Dubai BC: Το πρώτο «μπαμ» με τον Ερυθρό Αστέρα, το γήπεδο «στολίδι» και το σχέδιο… Euroleague (vids)

Dubai BC: Το πρώτο «μπαμ» με τον Ερυθρό Αστέρα, το γήπεδο «στολίδι» και το σχέδιο… Euroleague (vids)

Η Dubai BC έκανε την πρώτη δήλωση, ρίχνοντας τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο «καναβάτσο» και «φώναξε» πως ήρθε για να μείνει.

Αισθητή έκανε με το… καλημέρα στην παρουσία της στην ABA League, η Dubai BC, νικώντας στην πρεμιέρα με 86-84, τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η νεοσύστατη ομάδα από το Νουμπάι πήρε το πρώτο της «παράσημο», απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές της διοργάνωσης, στο παρθενικό της παιχνίδι στην Αδριατική Λίγκα, στην κατάμεστη Coca-Cola Arena. Έτσι ξεκίνησε την πορεία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η ομάδα του Γιούριτσα Γκόλεματς και όπως όλα δείχνουν αυτό αποτελεί μόνο την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Αυτή είναι η κατάσταση με τους τραυματίες – Έχουμε επιθετικό ταλέντο, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους»

Το επιβλητικό γήπεδο που θα διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνες της είναι χωρητικότητας 17.000 θεατών, ανήκει στην Meraas, μία ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται κατά βάση με το Real Estate και τον τουρισμό, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία θυγατρική εταιρεία της Dubai Holding, ενώ πέρυσι φιλοξένησε και το Adidas Next Genetation της Euroleague.

Με ένα ρόστερ που απαρτίζεται από παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο, όπως οι Κλέμεντ Πρέπελιτς, Ντάβις Μπερτάνς, Νέιτ Μέισον, Αϊζάια Τέιλορ, Ντανίλο Άντουσιτς και Αβουντού Αμπάς, ο Σλοβένος προπονητής έδειξε από την αρχή πως η ομάδα του θα είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Άλλωστε ο μεγάλος στόχος της Dubai BC δεν είναι άλλος από τη σταδιακή είσοδο στην Euroleague και την καθιέρωση σε αυτήν. Όπως είχε δηλώσει μάλιστα και ο πρόεδρος της ομάδας, Σαλέμ Μπιν Ντασμάλ: «Στόχος μας είναι η ομάδα να γίνει μόνιμο μέλος του καλύτερου πρωταθλήματος της Ευρώπης. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, εντός και εκτός παρκέ, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Χωρίς να ξοδέψει αλόγιστα χρήματα και να εκβιάσει καταστάσεις, έκανε μεθοδικές κινήσεις το καλοκαίρι για τη διαμόρφωση του ρόστερ, με την απόκτηση του Λετονού, Ντάβις Μπερτάνς, να αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη, μια μεταγραφή στην οποία είχε σταθεί και ο GM της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως το μπάζετ δεν ξεπέρασε τα 4 εκατ.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Εξακολουθούμε να έχουμε μπάτζετ κάτω από 4 εκατομμύρια, όπως είχα πει, όσο κι αν δεν το πιστεύει ο κόσμος. Ό,τι κι αν πιστεύει ο κόσμος, ο Μπερτάνς δεν ήρθε για τα λεφτά. Ήρθε για το όραμα και το πρότζεκτ μας».

Το σίγουρο είναι πως η Dubai BC μπήκε για τα καλά στις ζωές μας, ίσως πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν οι περισσότεροι και πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου του κατάλαβε από πρώτο χέρι αυτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ