Ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου με επιστολή του χρησιμοποιεί τη «σκληρή» γλώσσα της αλήθειας και ξεγυμνώνει το αφήγημα της σωτηρίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ενας από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που διαχρονικά ακολουθεί την ίδια γραμμή χωρίς να παρεκκλίνει, ανεξαρτήτως από το ποιοι είναι στην κυβέρνηση, ποιοι ελέγχουν την ΕΠΟ και ποιοι κάνουν «κουμάντο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Νίκος Τζώρτζογλου.
Ο τελευταίος – ίσως – των ρομαντικών σε ένα χώρο που έχει αλωθεί από κάθε λογής παράγοντες και παραγοντίσκους που έχουν σαν μοναδική τους πυξίδα το που φυσάει ο άνεμος και φυσικά το ποιος «σπρώχνει» το χρήμα, είναι ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, ο οποίος μπορεί να κινείται σαν μοναχικός… ινδιάνος, αλλά δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.
Ετσι με αφορμή την συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, ο Νίκος Τζώρτζογλου ξεμπροστιάζει τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη σημειώνοντας την αδιαφορία του κρότους προς τα ερασιτεχνικό σωματεία, την ώρα που μοιράζει αφειδώς χρήμα σε υπερχρεωμένες ΠΑΕ.
Αναλυτικά η επιστολή του Τζώρτζογλου, η οποία καταλήγει με έξι ρητορικά ερωτήματα, προς τον Βασιλειάδη, τον οποίο «χρίζει» με νόημα ως υφυπουργό… επαγγελματικού ποδοσφαίρου:
«Τα δάκρυα της θλίψης και του πόνου για τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας δεν έχουν ακόμα στεγνώσει. Ο ελληνικός λαός διανύει δύσκολες στιγμές. Συνάνθρωποί μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας και είναι πραγματικά συγκινητική η ευαισθητοποίηση απ’ όλη την Ελλάδα για τη στήριξή τους.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, τρανταχτή παραφωνία αποτελεί η ωμή παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Με τις πλάτες της κυβέρνησης χαρίζει ψηφοθηρικά ένα πακτωλό χρημάτων σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, χρήματα που είναι «κλεμμένα» από ανθρώπους που τρώνε από τα σκουπίδια, χρήματα που στερούνται άνθρωποι που είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να χάνονται…
Η Ελλάδα και ο λαός της συνεχίζουν να καίγονται και οι «εμπρηστές» έχουν ονοματεπώνυμο…
Δεν είμαστε βουλευτές κάποιου κόμματος για να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε το αυτονόητο που κάποιοι από τους τριακόσιους ίσως πρέπει να κάνουν, δηλαδή μια επερώτηση στον πρώην υφυπουργό αθλητισμού και σημερινό υφυπουργό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Βασιλειάδη για το νέο σκάνδαλο να μοιράζει εκατομμύρια σε επαγγελματικές Ανώνυμες Εταιρείες.
Είμαστε όμως μια ποδοσφαιρική ένωση με 85 σωματεία που έχουν να πάρουν ένα ευρώ από την πολιτεία 10 χρόνια… Ρωτούμε λοιπόν:
1. Τα άφθονα χρήματα (και αυτά ακόμα άνισα) που μοιράζει ο υφυπουργός και η κυβέρνηση μέσω ΕΡΤ στις επαγγελματικές Ανώνυμες Εταιρείες είναι ή όχι χρήματα που μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πληρώνει ο δοκιμαζόμενος σήμερα Έλληνας πολίτης;
2. Γνωρίζει ή όχι ο υφυπουργός αθλητισμού ότι αυτό που επιχορηγεί το χαρακτηρίζουν στοιχεία που και ο ίδιος κατά καιρούς έχει επισημάνει όπως – βία – καχυποψία – στημένα ελάχιστα εισιτήρια – άδειες κερκίδες – πολεμική ατμόσφαιρα – κόντρες χωρίς όρια μεταξύ των ιδιοκτητών που επιχορηγεί και παντελή έλλειψη χορηγών, επειδή ακριβώς το προϊόν αποτελεί απέχθεια στον Έλληνα φίλαθλο;
3. Μήπως ο καλοκαιρινός Άγιος Βασίλης ήρθε αυγουστιάτικο και όλη η φασαρία γίνεται λόγω του ότι η κυβέρνηση σκέπτεται καθαρά μικροκομματικά και για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς;
4. Γνωρίζει ο υφυπουργός ότι δημιουργεί συνθήκες ανισότητας αφού ενισχύοντας οικονομικά κάποιες ΠΑΕ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα, αυτόματα κάποιες άλλες ΠΑΕ που βιάστηκαν να κλείσουν συμφωνία με τη NOVA θα υστερούν κατά πολύ;
5. Επιτέλους μέχρι πότε η ΕΠΟ θα επιτρέπει να αλωνίζουν, να καταπατούν το αυτοδιοίκητο και να παίρνουν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο οι εκάστοτε υπουργοί; Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο εναγκαλισμός ομοσπονδίας και κυβέρνησης και ας αναλάβουν δράση αυτοί που έχουν την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα να το κάνουν…
6. Μήπως τελικά αναδιάρθρωση δεν χρειάζεται τόσο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όσο τα μυαλά των υφυπουργών αθλητισμού που θέλουν να ορίζουν διαιτητές, να επιβάλουν τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία, να ορίζουν πόσους δανεικούς θα έχει δικαίωμα να έχει η κάθε ομάδα;
Αναδιάρθρωση χρειάζεται η φιλοσοφία όλων μα όλων, η νοοτροπία των παραγόντων και οι Αρχές και η ποδοσφαιρική μας παιδεία».