Τι πάει να πει Λιγκ Καπ Αγγλίας;

Τι πάει να πει Λιγκ Καπ Αγγλίας;

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Αγγλία όσον αφορά το Λιγκ Καπ;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα παρατηρήσει κάποιος, αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να διαλύσουν κάποια στερεότυπα. Κάποιους μύθους σχετικά με οτιδήποτε.

Για παράδειγμα ακούμε εδώ και χρόνια το πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Άγγλοι στο ποδόσφαιρο, το ότι λατρεύουν τις ομάδες τους και άλλα πολλά όμορφα και αγγελικά πλασμένα, όπως ότι γεμίζουν τα γήπεδα σε κάθε ματς και σε κάθε διοργάνωση.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ λέει ότι γεμίζουν τα γήπεδα όποιας ομάδας έχει βέβαια στόχους και ιστορική υπόσταση, αλλά και όποιας προβάλλει καλύτερα την εικόνα της στον Τύπο. Όποια δεν έχει ένα στοιχείο από τα παραπάνω, το sold out στο γήπεδό της είναι όνειρο που πραγματοποιείται μόνο όταν φιλοξενεί κάποιο ανώτερο μέγεθος και γεμίσουν τα κενά οι ορδές των εκδρομέων οπαδών.

Για παράδειγμα πότε γέμισε το νέο γήπεδο της Γουέστ Χαμ; Ίσως μόνο στα εγκαίνια… Όποιος παρακολούθησε με ανοιχτά μάτια έστω τα στιγμιότυπα στη συνάντηση της Τσέλσι με τη Γουότφορντ του Χολέμπας και του Σίλβα το περασμένο Σάββατο είδε κενά ακόμα και στο πέταλο των φανατικών των «μπλε».

Κι αν αυτά παρατηρούνται στην Πρέμιερ Λιγκ, τι να πει κανείς για το Κύπελλο, πόσο μάλλον για το Λιγκ Καπ, όπου βλέπουμε αριθμό εισιτηρίων ακόμα και γύρω από τις 5.000 σε γήπεδα που χωρούν 25 και 30.000 κόσμο.

Η ομοσπονδία της Αγγλίας έχει επίσημα θεσπισμένες 45 διοργανώσεις (αν δεν έχασε το μέτρημα ο καμένος) χωρίς να υπολογίζονται τα πρωταθλήματα των τεσσάρων επαγγελματικών και των δύο ημιεπαγγελματικών.

Συνεπώς ο μέσος φίλαθλος ακόμα και αυτής της χώρας με το ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο και με τις σούπερ γηπεδικές παροχές πού να βρει όρεξη και κυρίως λεφτά για να τρέχει σε όλα τα παιχνίδια; Όσο και να αγαπά την ομάδα του, κουράζεται ή αδυνατεί.

Και δεν κουράζονται μόνο οι οπαδοί. Και οι ομάδες λιώνουν. Για παράδειγμα η Μάντσεστερ Σίτι παίζει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και βέβαια Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει παραπάνω από 19-20 παίκτες πρώτης κλάσης; Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό ο Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε το Λιγκ Καπ «σπατάλη ενέργειας» προ ημερών και συντάχθηκαν μαζί του ο Μουρίνιο και ο Βενγκέρ. Ειδικά οι δύο τελευταίοι βρήκαν κάτι να συμφωνήσουν…

Πλέον ακόμα και οι μικρότεροι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε τόσες διοργανώσεις και δεν αισθάνονται καν τις δευτερεύουσες διοργανώσεις ως ευκαιρία για διάκριση. Το παν είναι τα τηλεοπτικά της Πρέμιερ Λιγκ. Τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί σήμερα και αύριο διεξάγονται αγώνες για το Λιγκ Καπ. Και το θέμα σε αυτό το θεσμό δεν είναι να βρεις την καλύτερη ομάδα, αλλά την ομάδα που θα παραταχθεί με κανονική αποστολή και όχι τα δεύτερα ή τα τρίτα.

Και για να περάσουμε στο προκείμενο ο υπηρεσιακός προπονητής της Λέστερ, ο Απλετον, ξεκαθάρισε χθες ότι οι «αλεπούδες» θα παίξουν με αναπληρωματικούς το βράδυ κόντρα στη Λιντς. Η δεύτερη ανήκει στην Τσάμπιονσιπ (δεύτερη κατηγορία), αλλά φέτος έχει φιλοδοξίες ανόδου και το αποδεικνύει, σκοράροντας ικανοποιητικότατα και σημειώνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Όταν ο άσος των αναπληρωματικών της Λέστερ προσφέρεται στο 1,40-150 και το διπλό στο 5 και στο 6,00 εμείς θα κινηθούμε προς τα δεξιά. Χ2 «βομβιστικών» αποδόσεων λοιπόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ