Οι εγκληματικές ευθύνες ΕΠΟ και Βασιλειάδη

Οι εγκληματικές ευθύνες ΕΠΟ και Βασιλειάδη

Ακόμη ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα γήπεδα. Ακόμη μια ζωή που θα μπορούσε να έχει γλιτώσει αν εφαρμοζόταν το πρόγραμμα της κάρτας υγείας. Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητηθούν ευθύνες για εγκληματική αμέλεια;

Η τραγική είδηση έκανε, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τάχιστα τον γύρο της Ελλάδας.

Ένα παιδί, ένας 17χρονος αθλητής, ο Χρήστος Πετρίδης άφησε το Σάββατο (16/2) την τελευταία του πνοή σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο παίζοντας μπάλα.

Ο Πετρίδης που φορούσε τη φανέλα της ΑΕ Χαριέσσας έχασε τη ζωή του στο 27’ του ματς με τον Φίλιππο Μελίκης για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι διακόπηκε, ενώ σε ένδειξη πένθους αναβλήθηκαν και οι υπόλοιποι αγώνες της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα, όταν έπεσε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας , όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν οι θεράποντες γιατροί να τον επαναφέρουν και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου και εξέπνευσε ο 17χρονος Πετρίδης λίγες ώρες αργότερα.

Ακόμη μια οικογένεια βυθίζεται στο πένθος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί και πάλι τον χαμό ενός νεαρού ποδοσφαιριστή και όπως είναι λογικό έχει ανάψει εκ νέου η κουβέντα για την περίφημη «κάρτα υγείας».

Μια υπόθεση που αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες του ίδιου του κράτους!

Από τη μία το κομμάτι «μπίζνες» της κάρτας υγείας που πήγε να εφαρμοστεί πριν από σχεδόν 15 χρόνια, έχει στείλει στο δικαστήριο τους εμπνευστές του, όπου τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η απόφαση των δικαστών για τους κακουργηματικά κατηγορούμενους που βρέθηκαν στο εδώλιο.

Από την άλλη πλευρά, τη συνέχεια του εγκλήματος με την κάρτα υγείας τη βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αυτά τα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης όπου στον αγώνα του ελέγχου της ΕΠΟ έχει συμπράξει μεταξύ άλλων και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρχικά με τον Σταύρο Κοντονή και εν συνεχεία με τον Γιώργο Βασιλειάδη και την κουστωδία τους που έχει διοριστεί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προσπάθησε να κάνει τη χάρη στον κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας Βασίλη Γκαγκάτση δηλώνοντας πριν από έναν χρόνο ότι τα μηχανήματα που είχαν αγοραστεί χωρίς άδεια πριν από μια δεκαετία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σήμερα.

Παράλληλα ο Βασιλειάδης έπειτα από ένα σερί δηλώσεων και υποσχέσεων, τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την εφαρμογή του προγράμματος της κάρτας υγείας.

Ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά στέλνει όλους τους αθλητές, όλων των αθλημάτων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών στην υποβολή συγκεκριμένων εξετάσεων!

Η κοινή υπουργική απόφαση είχε άμεση ισχύ και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ένα μικρό σοκ στην αθλητική κοινωνία.

Εκατοντάδες χιλιάδες αθλούμενοι θα έπρεπε να πλημμυρίσουν τα νοσοκομεία προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις καθώς αν πήγαιναν σε ιδιώτες γιατρούς θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι το αντίτιμο.

Οπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να μπορέσουν να ολοκληρωθούν αυτές οι εξετάσεις εκατοντάδων χιλιάδων αθλητών, καθώς τα νοσοκομεία με τα βίας ανταπεξέρχονται στις τρέχουσες ανάγκες τους.

Το εκπληκτικό είναι ότι στην ΕΠΟ ούτε καν ασχολήθηκαν.

Ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος είναι γνωστό ότι έχει πολύ πιο σοβαρές ασχολείες, από το να μπλεχτεί με την κάρτα υγείας και κυρίως με το να επιχειρήσει να βάλει τις βάσεις μπας και σωθούν οι ζωές κάποιων παιδιών κάνοντας τις προληπτικές εξετάσεις τους.

Η υπουργική απόφαση εφαρμογής της δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου 2018 (ΦΕΚ Β 3254) και προέβλεπε ότι «μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την έναρξη ισχύος της (σ.σ. δηλαδή έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018), οι εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες όφειλαν να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των αθλητικών σωματείων της δύναμής τους και την έκδοση των καρτών υγείας των αθλητών τους».

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 (ΦΕΚ Β 3967) δόθηκε παράταση της προθεσμίας για την έκδοση των καρτών έως τις 8 Οκτωβρίου 2018.

Λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή της κάρτας υγείας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποκάλυψε ότι τον ενημέρωσαν από την ΕΠΟ ότι οι ποδοσφαιρικές ενώσεις ενημερώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου!

Μιλάμε για πραγματικά εγκλήματα!

Για την υπουργική απόφαση που λήφθηκε στις 8 Αυγούστου και αφορούσε το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, οι τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις ενημερώθηκαν με δύο μήνες καθυστέρηση! Ως εκ τούτου, δόθηκε νέα παράταση ως το τέλος του 2018.

Όπως ήταν αναμενόμενο και πάλι σε διάστημα δύο μηνών ήταν αδύνατο να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν χιλιάδες αθλητές – αυτή τη φορά η προχειρότητα «χρεώνεται» στη γενική γραμματεία αθλητισμού και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ετσι στις αρχές του έτους, ανακοινώθηκε νέα παράταση της εφαρμογής του μέτρου, αυτή τη φορά ως το τέλος Ιουλίου(31/07/2019).

Ως τότε οι αθλητές μπορούν να αγωνίζονται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και υγείας της ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν.

Στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί για την εφαρμογή της κάρτας υγείας ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας Γιάννης Μπασκόκος είχε δηλώσει ότι «δεν είναι νοητό να χάνονται άνθρωποι επειδή δεν έχει γίνει μία απλή διάγνωση στο ηλεκτροκαρδιογράφημα που αν εντοπιστεί μπορεί να σώσει ζωή».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην κάρτα υγείας σημείωσε ότι «είναι ένα μέτρο πρόληψης του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου κυρίως στους νέους ανθρώπους. Τα καρδιακά νοσήματα είναι ένας τομέας που μέχρι τώρα, δεν υπήρχε ένα εθνικό σχέδιο που να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και στην πρωτογενή πρόληψη και στα επόμενα στάδια».

Ολες αυτές οι «πανηγυρικές» δηλώσεις έγιναν το περασμένο Φθινόπωρο.

Τώρα που χάθηκε ακόμη μια ζωή στα γήπεδα μήπως ήρθε η ώρα να αναζητηθούν και τυχόν εγκληματικές ευθύνες για το γεγονός ότι το μέτρο εξακολουθεί να παίρνει τη μία αναβολή πίσω από την άλλη;

Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητηθούν οι εγκληματικές ευθύνες στις τάξεις των καλοπληρωμένων στελεχών της δήθεν εξυγίανσης ακόμη και για το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο μήνες απλώς για να ενημερώσουν τις περιφερειακές ποδοσφαιρικές ενώσεις; Δυο μήνες για να συντάξουν και να στείλουν ένα φαξ ή ένα απλό μέιλ;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ