Ο ρόλος του Κώστα Κωνσταντινίδη στο περσινό σχεδιασμό της ΑΕΚ.
Πέρσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ είχε ολοκληρώσει ήδη επτά μεταγραφές. Φέτος μετράει τρεις. Αυτό μπορεί να λέει πολλά για τον σχεδιασμό της Ενωσης μπορεί και τίποτα, αφού τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Η μοναδική δικαιολογία αυτής της καθυστέρησης μπορεί να έχει να κάνει με την αλλαγή προπονητή αφού κάθε τεχνικός θέλει να περάσει τα δικά του χαρακτηριστικά στην ομάδα και αναζητεί τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που να μπορούν να τα υποστηρίξουν αυτά.
Όταν όμως ψάχνεις από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο για αυτό το «φτερό» και έχει πάει 8 Ιουλίου και δεν έχεις πάρει παίκτη, τότε κάτι πάει στραβά. Όταν ξέρεις ότι ο δανεισμός του Αραούχο τελειώνει το καλοκαίρι πρέπει να έχεις κάνει την προεργασία σου. Όταν, γνωρίζεις ότι ο Γιόχανσον δεν ανανεώνει και ο Κονέ είναι δανεικός πρέπει να προετοιμαστείς για όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να έχεις ετοιμάσει μια λίστα για όλες τις θέσεις και να μπορεί να ανταποκριθείς άμεσα. Δεν γίνεται να πωλείται ο Βράνιες, κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφτεί και να αναπληρώνεις πρώτα αυτό το κενό και όχι τα άλλα που ήταν γνωστά από τον χειμώνα…
Πολλοί είδαν την άφιξη του Ματιάσεβιτς ως καπέλωμα στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν και οι δυο χωρίς ο ένας να… πνίγει τον άλλο; Τα τελευταία δυο χρόνια ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλάζει τον Αύγουστο τον τεχνικό του διευθυντή. Τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τον είχε «φάει» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία. Ο Μαϊστόροβιτς αποχαιρέτησε στο τέλος Αυγούστου όταν και ολοκληρώθηκε το μονοετές συμβόλαιο του. Ο Λυμπερόπουλος παρουσιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Υπέγραψε άραγε μονοετές συμβόλαιο; Αν ναι, θα ανανεωθεί αυτό; Ο «τίγρης» είναι ευχαριστημένος από το έργο του η θα του χρεωθεί εξ ολοκλήρου αυτή η καθυστέρηση;
Ας επιστρέψουμε λίγο στο περσινό καλοκαίρι. Πως πραγματοποιήθηκαν τόσο γρήγορα και εύστοχα οι μεταγραφές; Εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Μαϊστόροβιτς δεν είχε ενεργό ρόλο και απλά αναλάμβανε μόνο τις διαπραγματεύσεις. Μοναδική του μεταγραφική επιλογή ήταν ο Τρίστασον, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Χιμένεθ.
Το μυστικό όπλο της ΑΕΚ, πέρσι το καλοκαίρι ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο πρώην σκάουτερ της Ξάνθης, που κινείται ως ατζέντης τα τελευταία χρόνια, είχε κληθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να βοηθήσει με το… μάτι του και τις επαφές του. Βρισκόταν καθημερινά στα γραφεία και περνούσε αμέτρητες ώρες μπροστά από τους υπολογιστές τσεκάροντας παίκτες ενώ παράλληλα με το δίκτυο του προσπαθούσε να βρει τις καλύτερες επιλογές. Κάπως έτσι ήρθαν οι Λόπες, Λιβάγια, Τσόσιτς ενώ να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα είχαν υπογράψει και οι Τσιντώτας, Κλωναρίδης και Γιακουμάκης που δεν χρειαζόταν συστάσεις βεβαίως. Ο Τρίστασον αποτέλεσε στοίχημα του Μαϊστόροβιτς, που δεν μπορούσε να μην φέρει και αυτός ως τεχνικός διευθυντής έναν ποδοσφαιριστή ενώ τον Αύγουστο προέκυψαν οι περιπτώσεις των Κονέ και Αραούχο. Αυτές οι εννιά ήταν οι περσινές καλοκαιρινές μεταγραφές.
Φέτος αντί του Κωνσταντινίδη προτιμήθηκε να έρθει ο Ματιάσεβιτς-με τις πλάτες του Μπάγεβιτς- και τις άκρες του μέσω των Σέρβων σε πάρα πολλές ισχυρές αγορές. Αρκετά δεν έμεινε εκτός παιχνιδιού ο Μπάγεβιτς;