Super Cup: Οι δοκιμές του Μπαρτζώκα, το 21% στο τρίποντο και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός που ακόμη ψάχνεται και είναι λογικό και ο Παναθηναϊκός που φαίνεται να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα... ομοιογένειας στον τελικό του Super Cup.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν αυτό που έπρεπε στα παιχνίδια του Σαββάτου, επικράτησαν κόντρα σε Περιστέρι και Άρη αντίστοιχα και έκλεισαν θέση στον τελικό του Super Cup στην πρώτη (από τις πολλές) μάχη «αιωνίων» για τη φετινή χρονιά.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν τελευταίοι χρονικά με την ομάδα του Περιστερίου και δυσκολεύτηκαν αρκετά, αφού νίκησαν στο τέλος με 79-74. Από την άλλη, το τριφύλλι επικράτησε… σβηστά του Άρη με 81-68, χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς και πλέον προετοιμάζεται για την πρώτη κούπα της σεζόν.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν στη Ρόδο για έναν τίτλο, όμως φάνηκε και από τα χθεσινά ματς ότι είναι ανέτοιμοι. Τόσο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όσο και εκείνη του Εργκίν Αταμάν, παρότι έκαναν το καθήκον τους δεν παίζουν σε υψηλά στάνταρ και τέμπο, ενώ ειδικά οι Πειραιώτες ακόμη ψάχνονται.

Ο Μπαρτζώκας το τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό, ότι ακόμη προσπαθεί να βρει χημεία στους σχηματισμούς του Ολυμπιακού και στις πεντάδες που χρησιμοποιεί, δοκιμάζει πολλές διαφορετικές… εκδοχές και αυτό ήταν ξεκάθαρο στο παιχνίδι με το Περιστέρι.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός αν και είχε πολλά ελεύθερα σουτ και ιδανικές καταστάσεις είχε μόλις 7/32 τρίποντα και ποσοστό 21% κάτι που αναμφίβολα έκανε πιο δύσκολο το έργο του με την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο αν υπάρχει ένα θέμα για τον Μπαρτζώκα, εκτός από τους τραυματισμούς και τις απουσίες αυτό είναι η ομοιογένεια, μιας και έχει αρκετούς νέους παίκτες που προσπαθούν να μπουν στο ροτέισον και σε ρυθμούς… Ολυμπιακού. Βιλντόζα, Φουρνιέ αλλά ακόμη και οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ προσπαθούν να λειτουργήσουν στο σύνολο και αυτό είναι κάτι που δεδομένα χρειάζεται χρόνο. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς και πολλούς σουτέρ φέτος, αλλά το θέμα είναι ο Μπαρτζώκας να βρει τις κατάλληλες πεντάδες. Αυτό λοιπόν είναι ουσιαστικά και το μίνι πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού για το αποψινό ντέρμπι που θα κρίνει τον τίτλο του Super Cup.

Η ομοιογένεια του Παναθηναϊκού

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα πάει στο ματς με το περσινό ρόστερ ουσιαστικά συν την προσθήκη του Ομέρ Γιουρτσέβεν, ο οποίος είναι ένας ψηλός πολύ υψηλού επιπέδου. Ουσιαστικά, το τριφύλλι που πέρσι κατέκτησε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα θα πάει με το πλεονέκτημα της ομοιογένειας στο ξεκίνημα της χρονιάς, που είναι σημαντικό για ένα παιχνίδι.

Οι πράσινοι θα είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι οι αυτοματισμοί και οι πεντάδες είναι δουλεμένες, άρα αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μικρό προβάδισμα. Δεν σημαίνει όμως και κάτι απαραίτητα, αφού και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμοι και η σεζόν είναι σε ένα πάρα πολύ πρώιμο στάδιο.

Και οι δύο έχουν απουσίες, ενώ ο ίδιος ο Αταμάν προτίμησε να αφήσει εκτός Super Cup τον Τσεντί Οσμάν και τον Λορέντζο Μπράουν από το ματς με τον Άρη και να πάει με το περσινό ρόστερ, συν τον νέο Τούρκο ψηλό, μιας και είναι εκτός και ο τραυματίας Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από