Γιούρτσεβεν: Άρεσε και άφησε υποσχέσεις

Γιούρτσεβεν: Άρεσε και άφησε υποσχέσεις

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και έδειξε σαν έτοιμος από καιρό.

Το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στην Κύπρο ήταν η πρώτη ευκαιρία για να πάρουμε μία… γεύση από τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού. Κι αν γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τους Λορέντζο Μπράουν και Τσεντί Οσμάν, ο Ομέρ Γιούρτσεβεν αποτελούσε λίγο παραπάνω ένα μυστήριο.

Ο Τούρκος σέντερ πήρε τα πρώτα του λεπτά και αμέσως φρόντισε να δείξει τι μπορεί να κάνει. Ήταν εξαιρετικός και στα δύο φιλικά που έδωσαν οι Πράσινοι, κάνοντας τον Εργκίν Αταμάν να… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, έχοντας μια ποιοτικότατη λύση πίσω από τον Ματίας Λεσόρ.

Ονειρικό ντεμπούτο με την Μπάγερν

Το ντεμπούτο του Γιούρτσεβεν έγινε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Κανείς δεν είχε την… απαίτηση από τον 26χρονο ψηλό να δείξει άμεσα τα καλά του στοιχεία, όμως εκείνος φρόντισε να μην αφήσει τίποτα στη… φαντασία. Απολογισμός; 22 πόντοι (9/10 εντός πεδιάς με 2/2 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Καθόλου άσχημα.

Μπορεί να ξεκίνησε με δύο άστοχες βολές, όμως στη συνέχεια πέτυχε 12 «αλάνθαστους» πόντους (5/5 δίποντα, 2/2 βολές). Είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, μάζεψε 8 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 3 ήταν επιθετικά. Η συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα ήταν εντυπωσιακή για αυτό το σημείο της σεζόν, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δυο τους είχαν βρεθεί συμπαίκτες στη Φενέρμπαχτσε.

Σταθερά καλός και με τη Μακάμπι

Απέναντι στο σύνολο του Όντεντ Κάτας, ο Τούρκος σέντερ ήταν ξανά καλός. Όχι τόσο εντυπωσιακός, αλλά έδωσε αυτά ακριβώς που περιμένει από εκείνον ο Αταμάν. Σκορ από τον πάγκο κοντά στο καλάθι και μια έξτρα σκληράδα όταν ο Ματίας Λεσόρ δεν είναι στο παρκέ.

Ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, παίζοντας για περίπου 20 λεπτά, τέσσερα παραπάνω σε σχέση με την Κυριακή, κάτι που βοήθησε και το ότι ο Λεσόρ έκανε 4 φάουλ. Μέτρησε 12 πόντους (6/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο) με 5 ριμπάουντ, έχοντας όμως πάλι 3 επιθετικά, ενώ έδειξε ξανά μαχητικό πνεύμα, παλεύοντας σχεδόν κάθε φάση.

Στη καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, ο Γιούρτσεβεν είχε μετρήσει στη Euroleague συνολικά μόλις 11 συμμετοχές, συνεπώς μοιάζει να ξεκινά από το… μηδέν. Προφανώς και είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για τον παίκτη, όμως τα καλά στοιχεία φάνηκαν από την πρώτη εμφάνιση. Μένει να δούμε αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και αποδειχθεί πως είναι αυτό ακριβώς που έλειπε από τον Παναθηναϊκό πέρσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ