Γκάι: «Γι’ αυτό σταμάτησα το μπάσκετ – Να διδαχθούμε από το πάθος των Ελλήνων»

Γκάι: «Γι’ αυτό σταμάτησα το μπάσκετ – Να διδαχθούμε από το πάθος των Ελλήνων»

Ο Κάιλ Γκάι μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, αλλά και για την παρουσία του στην Ελλάδα.

Μόλις στα 27 του χρόνια, ο Κάιλ Γκάι πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ παρά το εξαιρετικό τελευταίο κομμάτι της σεζόν που είχε κάνει με τη φανέλα της Τενερίφης.

Ο Αμερικανός σχολίασε τους λόγους που έφτασε σε αυτή την απόφαση, ενώ τόνισε πως θα ήταν ωραίο στις ΗΠΑ να υπήρχε το πάθος των Ελλήνων στον αθλητισμό.

Οι δηλώσεις του Κάιλ Γκάι:

«Όταν με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε το μεγάλο μας αντίπαλο στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό (σ.σ. για την Basket League), στην επιστροφή μάς περίμεναν χιλιάδες φίλαθλοι. Είχαν καπνογόνα, σημαίες, πανηγύριζαν, περιμένοντάς μας στο δικό μας γήπεδο.

Μακάρι να μπορούσαμε να διδαχτούμε από αυτό το πάθος και να το έχουμε κι εμείς εδώ. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες στιγμές που ξεπερνούν τα όρια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το πάθος τους όμως, είναι δεδομένο».

Για τον λόγο που σταμάτησε το μπάσκετ: «Έπαιζα στην Τενερίφη, ένα όμορφο νησί, με ωραίους ανθρώπους. Όμως μου έλειπε το σπίτι μου. Κάπου τον Μάρτιο είπα, ως εδώ. Από τότε που το πήρα απόφαση όμως, άρχισα να παίζω το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα μου!

Παρότι είχα αποφασίσει να σταματήσω! Σκεφτείτε ότι είχα πολλές προτάσεις στο τέλος της σεζόν! Μέχρι και με τη Ρεάλ Μαδρίτης μιλήσαμε, δεν μου έκαναν πρόταση, αλλά υπήρχε επαφή.

Όμως το πήρα απόφαση, όταν μου είπε ο κόουτς Μπένετ (σ.σ. Βιρτζίνια) να ενταχθώ στο επιτελείο του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ