Παναθηναϊκος – Ολυμπιακός 85-86: Ο Θρύλος, το πρώτο

Παναθηναϊκος – Ολυμπιακός 85-86: Ο Θρύλος, το πρώτο

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν «βάφτηκε» κόκκινος. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 86-85 τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο και κατέκτησε το Super Cup.

Η πρώτη κούπα της σεζόν κατέληξε στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν με 86-85 τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο και κατέκτησαν το Super Cup.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που τελείωσε το ματς με 19 πόντους, ακόμα ένα μεγάλο ματς από τον Σάσα Βεζένκοφ που ήταν καθοριστικός στο τελευταία λεπτά, πετυχαίνοντας το τρίποντο που στην ουσία «σφράγισε» τη νίκη των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τον… ξέρανε μέσα στην Τούμπα

Τρίτη σερί κατάκτηση Super Cup για τον Ολυμπιακό. Γκριγκόνις με 19π. και Σλούκας με 18π. ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό.

Ματς με μεγάλη ένταση για γερά νεύρα στη Ρόδο, ανάμεσα σε δύο τρομερά ποιοτικές ομάδες, κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να βίσκουν περισσότερες λύσεις στο τέλος.

Με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε ξανά κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον ημιτελικό βάζοντας την αρχική 5άδα τους Γουίλιαμς-Γκος, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ, Βεζένκοφ και Ράιτ. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πιο δυνατά τον τελικό με τον Ντόρσεϊ να είναι «καυτός» από το τρίποντο. Στα τέσσερα λεπτά από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ράιτ κάρφωσε δυνατά και δημιούργησε πρόβλημα στην μπασκέτα. Ο Στεφάνη αποκολλήθηκε και ο αγώνας διεκόπη, με τους ανθρώπους του γηπέδου να παλεύει αρκετή ώρα για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Με την επανέναρξη του ματς, ο Ντόρσεϊ συνέχισε να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και να «πυροβολεί» φτάνοντας τα τέσσερα σερί τρίποντα κάνοντας το 14-21. Ο Γκραντ ευστόχησε σε δύο βολές για το 16-21 του δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο ήταν η σειρά του Φίλιπ Πετρούσεφ να αναλάβει τα ηνία της επίθεσης για τους Ερυθρόλευκους. Ο Σέρβος έβαλε τον Ολυμπιακό στο +5 (27-32), με τον Ναν να απαντάει, αλλά στη συνέχεια να κάνει το τρίτο του φάουλ και να περνάει εκτός παρκέ. Ο Σλούκας μείωσε σε 33-34 με καλάθι και φάουλ. Ωστόσο ακολούθησε ένα επιμέρους 5-11 για την ομάδα του Γώργου Μπαρτζώκα, με τον Πίτερς να σκοράρει στη λήξη του ημιχρόνου, για το 38-45.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά που είχε πάρει, με τον Γουίλιαμς-Γκος να κρατάει τον Ολυμπιακό σε απόσταση 8 πόντων (44-52), αλλά οι «Πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο για να μείνουν κοντά και στη συνέχεια να μειώσουν. Μάλιστα από τα μισά της περιόδου ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα και βρέθηκε στο +5 (62-57) έχοντας για κορυφαίο τον Γκριγκόνις. Οι Πειραιώτες απάντησαν με σερί 6-0 και έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με έναν (62-63).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν κυριολεκτικά… αίμα και άμμος. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα κοντά στους 5 πόντους, με τον Πετρούεφ να σκοράρει για το 67-72 στο 35′ κι ενώ ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά στον έναν (73-74), ο Βεζένκοφ με τρίποντη «βόμβα» έγραψε το 73-77. Ο Ράιτ σκόραρε για το 73-79. Ο Σλούκας κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν εκεί να βάλει ένα μεγάλο τρίποντο και 2 βολές για το 78-84.

Μόνο το σκορ άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Ναν να διαμορφώνει το τελικό 85-86 και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρώτη κούπα της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-45, 62-63, 85-86

Τα στατιστικά του αγώνα:

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ