Εθνική Ελλάδας: Ούτε… γραφείο μάνατζερ

Η διάλυση είναι μικρή σαν λέξη για να περιγράψει πλέον αυτό που συμβαίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στα χρόνια του Γραμμένου.

Μπάτε σκύλοι αλέστε. Στο καφενείον η «Ελλάς». Στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της διάλυσης με την ευγενική χορηγία της Εξυγίανσης. Ένα μπάχαλο δίχως προηγούμενο που το αντιλαμβάνεσαι πλέον σε κάθε είδηση γύρω από το εθνόσημο. Γύρω από την 60η ομάδα του ranking της ΦΙΦΑΗ χαμηλότερη θέση που είχαμε ποτέ! Θα πρέπει να καμαρώνει για αυτή ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι τεχνοκράτες που από «βλαχοπρόεδροι» πήραν τα πόστα και απαρτίζουν την «τεχνική επιτροπή» γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είμαστε μια θέση πάνω από τη Μπουρκίνα Φάσο. Ας μην ανησυχούν όμως. Θα μας περάσουν και αυτοί. Έτσι όπως «δουλεύει» το πράγμα γύρω από μια ομάδα που το 2012 ήταν 11η στον κόσμο! Εμείς το ποδόσφαιρο το παρατήσαμε. Κάνουμε κάτι σε ριάλιτι πια. Η Εθνική δεν έχει έδρα, δεν έχει κοινό, πληρώνει τρία διαφορετικά τεχνικά τιμ. Μόνο στα προκριματικά του Euro που «τρέχουν» ακόμη έχουμε αλλάξει 2 προπονητές, 3 τεχνικούς διευθυντές. Έχουν χρησιμοποιηθεί 29 ποδοσφαιριστές. Και προσεχώς ακόμη περισσότεροι.

Έχοντας φέρει στην Ελλάδα τον Φαν Σιπ που προφανώς τον γνωρίζει κανείς μόνο από την εποχή του σαν ποδοσφαιριστή πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια όσα συμβαίνουν ξεπερνούν κάθε φαντασία. Να κάνουμε λέει Έλληνα έναν Κάι Σιρχάουζ που αγωνίζεται δανεικός από τον Άγιαξ στη Γκρόνιγκεν; Για ποιο λόγο; Προφανώς γιατί ο μικρός δεν έχει πιθανότητες να παίξει στην εθνική Ολλανδίας. Και το εθνόσημο, ακόμη και το ελληνικό έτσι όπως το κατάντησαν, προφανώς έχει τη σημασία του στο βιογραφικό κάθε ποδοσφαιριστή. Και στην χρηματιστηριακή αξία του.

Καλέσαμε και τον Βαγγέλη Παυλίδη από τη Βίλεμ (του μάνατζερ Ράιν Καπαγιαννίδη, προσωπικού φίλου του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού). Καλέσαμε τώρα και έναν Παντελή Χατζηδιάκο που αγωνίζεται στην Άλκμααρ ο οποίος έχει και εκείνος μια συμμετοχή στις μικρές εθνικές της Ολλανδίας. Στόπερ ο συγκεκριμένος. Στόπερ σε μια εθνική που υπάρχουν ο Μανωλάς, ο Παπασταθόπουλος, ο Σιόβας, ο Μαυροπάνος, ο Ρέτσος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλπ. Υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα γύρω από όλο αυτό; Υπάρχει κάποιο σχέδιο; Κάτι που να παραπέμπει στη λογική;

Προφανώς ο άνθρωπος που ήρθε να κάνει τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας δεν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν κάνει κάτι για να το μάθει. Αναπόφευκτα λοιπόν ψάχνει σε εκείνο που ξέρει. Και έτσι προκύπτουν τα νεότερα γύρω από το εθνόσημο. Από μια ομάδα που σαφώς και πρέπει να μπει σε καθεστώς επανεκκίνησης. Αλλά με γνώμονα τη λογική.

Μπορεί να μην έχουμε κάποια «χαρισματική γενιά». Έχουμε όμως παιδιά του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη, του Παναθηναϊκού που είναι πρωταγωνιστές: Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Κούτρης, Λημνιός, Πέλκας, Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Γαλανόπολουλος, Μάνταλος, Μπακάκης, Μπάρκας, Φετφατζίδης, Κουρμπέλης, Κολοβός.

Επιπλέον υπάρχουν τόσα παιδιά που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό: Βλαχοδήμος, Σάμαρης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέτσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Σιώπης, Διώπης, Κουλούρης, Μήτρογλου, Μπακασέτας κλπ.

Με ποια λογική πάμε σε επιλογές που δεν τις γνωρίζει κανείς; Σε πρόσωπα που αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε σκέψεις που περισσότερο θυμίζουν λειτουργία γραφείου μάνατζερ και όχι εθνικής ομάδας; Ο Γραμμένος θα μας πει κάτι; Ή θα βάλει πάλι το κεφάλι κάτω από το γραφείο όπως συνηθίζει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από