Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : Για τιμωρία ο Χιμένεθ

Αυτεπάγγελτα μπορεί να κινηθεί ο αθλητικός εισαγγελέας, στην περίπτωση του προπονητή της ΑΕΚ.

Θα τιμωρηθεί ο Μανόλο Χιμένεθ για την συμπεριφορά του; Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ στην περίπτωση του Ισπανού προπονητή της ΑΕΚ ο οποίος έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε μια πρωτοφανή κίνηση για προπονητή.

Με βάση τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, η άσεμνη χειρονομία μπορεί να επιφέρει κυρώσεις. Η κίνηση του Χιμένεθ έχει καταγραφεί από τις κάμερες και ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν. Υπάρχει στο παρελθόν η υπόθεση του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για χειρονομία του εν ώρα πανηγυρισμών (στον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού, το 2015).

Σε εκείνη την περίπτωση είχε υπάρξει καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ (κάνοντας λόγο για προκλητικές χειρονομίες), την οποία υπέγραφε ο –τότε- διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ, Αλ. Δέδες, και απευθυνόταν στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, και τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων (ποδοσφαιρικό εισαγγελέα), Κ. Πετρόπουλο

Είχε κοινοποιηθεί στον υφυπουργό αθλητισμού, Στ. Κοντονή και τον Εισαγγελέα Εφετών και Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Ντογιάκο. Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος ήταν αυτός που είχε ασκήσει την δίωξη στον Βίτορ Περέιρα.

Παράλληλα ο Χρήστος Γαρυφάλλου, οπαδός της ΑΕΚ, είχε μηνύσει τον Πορτογάλο τεχνικό (μαζί και τον Παϊτίμ Κασάμι) στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών (όπως και στον Ελβετό μέσο) με τριετή αναστολή. Η ποινή είχε εφέσιμο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από