Χουγκάζ: «Είδα σαν πρόκληση την Ανδόρα, οφείλω πολλά στον Σπανούλη»

Χουγκάζ: «Είδα σαν πρόκληση την Ανδόρα, οφείλω πολλά στον Σπανούλη»

Ο Νίκος Χουγκάζ μίλησε για τη μετακίνησή του στην Ανδόρα, αλλά και στην σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Η επιλογή της Ανδόρας φαίνεται πως ήταν η σωστή για τον Νίκο Χουγκάζ που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την ισπανική ομάδα.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο Web Radio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στην επιλογή του να φύγει από τη χώρα μας, αλλά και για την σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Χουγκάζ:

Για τον φετινό στόχο της Ανδόρας: «Ο αρχικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή το συντομότερο δυνατόν και, από ‘κει και πέρα, να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το να μπούμε στην 8άδα είναι ένα πολύ δύσκολο σενάριο. Όταν βλέπουμε πέρυσι ότι ομάδες σαν τη Μπανταλόνα ή τη Μπασκόνια δεν κατάφεραν να μπουν στα play-offs, καταλαβαίνουμε το επίπεδο δυσκολίας. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Έχουμε ξεκινήσει καλά, έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας, οπότε το βλέπουμε».

Για την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος της Ανδόρας: «Ο κόσμος εδώ υποστηρίζει πολύ την ομάδα μπάσκετ, έρχεται στο γήπεδο, οπότε η αγάπη του δεν είναι μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά σε όλη την ομάδα».

Για το πρωτάθλημα της ACB: «Στο πρωτάθλημα εδώ κυριολεκτικά όλες οι ομάδες μπορούν να τις κερδίσουν όλες. Δεν υπάρχει παιχνίδι που ξέρεις ότι θα παίξεις… ένα δεκάλεπτο και θα κερδίσεις. Πρέπει να παίζεις 40 λεπτά. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ γρήγορο, μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ εύκολα ένα ματς. Οι περισσότερες ομάδες συμμετέχουν και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε αυτό τους επηρεάζει. Εμείς σαν Ανδόρα, που δεν παίζουμε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

Για το τι βρήκε στην Ισπανία: «Είναι πολύ οργανωμένα τα πράγματα. Ο σύλλογος προσέχει όλους τους παίκτες, κυρίως τους ξένους, δηλαδή όσους δεν είναι Ισπανοί. Γενικά το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλό σε όλα τα κομμάτια όσον αφορά το παιχνίδι, τις εγκαταστάσεις. Είναι πολύ ψηλό το επίπεδο και γι’ αυτό θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης».

Για το αν τον βοηθάει το ισπανικό στυλ παιχνιδιού: «Το πρωτάθλημα εδώ βασίζεται κυρίως στην επίθεση, πόσο μάλλον η ομάδα μας και ο προπονητής μας, ο οποίος είναι επιθετικογενής. Όταν μιλήσαμε το καλοκαίρι πίστεψα ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή για ‘μένα. Ήθελα να έρθω στην Ισπανία. Ήθελα να το δω σαν πρόκληση για να δω πώς μπορώ να ανταπεξέλθω απέναντι σε τέτοιου επιπέδου παίκτες. Όσον αφορά την άμυνα, οφείλω πολλά στο Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη, εκεί όπου πέρασα τα τελευταία 2 χρόνια. Η αρχή μας τότε ήταν η άμυνα, φέτος εδώ είναι η επίθεση. Προσπαθώ να τα συνδυάσω πλέον και τα δύο».

Για το ότι δούλεψε πολύ για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο: «Σίγουρα η δουλειά και η επιμονή είναι σημαντικά στοιχεία. Ό,τι καταστάσεις και να αντιμετωπίσεις σαν παίκτης, η προσπάθεια και η συνεχής προπόνηση πρέπει να είναι πάντα ίδια. Η καλύτερη απόφαση που έκανα ήταν ότι πήγα στο Περιστέρι και πέρασα τα δύο χρόνια εκεί. Πήρα μόνο θετικά αυτά τα δύο χρόνια».

Για την Εθνική ομάδα και τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου: «Να ‘μαστε καλά και υγιείς που είναι το σημαντικότερο και βλέπουμε. Έχουμε έναν μήνα ακόμα μπροστά μας και πολλά παιχνίδια. Αν με δω στις κλήσεις, όμως, εννοείται πως θα δώσω το παρών. Έχω δει και τις συνεντεύξεις του κόουτς, με τιμούν αυτά που λέει για εμένα, οπότε κι εγώ προφανώς αν δεχτώ την κλήση θα είμαι παρών εννοείται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ