Βουγιούκας: «Να… πεθάνει ο αντίπαλός σου για να ζήσεις εσύ»!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μίλησαν για τα συναισθήματά τους ενόψει της «μάχης» με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας και ο Ίαν Βουγιούκας είχε την καλύτερη ατάκα.

H Eυρωλίγκα δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Παρασκευής και οι παίκτες του «τριφυλλιού» μίλησαν για τα συναισθήματά τους ενόψει της «μάχης».

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους από την πλευρά του έκανε την εισαγωγή στο αφιέρωμα λέγοντας: «Έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης…» για να έρθει και να ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ο Ματ Λοτζέσκι πως «Είμαστε ο Παναθηναϊκός!».

«Σαν αθλητής θες να ζήσεις αυτή την αντιπαλότητα μεταξύ αυτών των δυο ομάδων. Δεν έχει σημασία σε ποια έδρα παίζεις, είναι ένας πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά ο Νικ Καλάθης.

Περισσότερες εμπειρίες, αλλά και άποψη για το τι σημαίνει και πως προετοιμάζονται οι παίκτες, είχε ο Τζέιμς Γκιστ. «Είναι σαν… ηλεκτροσόκ. Νιώθεις την ενέργεια. Αν πηδάς μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος, σε αυτά τα ματς πηδάς το διπλάσιο. Υπάρχει πολλή ενέργεια, ο κόσμος είναι μαζί σου, βλέπεις το πάθος που έχουν και περιμένουν το ίδιο και από εσένα. Δείχνουν πως αγαπούν το άθλημα περισσότερο κι από εμάς. Περιμένουν από εμάς να κάνουμε αυτό που θέλουν, υπάρχει μεγάλο πάθος για αυτά τα παιχνίδια», είπε ο Αμερικανός.

Συνεχίζοντας ο Γκιστ, που είναι πλέον από τους πιό παλιούς παίκτες του Παναθηναϊκού είπε:
«Είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στον κόσμο. Όταν προετοιμάζεσαι για αυτά τα παιχνίδια, δεν μετράει η στρατηγική αλλά το ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι μια… σκυλομαχία. Πρέπει να παλεύεις για κάθε μπάλα, κάθε κατοχή και στο τέλος κι οι δυο ομάδες να τα έχουν δώσει όλα και να μην έχουν τίποτα άλλο να δώσουν».

Την καλύτερη ατάκα, ωστόσο, είπε ο Ίαν Βουγιούκας. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» ξεκαθάρισε πως: «Οι οπαδοί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ξυπνάει όλο σου το σώμα, είναι εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα. Είναι μια πολύ σκληρή αντιπαλότητα, πρέπει να έχεις υψηλό ρίσκο για να πάρεις και υψηλή ανταμοιβή. Με απλά λόγια, πρέπει να… πεθάνει ο αντίπαλός σου για να ζήσεις εσύ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από