Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέταξε το… γάντι στον Ιβάν Σαββίδη;

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέταξε το… γάντι στον Ιβάν Σαββίδη;

Η «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» ατάκα του Λουτσέσκου που έφτασε απευθείας στο… Ροστόφ

Μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Super League ο ΠΑΟΚ. Και έστω και αν τα χρειάστηκε στην Λιβαδειά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εξασφάλισε δύο εβδομάδες ηρεμίας από εκείνες που κάθε γκρουπ αναζητά εναγωνίως. Ή μήπως η ιστορία δεν είναι ακριβώς αυτή;

«Δεν έχω πρόβλημα να πάω Θεσσαλονίκη και να πάρω βαλίτσες για Βουκουρέστι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαδικασία. Είμαι με μυαλό και ψυχή ήρεμος και έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος μπορώ να φύγω» είπε ο Ρουμάνος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής σε μια δήλωση που από την στιγμή που έγινε έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ στο Λαύριο

Διότι κάποιοι εκτιμούν πως τα λόγια αυτά ήταν η απάντηση του 55χρονου στην «ανώνυμη κριτική» του πλήθους έπειτα από τις εντός έδρας ήττες με τον Άρη και την Στεάουα Βουκουρεστίου. Κάποιοι άλλοι όμως βλέπουν τον Λουτσέσκου… Αντωνάκη Κοκοβίκο στο κλασικό «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα»: και το σε ελεύθερη μετάφραση «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» να φτάνει απευθείας στην αυλή του Ιβάν Σαββίδη!

Είναι πολύ έξυπνος ο Ρουμάνος. Ξέρει πολύ καλά να βάζει τις λέξεις στη σειρά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να ψάξει κανείς με περισσότερη προσοχή τα όσα είπε στην Λιβαδειά για την ομάδα του. «Όταν κάνεις τόσες αλλαγές ξεκινάς από το μηδέν και χρειάζεται χρόνος. Δεν προκύπτουν σε ένα βράδυ, αυτοματισμοί μεταξύ των παικτών, ούτε οι σχέσεις που θα δώσουν στο σύνολο χημεία» είπε.

«Ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών, έχουμε παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, άλλος από Ανατολική άλλος από Βορειοδυτική Ευρώπη, εύκολο να χαλάς πιο δύσκολο να φτιάχνεις» πρόσθεσε. «Κάνουμε λάθη αλλά έτσι συμβαίνει όταν φτιάχνεις μια ομάδα» ήταν η επόμενη ατάκα του. Και μετά… απασφάλισε.

«Αν δεν ήταν ο Λουτσέσκου, με αυτές τις δηλώσεις θα μιλούσαμε για απόλυση προπονητή» έλεγε πριν από λίγο ο πολύπειρος Κούλης Αποστολίδης (Metropolis 95.5) αποτυπώνοντας την αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία του ΠΑΟΚ. «Ο υπαινιγμός του Λουτσέσκου πιστεύω ότι δεν αφορούσε καθόλου τους δημοσιογράφους, γιατί ο ίδιος είναι σε θέση που δεν τον απασχολεί το τι λέει ο δημοσιογράφος ή ο εκάστοτε φίλαθλος, αλλά απευθυνόταν ξεκάθαρα στον Ιβάν Σαββίδη που μπορεί να τον κρατήσει ή να τον απομακρύνει από την ομάδα» πρόσθεσε με μπόλικο θάρρος. «Υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφωνία μεταξύ των δύο αντρών, ο καθένας έχει τα δίκια του, αλλά ο προπονητής όταν ζητάει κάποιους παίκτες πρέπει να έρχονται την ώρα που τους ζητάει για να είναι έτοιμοι» κατέληξε.

Απαραίτητη υπενθύμιση: Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε πρόστιμο για τους ποδοσφαιριστές έπειτα από την ήττα με την Στεάουα. Εκείνοι που ξέρουν καλά τον Λουτσέσκου εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση είναι που τον έχει ενοχλήσει περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Και από το 2021 όταν ο Λουτσέσκου επέστρεψε για την δεύτερη θητεία του έχει ένα απίθανο οικονομικό ισοζύγιο: 20,75 για μεταγραφές- 55 εκατ ευρώ σε πωλήσεις (Γιαννούλης, Τζόλης, Σβιντέρσκι, Τσολακ, Κούτσιας, Ντάγκλας Αουγκούστο, Ίνγκασον, Κουλιεράκης κλπ).

Νιώθει πως έχει κάθε λόγο ο Ρουμάνος να είναι ενοχλημένος. Και για την κριτική που δέχεται «ακόμη και για ποιοι χώρεσαν στην ευρωπαϊκή λίστα», και για το δάχτυλο που του κουνούν μετά από τις ήττες. Πολλώ δε μάλλον όντας πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την άλλη είναι κοινό μυστικό πως μια παρόμοια κατάσταση ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει μετά το νταμπλ του 2019 αποδεχόμενος την πρόταση της Αλ Χιλάλ. Τότε τα ερπορτάζ έλεγαν πως απέναντι ήταν ο Γιώργος Σαββίδης που εκείνο τον καιρό είχε ενεργή παρουσία. Τώρα το πρόστιμο ήταν απόφαση Ιβάν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ