο παίκτης που ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει ακριβώς στον Ολυμπιακό για την χρονιά που έρχεται, όπου και θα είναι η αρχή και το τέλος στο στήσιμο των Ερυθρόλευκων και το σημείο αναφοράς στην επίθεση.
Στην Κίνα λοιπόν ο Μιλουτίνοφ έπαιξε 14.3 λεπτά ανά παιχνίδι (έπεσε ο αριθμός λόγω των τριών λεπτών με την Αργεντινή), και είχε 7 πόντους κατά μέσο όρο. Το στατιστικό που έκανε τεράστια εντύπωση ήταν αυτό στα δίποντα καθώς είχε σε εφτά ματς 51/57 προσπάθειες τελειώνοντας το τουρνουά με το εκπληκτικό 77.8%!
Είχε σχετικά λίγα ριμπάουντ αναλογικά με την έφεση που έχει σε αυτό το κομμάτι (2.3 σε 14 λεπτά συμμετοχής όμως), με το κορυφαίο του ματς να ειναι αυτό με την Τσεχία στο οποίο σταμάτησε στους 14 πόντους με 6/6 προσπάθειες δύο πόντων.
Γενικότερα έδειξε πως έχει το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει, με τον Ντέιβιντ σίγουρα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
Την Παρασκευή αναμένεται να τον έχει κανονικά στην διάθεση του και θα ξεκινήσει μια και καλή να καταστρώνει τα πλάνα του για την σεζόν που έρχεται. Μια χρονιά που θα τον βρει φρέσκο αφού θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα, παίζοντας μίνιμουμ 34 μέχρι και 41 αγώνες!
Τα πεπραγμένα του Μιλουτίνοφ στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.