
Ο Τζόρντι Φερνάντεθ μίλησε για τη νέα λίγκα που ετοιμάζουν στην Ευρώπη, ΝΒΑ και FIBA, και τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί η ταυτότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το ΝΒΑ και η FIBA γνωστοποίησαν πως βρίσκονται σε συζητήσεις για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας στην Ευρώπη.
Ο Τζόρντι Φερνάντεθ, προπονητής των Μπρούκλιν Νετς, μίλησε για το γεγονός αυτό αναφέροντας πως είναι σημαντικό να μην χαθεί η ταυτότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ ξεκαθάρισε πως το ιδανικό θα ήταν να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Οι δηλώσεις του Τζόρντι Φερνάντεθ:
«Η ταυτότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πολύ σημαντική, όπως και η ταυτότητα του μπάσκετ στις ΗΠΑ. Δεν πρέπει να χαθούν αυτά. Και τα δύο στιλ μπάσκετ είναι εξαιρετικά και πρέπει να τα διατηρήσουμε, ενώ παράλληλα οφείλουμε να τα εξελίξουμε και να κάνουμε νέα πράγματα.
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να δημιουργήσουν ό,τι είναι καλύτερο για το κοινό. Ας κάτσουν όλοι μαζί, για να δημιουργήσουμε την καλύτερη λίγκα, για να αποκτήσει ο κόσμος ένα ακόμα καλύτερο προϊόν σε σύγκριση με τώρα».