Οι τακτικοί δικαστές είναι απλά μια ωραία απόκρυψη του συστήματος που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Τι να κάνουν οι τακτικοί δικαστές όταν ορίζεται γιατρός αγώνα, πρώην διαιτητής τον οποίο η ποδοσφαιρική πιάτσα τοποθετεί ανάμεσα στα «πιστόλια» του διαβόητου παραγκάρχη Θωμά Μητρόπουλου; Η σημασία των όσων υποστήριξε ο Κούγιας για τον Αεκτζή Ζιάκκα και οι «επαγγελματίες εγκληματίες».
Έχουμε ξαναγράψει σε αυτή τη γωνιά του διαδικτύου, ότι αν υπάρχει μια – ΜΙΑ – αξιόλογη κίνηση από αυτή την κατά τα λοιπά ανίκανη σε όλα κυβέρνηση, είναι η τοποθέτηση τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Έστω κι αν αυτή η κίνηση είναι λειψή, έστω κι αν προκαλεί ερωτηματικά και απορίες το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ορίσει η ίδια τους δικαστές, αλλά στέλνει τις προτάσεις της στην ΕΠΟ και αυτή επιλέγει…
Στο ζουμί τώρα, μιας και μετά τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές περιπέτειες των ελληνικών ομάδων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επιστρέφει η Σούπερ Λίγκα. Και δε μιλάμε μόνο για τους αγώνες, αφού στην Ελλάδα το πρωτάθλημα στα χρόνια της εξυγίανσης κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Και δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και φέτος.
Για να τα κάνουμε λίγο πενηνταράκια. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τακτικοί δικαστές, το πράγμα θα στρώσει. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Αμ, δε!
Οι τακτικοί δικαστές είναι απλά μια ωραία απόκρυψη του συστήματος που ελέγχει το ποδόσφαιρο.
Τι να σου κάνει ο τακτικός δικαστής, όταν οι κανονισμοί είναι διάτρητοι από παντού και παρά τις παραινέσεις ακόμη και των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών FIFA και UEFA, η ΕΠΟ της εξυγίανσης έχει μόνο στις κούφιες υποσχέσεις;
Τι να σου κάνουν οι τακτικοί δικαστές όταν ορίζεται γιατρός αγώνα, πρώην διαιτητής τον οποίο η ποδοσφαιρική πιάτσα τοποθετεί ανάμεσα στα “πιστόλια” του διαβόητου παραγκάρχη Θωμά Μητρόπουλου;
Αναφερόμαστε φυσικά στον γιατρό της αναμέτρησης Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Αχιλλέα Γεωργακάκη τον προσέγγισε και του ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να αναφέρει στην έκθεσή του ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός φιλάθλου, μολονότι κάτι τέτοιο δεν έπεσε στην αντίληψή του!
Συγκεκριμένα στη συμπληρωματική έκθεσή του αναφέρει ο κ. Γεωργακάκης: “Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα, διαιτητής επί σειρά ετών, με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε στους χώρους ευθύνης μου (δηλ. στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες κλπ), συγκεκριμένα ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ενός φιλάθλου του οποίου μου είπε ότι προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Επειδή παρασύρθηκα από τα παραπάνω και συμπεριέλαβα τη δήλωση του γιατρού στην έκθεση μου χωρίς να γνωρίζω αν πράγματι συνέβη το εν λόγω περιστατικό και που, προβαίνω στην παρούσα διόρθωση και επιθυμώ να συναφθεί στην ανωτέρω έκθεση μου”
Τι να κάνουν λοιπόν οι τακτικοί δικαστές, όταν το περιστατικό δεν αναφέρεται ούτε στην έκθεση της αστυνομίας, αλλά ούτε και υπάρχουν πουθενά καταγεγραμμένα τα στοιχεία του τραυματία;
Πώς θα μπορούν να ξέρουν οι τακτικοί δικαστές αν ο όποιος τραυματίας, όντως υπήρξε και δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας;
Πώς θα μπορούν να ξέρουν οι τακτικοί δικαστές αν ο τραυματίας – φαντομάς χτύπησε στα επεισόδια από την είσοδο των ΜΑΤ στην εξέδρα με τα γυναικόπαιδα ή αν χτύπησε κάπου αλλού στο γήπεδο ή ακόμη κι έξω από το γήπεδο; Στα εξωτερικά ιατρεία του τελευταίου νοσοκομείου της χώρας κι αν πας, δηλώνεις ονοματεπώνυμο και καταγράφεσαι. Για τον γιατρό αγώνων της ΕΠΟ αρκεί να δηλώσει ο ίδιος ότι περιέθαλψε κάποιον και από εκεί και πέρα μπορεί ο καθένας να σκεφτεί οτιδήποτε, όπως τον βολεύει ή όπως βολεύει αυτόν που ελέγχει το σύστημα…
Οι “επαγγελματίες εγκληματίες”
Για τον Αλέξη Κούγια μπορεί ο καθένας να γράψει ολόκληρο βιβλίο. Μπορείς να του καταλογίσεις τα πάντα, ωστόσο μόνο άσχετο από τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν μπορείς να τον πεις. Και επειδή βρέθηκε για δική του υπόθεση που εκδικαζόταν μετά από αυτήν των επεισοδίων στην Πάτρα, έχουν τη σημασία τους τα όσα είπε στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία εξέτασε τις υποθέσεις.
Αρχικά σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Βασίλης Ζιάκκας είναι οπαδός της ΑΕΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι “από τη στιγμή που ξέρετε από ποδόσφαιρο, δεν είναι μεμπτό. Θα μπορούσα ωστόσο να ζητήσω την εξαίρεσή σας, αλλά δεν το κάνω”.
Παράλληλα έχοντας παρακολουθήσει την εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό, όπου η έδρα είχε κάνει την ερώτηση αν γνωρίζουν οι μάρτυρες τι ομάδα υποστηρίζει ο Βασίλης Δημητρόπουλος, ο Κούγιας είπε ότι “αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ομάδα, είναι επαγγελματίες εγκληματίες”.
Με την ΕΠΟ της εξυγίανσης έχουν επιστρέψει αρκετά “φαντάσματα” του παρελθόντος και αυτό δεν είναι πια μυστικό. Ονόματα που σημάδεψαν τον χώρο και βύθισαν την αξιοπιστία του αθλήματος στα τάρταρα είναι και πάλι στο προσκήνιο.
Μόνο που ακούς/διαβάζεις ότι ο πρώην διαιτητής και νυν νοσοκόμος που εκτελεί χρέη γιατρού αγώνα Δημητρόπουλος, ήταν και παραμένει “παιδί” του Θωμά Μητρόπουλου είναι αρκετό για να καταλάβεις τι γίνεται. Για τον ίδιο Θωμά Μητρόπουλο μιλάμε, ο οποίος ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών και ο οποίος φέρεται να λειτουργεί προς όφελος του “διοικητή” της ΑΕΚ.
Κι αν κάποτε ο Δημητρόπουλος και οι λοιποί έπαιζαν το παιχνίδι της παράγκας του Θωμά, όπως είχε “βαφτιστεί” το σύστημα που είχε τον απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαίρου, δεν θα πέσουμε κι απ’ τα σύννεφα αν μάθουμε ότι εξακολουθεί να βοηθάει όποτε το απαιτεί η περίσταση…
Από τη στιγμή λοιπόν, που οι πειθαρχικοί κώδικες της ΕΠΟ είναι διάτρητοι και το σύστημα με τα “φαντάσματα” του παρελθόντος έχει επανακάμψει, η μοναδική ελπίδα βρίσκεται στα χέρια των τακτικών δικαστών που θα πρέπει να αναρωτιούνται διαρκώς εξετάζοντας τις υποθέσεις που πέφτουν στα χέρια τους, μήπως τους την έχουν στημένη.