Λύγισε από τη συγκίνηση και γέμισαν δάκρυα τα μάτια του Σταύρου Κοντονή, ακούγοντας τον Γιώργο Βασιλειάδη να λέει πως ο ρόλος του δεν είναι να «ελέγχει τους διαιτητές για αντικρουόμενα συμφέροντα», ούτε τους «τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων».
Ναι φίλε αναγνώστη. Ναι. Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι εδώ. Πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Πήρε θέση για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Και με όσα είπε, λύγισαν ακόμη και τα μικρόφωνα. Η γραβάτα του εθεάθη να έχει δακρύσει (από τα γέλια). Διότι, φίλε αναγνώστη, ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε το Πανελλήνιο, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο και με απόλυτη σοβαρότητα στον τόνο της φωνής του, ότι η Κυβέρνηση, οι Υπουργοί και η ΓΓΑ, δεν έχουν ρόλο να ελέγχουν τους διαιτητές και τα αντικρουόμενα συμφέροντα των παραγόντων. Κακομαθημένων παραγόντων…
Διαβάζεις: «Ο ρόλος της ΓΓΑ και του εκάστοτε επικεφαλής υφυπουργού είναι η διασφάλιση των κανόνων και η εξέλιξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν είναι ο ρόλος της να ελέγχει τους διαιτητές για αντικρουόμενα συμφέροντα, αλλά και τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν ένα άθλημα που μας έχει κάνει περήφανους. Εμείς δεν μπορούμε να μπλεχτούμε στη διαιτησία. Θεσπίζουμε τους νόμους». Λιποθυμάς. Διότι αυτά τα είπε ο πρώτος πολίτης του αθλητισμού της χώρας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας. Σήμερα.
Σε αυτό το σημείο, πριν συνεχίσουμε τη συγγραφή του κειμένου που ξεκίνησες να διαβάζεις και πριν και εσύ, καλέ μου αναγνώστη, πνιγείς από τη συγκίνηση των λόγων του σπουδαίου πολιτικού ανδρός, θα ήθελα να κάνουμε μια παύση. Και, μαζί, μια βαθιά υπόκλιση στον άνθρωπο που ενέπνευσε τα γεμάτα νόημα, ουσία και αλήθεια λόγια του υφυπουργού αθλητισμού. Στον ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ.
Φήμες θέλουν τον κυρ Σταύρο να ένιωσε ρίγη συγκίνησης από όσα άκουσε. Και να έστειλε μήνυμα αγάπης (ένεκα και της ημέρας) στον σύντροφο Βασιλειάδη, υπενθυμίζοντάς του πως έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Όπως ακριβώς τα λέει. Καμία παρέμβαση, ποτέ και πουθενά. Καμία υπόγεια μεθόδευση. Και να τον συγχαίρει με πάθος και θαυμασμό για το πώς κατάφερε να αρθρώσει τόσο σοβαρό πολιτικο-αθλητικό λόγο, χωρίς να τον πάρουν τα δάκρυα (από τα γέλια), χωρίς να λυγίσει από όσα άκουσε (εάν άκουσε) τον εαυτό του να λέει.
Διότι, ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση και πόσο μάλλον ο «δίκαιος Σολομών» Υφυπουργός αθλητισμού, ποτέ δεν παρενέβη στα εσωτερικά του αθλητισμού. Ούτε του ποδοσφαίρου. Ποτέ. Το λέμε, το υπογράφουμε, συμφωνούμε με τον Βασιλειάδη, όσο συμφωνεί και ο Κοντονής. Ποτέ.
* Ποτέ δεν έλεγξε τη διαιτησία.
* Ποτέ δεν διάκοψε επί έναν μήνα τον τελικό του Κυπέλλου, για να επιβάλλει συγκεκριμένους διαιτητές και βοηθούς.
* Ποτέ δεν κυνήγησε με κενές περιεχομένου διώξεις τους «κακομαθημένους» παράγοντες.
* Ποτέ δεν εκβίασε/πίεσε/μεθόδευσε αλλαγές στην ομοσπονδία, με κάθε τρόπο και με πιέσεις στο όριο της αλητείας και της ανομίας.
* Ποτέ δεν έκανε ραντεβού (!!!) με διεθνείς Ομοσπονδίες για να ανατρέψει μια διοίκηση.
* Ποτέ δεν όρισε δικούς της ανθρώπους σε διοίκηση Ομοσπονδίας.
* Ποτέ, ποτέ, ποτέ…
Απλώς είχε πάντα ως σημείο αναφοράς τον «Φάρο» του αθλητισμού, Βασιλακόπουλο και την ΕΟΚ του. Οπότε είχε στόχο να γίνουν όλες οι ομοσπονδίες κατ’ εικόνα και ομοίωση του «Σωλήνα».
Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει πολύ πλάκα. Ως άνθρωπος δεν γνωρίζουμε, ως υφυπουργός αθλητισμού, σίγουρα. Είναι συγκλονιστικά χιουμορίστας. Ακόμη κι όταν τα λέει έτσι σοβαρά, σε διασκεδάζει. Σε κάνει να ευθυμείς. Σε εκπλήσσει, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Εχει την πλάκα του βρε αδερφέ. Είναι σαν το «να πούμε καμιά μ@$%^$# να περάσει η ώρα». Ασχέτως εάν πιστεύει αυτά που λέει. Πόσο μάλλον εάν ισχύουν.
Όπως και να έχει, ο αναζητών περιοχή της χώρας για να ζητήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών υπουργός, έκανε το κομμάτι του. Είπε αυτό που ήθελε και κάπως έτσι συνεχίζει το θεάρεστο έργο του. Προετοιμάζοντας για κάποια άλλη χρονική διάσταση το αθλητικό νομοσχέδιο που τόσο κοπίασε για να φτιάξει, τόσες «φωτογραφίες» έβαλε μέσα, αλλά ακόμη να το φέρει προς ψήφιση. Παρότι το είχε βάλει προς fast-track διαβούλευση 9 ημερών. Από τον Νοέμβριο του 2018…