Για αυτό παίζω Under 2,5 στο Καραισκάκη…

Για αυτό παίζω Under 2,5 στο Καραισκάκη…

Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ. Εμμέσως πλην σαφώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ευθαρσώς παρουσιάζεται ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σαν τελικός για τους «ερυθρόλευκους». Και οι δημοσιογραφικές αναφορές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού κάνουν λόγο ότι ο «Δικέφαλος» έχει την ευκαιρία να τελειώσει τους πρωταθλητές από τη μάχη του τίτλου. Και ο καμμένος με το […]

Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ. Εμμέσως πλην σαφώς και σε ορισμένες περιπτώσεις ευθαρσώς παρουσιάζεται ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σαν τελικός για τους «ερυθρόλευκους».

Και οι δημοσιογραφικές αναφορές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού κάνουν λόγο ότι ο «Δικέφαλος» έχει την ευκαιρία να τελειώσει τους πρωταθλητές από τη μάχη του τίτλου.

Και ο καμμένος με το καμμένο του το μυαλό αναρωτιέται. Γιατί είναι τελικός; Ο ελληνικός «μαραθώνιος» βρίσκεται στην 8η αγωνιστική.

Απομένουν ακόμα 22 και καμία ομάδα δεν έχει επιδείξει σταθερότητα ή συνέπεια στις νίκες ώστε να κάνει μεγάλο σερί και να ξεφύγει. Και σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα μια διαφορά τεσσάρων πόντων όπως είναι αυτή που χωρίζει τους δύο αντιπάλους, δεν αποτελεί και …βουνό.

Στον ΠΑΟΚ, τάμα θα έκανε ο Λουτσέσκου για να κρατήσει το +4 και την άλλη εβδομάδα να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα (ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα δοκιμάζεται στην πάντα εχθρική γι’ αυτή Νέα Σμύρνη).

Και στον Ολυμπιακό καταστροφή, μερική κιόλας, θα συνέβαινε μόνο σε περίπτωση ήττας, λέει πάλι ο καμμένος με το καμμένο του το μυαλό.

Συνεπώς ας χαμηλώσουν οι τόνοι. Αν οι μπουκ είχαν υπ’ όψιν τους, τις οπαδικές κορόνες και τα φύλλα των οπαδικών εφημερίδων, θα είχαν αλλάξει τις αποδόσεις.

Και παρά το γεγονός ότι το κουπόνι κυκλοφόρησε πρωί Παρασκευής και το ματς διεξάγεται σήμερα, η ελληνική εταιρεία δεν έχει πειράξει καθόλου τις τιμές.

Την ώρα που έχουμε αυξομειώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των εκατοντάδων αγώνων, ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί στο αμετάβλητο 1,75 και ο ΠΑΟΚ αουτσάιντερ στο επίσης αμετάβλητο 3,95. Φαβορί το under 2,5 στο 1,60, φαβορί (οριακό αυτό) και το No Goal στο 1,72. Αυτά μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου που γραφόταν το εν λόγω κείμενο.

Παρόμοια η κίνηση των αποδόσεων και στις ξένες εταιρείες, με τη διαφορά ότι ο άσος κυμαίνεται γύρω από το 2,00 και το διπλό επίσης γύρω από το 3.90.

Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται πιο ισορροπημένοι και με ρόστερ ανώτερων ονομάτων. Στο δεύτερο συμφωνεί ο καμμένος. Όμως το live ποδόσφαιρο δεν είναι σαν το παιχνίδι «football manager» να δίνεται βάση στα ονόματα και τις προδιαγραφές του κάθε παίκτη.

Το σύνολο του ΠΑΟΚ εκτός έδρας δεν έχει αποδώσει. Τρία ματς έχει δώσει, μάλιστα με αντιπάλους ποιοτικά υποδεέστερους, και έχει πάρει τρεις ισοπαλίες με διαφορά τερμάτων 1-1, αυτά που μπήκαν στη Λάρισα δηλαδή. Το μόνο ματς που έδειξε δυνατότητες και επιθετικές αρετές ήταν το προηγούμενο της Τούμπας με αντίπαλο τη συμπαθή Λαμία.

Ο Ολυμπιακός, αν κρίνουμε από την προσπάθειά του στη Νέα Σμύρνη, όταν βρήκε χώρους, «χτύπησε» τον Πανιώνιο. Όταν χαλάρωσε ή όταν έμεινε από δυνάμεις το πλήρωσε επίσης. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εικόνα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, γιατί από τότε άλλαξαν πράγματα στο λιμάνι.

Το σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες θα επιτεθούν, γνωρίζοντας ότι η άμυνά τους δεν θα πρέπει να είναι εκτεθειμένη στις κόντρες του ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Λουτσέσκου ξέρει ότι δεν πρέπει να ανοίξει την ομάδα του.

Άρα περιμένουμε ένα ματς με πολύ ξύλο στη μεσαία γραμμή και τον Ολυμπιακό να έχει παραπάνω διάθεση να πιέσει, χωρίς να αφήνει πολλούς χώρους ανοιχτούς στα μετόπισθεν. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει όλος ο κόσμος για την «ερυθρόλευκη» άμυνα και να μην έχει ασχοληθεί ο Λεμονής.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το under 2,5 θα είναι και η επιλογή του καμμένου και αν το σκορ δεν ανοίξει νωρίς, λογικά θα επιβεβαιωθεί. Όσο για σκορ, θα δοκιμάζαμε όλα όσα περικλείονται μέσα στο under και δεν υποδεικνύουν διπλό.

Από 0-0 και 1-1 έως 1-0 και 2-0 δηλαδή. Ένα να «καθίσει», κερδισμένοι θα είμαστε. Να προστεθεί ότι στο εξωτερικό η τιμή του σκορ 1-0 (υπέρ του Ολυμπιακού) είναι ίδια με αυτή του 1-1 (κάπου στο 6,00 plus).

Η ώρα της Γιουβέντους

Πόσο έληξε το μεγάλο ματς της Νάπολι με την Ίντερ; 0-0 και αυτό σημαίνει ότι παρουσιάζεται στη Γιουβέντους η μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή και συγχρόνως να πιάσει τους «νερατζούρι» στη δεύτερη θέση.

Από τη μια πλευρά υπάρχει αυτή η ευκαιρία που δείχνει και αναγκαιότητα. Από την άλλη ακόμα και στατιστικά να το πάρει κανείς, τρεις γκέλες σε ισάριθμες αγωνιστικές είναι δύσκολο να κάνει η «Κυρία». Διπλό λοιπόν κόντρα στην Ουντινέζε κι ας έχουν κενά στην άμυνα οι «νερατζούρι». Ίσως εξαιτίας αυτών, να δούμε και over 2,5.

Υποψήφιοι σκόρερ και ο Ντιμπάλα (θέλει να δώσει απαντήσεις) και ο Ιγκουαϊν (δεν θα …ανέχεται να του κλέβει συνέχεια τη δόξα ο Μάντζουκιτς).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ