Ολυμπιακός: Η «εύκολη» απόφαση του Μπαρτζώκα και ο παράγοντας… ΜακΚίσικ

O Γιώργος Μπαρτζώκας δεν δυσκολεύεται -για την ώρα- να επιλέξει τους επτά ξένους που θα έχει ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις - Τα δεδομένα ενόψει Super Cup

Σε ρυθμούς Super Cup κινείται ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στη Ρόδο και προετοιμάζεται για τον ημιτελικό του τουρνουά, με το Περιστέρι, σήμερα το απόγευμα (28/9, 20:45).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κίναν Έβανς και κάπως έτσι η επιλογή της επτάδας των ξένων θα είναι εύκολη. Τουλάχιστον για την ώρα…

Οι τρεις τραυματίες είναι εκ των πραγμάτων εκτός λίστας και κάπως έτσι οι υπόλοιποι επτά ξένοι του Ολυμπιακού είναι κανονικά, όπου από αυτούς οι έξι θα αγωνίζονται σε κάθε αγώνα, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό του Super Cup.

Εβάν Φουρνιέ, Φίλιπ Πετρούσεφ, Μόουζες Ράιτ, Λούκα Βιλντόζα, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ και Άλεκ Πίτερς είναι η επτάδα των ξένων στο ξεκίνημα της σεζόν των Πειραιωτών και ενόψει του πρώτου χρονικά εγχώριου τροπαίου, αυτός που θα μείνει -αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- εκτός είναι ο ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να μην είναι ακόμη στο 100%, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες μέρες. Αν ο «Σακ» τελικά βρεθεί στην εξάδα, τότε η… μπίλια ίσως «κάτσει» σε έναν εκ των Γκος και Βιλντόζα να μείνουν εκτός.

Τα… κουκιά είναι μετρημένα για την ώρα και οι αποφάσεις για τον κόουτς Μπαρτζώκα θα είναι σχετικά εύκολες σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει με την επιστροφή των δύο «δεινοσαύρων», Μιλουτίνοφ και Φαλ. Οι δύο σέντερ αναμένεται να μπουν στο εγχώριο ρόστερ για να δώσουν επιπλέον λύσεις στο «5» και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να κάνει την πρώτη (και μελλοντικά τη δεύτερη) από τις τρεις αλλαγές που θα έχει δικαίωμα στη λίστα των ξένων για τις ελληνικές διοργανώσεις. Να σημειωθεί πως, στη Euroleague δεν υπάρχει περιορισμός σε ξένους και γηγενείς.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη νέα σεζόν κατευθείαν στα… βαθειά και διεκδικεί τον πρώτο εν Ελλάδι τίτλο για τη σεζόν 2024-25 και ήδη ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει σημαντικά ονομάτα στο μπλοκάκι των απόντων. Μιλουτίνοφ και Φαλ αποτελούν κομβικούς παίκτες στο πλάνο του, ωστόσο η απουσία τους διευκολύνει κάποιες αποφάσεις του προπονητικού τιμ, που η κατάσταση του ΜακΚίσικ θα καθορίσει την τελική 12άδα του ημιτελικού του Super Cup.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από