«Έφυγε» απο την ζωή τα ξημερώματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος, κορυφαίος διοικητικός ηγέτης επί πολλά έτη του Παναθηναϊκού.
Την τελευταία του πνοή άφησε στις 4 τα ξημερώματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε ηλικία 88 ετών. Aνήμερα της 47ης επετείου από την ημέρα που εντάχθηκε στα μητρώα της «πράσινης οικογένειας» ως διοικητικός παράγοντας.
Ο ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού περίπου στις 3 τα ξημερώματα ένιωσε έντονη αδιαθεσία στον ύπνο του και αμέσως διακομίσθηκε σε Ιδιωτικό θεραπευτήριο της οδού Κηφισίας χωρίς όμως οι γιατροί να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Στο πλευρό του ο Δημήτρης, αλλά και ο αδελφός του Θανάσης, όπως βέβαια και όλη η οικογένεια Γιαννακόπουλου απαρηγόρητοι θρηνούσαν για το θάνατο του «πατριάρχη» τους.
Τον τελευταίο καιρό είχε αποσυρθεί από την καθημερινότητα των επιχειρήσεων λόγω προβλημάτων υγείας.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν εκείνος που έκανε το Παναθηναϊκό έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης, που κατέκτησαν 13 πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και ένα Διηπειρωτικό, εκείνος που δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια για να κάνει την ομάδα μπάσκετ από τις καλύτερες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, εκείνος που ήταν κοντά στο σύλλογο σε όλες τις στιγμές του.
Το 1979 τη χρονιά που η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να εισχωρήσει στη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών Το 2008 εισχώρησε στο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Από το 1987 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική ανέλαβε τη διοίκησή της σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση.
Δαπάνησε τεράστια ποσά φέρνοντας στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Ντομινίκ ουίλκινς, ο Μπαϊρον Σκοτ, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Νίκος Γκάλης, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πάρα πολλοί άλλοι.
Κι όμως η τραγική ειρωνεία είναι πως σαν σήμερα στις 10/6/1971 ακριβώς πριν από 47 χρόνια ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπήκε στον Παναθηναϊκό και στις 10/6/1987 ανέλαβε τον Ερασιτέχνη και το τμήμα μπάσκετ.
Δυο ημέρες πριν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου με την εκλογή του στην προεδρία του Ερασιτέχνη.
Στον επιχειρηματικό τομέα ήταν ο ηγέτης της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, μιας εταιρίας που δημιούργησε μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Κώστα και την οποία εξέλιξε ως μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη στον τομέα των φαρμάκων και του ιατρικού εξοπλισμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.
Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.