Τάιλερ, Σάσα και Πετρούσεφ: Το τρίγωνο των 60 πόντων και η μηδενική δημιουργία του Παναθηναϊκού (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε το Super Cup γιατί ο Τάιλερ Ντόρσει, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Φίλιπ Πετρούσεφ δεν σταμάτησαν όλο το βράδυ να…

Το πήρε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν ο Ολυμπιακός. Και μην ακούτε μπαρούφες: Ματς που τελειώνει 86-85 και πετάγονται οι φλέβες στους λαιμούς σε κάθε διεκδίκηση, ούτε… φιλικό, ούτε αδιάφορο μπορεί να θεωρηθεί. Το ήθελαν φουλ οι Ερυθρόλευκοι. Όπως φυσικά το ήθελε και ο Παναθηναϊκός του Αταμάν –που δεν σταμάτησε να τσακώνεται με τους διαιτητές-.

Γιατί το πήρε ο Ολυμπιακός; Ουσιαστικά για δύο λόγους. Διότι βρήκε παίκτες να ακουμπήσει το «δύσκολο» για εκείνον: Το σκορ. Γύρισε με 20 ο Σάσα – και την τριποντάρα που έκρινε το ματς-. Είχε 19 ο τρελό-Ντόρσει και 18 ο Πετρούσεφ που τηρουμένων των αναλογιών ήταν ο καλύτερος του Σαββατοκύριακου. Τρεις παίκτες 57 πόντοι και 3 ασίστ σημαίνει σκορ 60+ από τους 86 της νίκης.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Τον… ξέρανε μέσα στην Τούμπα

Βεβαίως μια τέτοια τρόικα είχε και ο Παναθηναϊκός που από πέρσι έχει φτιάξει μια ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έκανε ματσάρα ο Σλούκας (18 πόντοι, έχοντας 7/9 εντός πεδιάς), ήταν λεφτά στην τράπεζα ο Γκριγκόνις (19 π) και ο Ναν ακόμη και σε μια νύχτα χωρίς πολλά-πολλά έβαλε και εκείνος 15. Το πρόβλημα όμως ήταν αλλού.

Στο μπάσκετ ατομικής πρωτοβουλίας του Αταμάν. Μόλις 9 ασίστ για 11 λάθη, σημαίνει δημιουργία για τα… πανηγύρια. Οι αντίστοιχοι αριθμοί του Ολυμπιακού δεν ήταν επίσης κάτι το ιδιαίτερο (13 ασίστ για 7 λάθη) αλλά όποιος καταλαβαίνει αυτόν τον «δείκτη» εντοπίζει και την διαφορά της νίκης.

Θα είναι σύντομα, άλλες οι ομάδες. Θα επιστρέψουν οι «ψηλοί» του Ολυμπιακού (Φαλ-Μιλουτίνοφ), θα μπει ο Μπράουν στον Παναθηναϊκό δίνοντας άλλο βάθος στην περιφέρεια των Πράσινων. Θα είναι κάποια στιγμή έτοιμος ο Φουρνιέ που όταν βρει το χέρι του δεν θα δίνει μόνο πλάτος στην επίθεση: Θα δίνει νίκες. Το αποψινό ήταν απλά το πρελούδιο. Αλλά ποιος δεν νιώθει ήδη ότι η σεζόν ξεκίνησε;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από