Η ερώτηση που δεν έκανε κανείς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Όταν σε αδικεί η διαιτησία διώχνεις τον προπονητή;»

Η ερώτηση που δεν έκανε κανείς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Όταν σε αδικεί η διαιτησία διώχνεις τον προπονητή;»

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε ένα αφήγημα που κάνει σμπαράλια το προηγούμενο. Άραγε το έχει καταλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος

Ανακοίνωση σε βάρος της διαιτησίας εξέδωσε ο Παναθηναϊκός μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και σε αυτή δεν χώρεσε μόνο τα –ακατανόητα- παράπονα της για αυτό το αντάμωμα με τους Ερυθρόλευκους. Συμπεριέλαβε πολλά και διάφορα. Για το ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα, για το άλλο με τον Πανσερραϊκό κλπ.

Και για να έχουμε καλούς λογαριασμούς: «Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης μέτρησε ένα άκυρο γκολ, με τον Πανσερραϊκό η απόφαση του διαιτητή για πέναλτι σε γροθιά του αντίπαλου τερματοφύλακα στον Βαγιαννίδη άλλαξε με απίθανη παρέμβαση VAR και βέβαια στο αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό που ο Ρέτσος μπλόκαρε με τα χέρια τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και ένα πέναλτι – ορισμός δεν καταλογίστηκε» υποστήριξαν οι Πράσινοι.

Διαβάστε επίσης: Όταν Μουζακίτης και Κωστούλας είναι οι καλύτεροι στο ντέρμπι «αιωνίων»…

Αν έχουν δίκιο; Δεν έχουν. Με τον Πανσερραϊκό υπάρχει ένα λάθος στο ματς του ΟΑΚΑ, το προφανές χέρι του Αράο που κατά τον αρχιδιαιτητή Λανουά ήταν ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων. Και για χθες το βράδυ ο πράσινος οργανισμός άκουσε ακόμη και από την συχνότητα του ΣΚΑΙ την Έλενα Λαμπαδαρίου να εξηγεί γιατί το αίτημα-πέναλτι στο χέρι του Ρέτσου είναι ανέκδοτο. Από το κανάλι ιδιοκτησίας του Αλαφούζου ήρθε η απάντηση για να το κάνουμε πενηνταράκια. Και όμως ακόμη κάποιοι λένε…

Τέλος πάντων. Ο καθένας μπορεί να ζητά ότι θέλει, ποδόσφαιρο είναι άλλωστε. Και μπορεί να τα λογαριάζει όπως θέλει. Έχασε άδικα ο Παναθηναϊκός από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα, άρα ένας βαθμός παραπάνω για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο. Θα έβαζε χθες ενδεχομένως κάποιος και το πέναλτι αν το VAR έκανε τη νύχτα-μέρα με τον Ρέτσο. Και ίσως ο Παναθηναϊκός να νικούσε. Και να είχε 1+2=3 βαθμούς παραπάνω στο πρωτάθλημα: Δεν θα ήταν 8ος (!!!!!) με 9 βαθμούς σε 7 ματς. Θα ήταν 5ος με 12 βαθμούς.

Και για να μην το κουράζουμε άλλο γιατί αναπόφευκτα…κάνει κοιλιά; Αν ρε παιδιά όλα καλά, και το πρόβλημα είναι η διαιτησία τότε γιατί το τελεσίγραφο στον Ντιέγκο Αλόνσο και οι συζητήσεις με ατζέντηδες για την αντικατάσταση του; Γιατί ήταν κοινό μυστικό πως αν έχανε χθες θα ήταν ήδη στην Ουρουγουάη;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σημειώσει τέρμα στα τέσσερα από τα πρώτα επτά παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Aπό το 1959-60 και την έναρξη της διοργάνωσης, οι Πράσινοι δεν υπήρξαν “άσφαιροι” σε περισσότερα από τρία ματς στη σειρά των πρώτων επτά αναμετρήσεων τους. Μάλιστα έπρεπε να φτάσει το 1972-73 για να μην σκοράρουν στα τρία από τα επτά πρώτα, ενώ το 1963-64 είχαν κάνει το απόλυτο ρεκόρ με γκολ και στα 30 ματς που έδωσαν εκείνη τη σεζόν» αναφέρεται φαρδιά πλατιά στην ιστοσελίδα της Super League.

Και χθες για να γεμίσει το γήπεδο η διοίκηση μοίρασε 40.000 δωρεάν προσκλήσεις για το μεγάλο ματς με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ. Και πλήρωσε ως και τα «οδοιπορικά» σε οπαδούς από την επαρχία.

Αν λοιπόν το πρόβλημα είναι η διαιτησία και όχι το ποδόσφαιρο, γιατί ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου; Το ίδιο κοινό που κάνει το ένα sold out πίσω από το άλλο σε φόντο πορτοκαλί για την ομάδα μπάσκετ.

Κάτι δεν βγάζει νόημα και τα «παπαγαλάκια» του κυρ Γιάννη δεν τα εξηγούν αναλυτικά να τα καταλάβουμε και εμείς. Ας θεωρήσουμε δεδομένο λοιπόν ότι ο Αλόνσο δεν κινδυνεύει. Και ας θυμηθούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα: ΟΦΗ εκτός, Άρης εντός, Βόλος εκτός. Θα είναι όλοι στη θέση τους; Γιατί λέμε-λέμε για τον Αλόνσο, αλλά είναι και ο Γιάννης Παπαδημητρίου που ακούει το «τικ-τακ». Όταν όμως φταίνε οι διαιτητές δεν μπορεί να τα βάζεις με τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ