Η διοίκηση Γραμμένου θα βρίσκονταν σε ακόμη δύσκολη θέση, αν γίνονταν τα αυτονόητα από όλους τους αρμόδιους.
Η διοίκηση Γραμμένου, μετά την παραδοχή του αθλητικού δικαστή της Superleague ότι άλλαξε διάταξη στον Πειθαρχικό Κώδικα με ΔΣ που έγινε στις 24 Αυγούστου και ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει στις 19 του μήνα, έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αναμφίβολα πρόκειται για ηχηρό χαστούκι σε μια διοίκηση που ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι είναι εκλεγμένη και συμπεριφέρεται σαν διορισμένη. Δεν χωρά αμφιβολία ότι προφανέστατα παραβίασε το άρθρο 35, παράγραφος ζ του καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο «τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο».
Η διοίκηση Γραμμένου θα αποκτήσει ουσιαστικό πρόβλημα, αν κάποιος προσφύγει στα αρμόδια όργανα, έχοντας στο χέρι του το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Superleague για τα επεισόδια του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, όπου ομολογείται το «χειρουργείο» στον κανονισμό που δεν έχουμε αμφιβολία ότι η σχετική διάταξη θα ίσχυε (-3 βαθμοί και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και όχι πρόστιμο), αν στην θέση της ΑΕΚ βρισκόταν άλλη ομάδα! Όμως, αυτό είναι άλλο θέμα, δεν αποτελεί ρεπορτάζ και θα αποτελέσει, εφόσον γίνει σχετική δικαστική κίνηση.
Βεβαίως, δεν είναι εκτιθέμενη μόνο η διοίκηση Γραμμένου. Το ίδιο ισχύει και για την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία έχει επικεφαλής τον Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπερτ και τοποθετήθηκε σε συνεννόηση με την UEFA. «Η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη συνολική κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών, να υποβάλλει εκθέσεις και να προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ καθώς και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των συστάσεών της», αναφέρει η ανακοίνωση (26/07), από την οποία αναμφίβολα προκύπτει ότι υπάρχει θέμα που έγκειται και στην αρμοδιότητά της.
Δεν αναμένουμε αντίδρασή της, επειδή έγιναν κι άλλα για τα οποία αδιαφόρησε, όπως η συνεδρίαση της ΕΠΟ, στην οποία μάλιστα παρέστη. Συνεδρίαση που διεξήχθη στο «Μακεδονία Παλλάς», ξενοδοχείο συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τεράστιο ηθικό θέμα, που ουδόλως απασχολεί τους «αρμοδίους».
Με ακατανόητη αδιαφορία αντιμετωπίζει το μεγάλο θέμα της ξεκάθαρης παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παρά τις εξαγγελίες του για επιστροφή της νομιμότητας στο ποδόσφαιρο. Η οποία νομιμότητα, με τα θέματα που προκύπτουν, μάλλον χάθηκε στον δρόμο. Ο υφυπουργός να θίξει το θέμα στις συνομιλίες του με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA; Μπα, μάλλον δεν «βολεύει» την πολιτική του στο ποδόσφαιρο.
Τα ίδια ισχύουν και για τον υπεύθυνο της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Σέρβο Ζόραν Λάκοβιτς και τον αντίστοιχο της FIFA, τον Μαλτέζο Μπγιορν Βασάλο. Και οι δυο κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι δεν είναι παράγοντες υψηλού κύρους, καθώς θα έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει για το θέμα που δημιουργήθηκε και αποκάλυψε to10.gr.