Η ΑΕΚ αγοράζει με 2,5 εκατ. ευρώ τον Πιερό – Συμφωνία με Χάιφα, 4ετές συμβόλαιο ο παίκτης

Η ΑΕΚ αγοράζει με 2,5 εκατ. ευρώ τον Πιερό – Συμφωνία με Χάιφα, 4ετές συμβόλαιο ο παίκτης

To10.gr αποκαλύπτει τις εξελίξεις στη μεταγραφή του Φράντζι Πιερό στην ΑΕΚ. Ο φορ από την Αϊτή ενημέρωσε τη Μακάμπι Χάιφα ότι δεν γυρίζει εάν δεν δοθεί στην Ένωση και το deal ολοκληρώνεται. Πίεση να φύγει άμεσα από την εθνική του ομάδα. Η... εναλλακτική της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρήκε σέντερ φορ. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Φράντζι Πιερό. Και όλα λέμε βρήκε, αυτό δεν είναι μεταφορικό. Αλλά Είναι μια κατάσταση σχεδόν… τελειωμένη. Καθώς οι πληροφορίες από το Ισραήλ είναι συγγεκριμένες και αναφέρουν πως ο ποδοσφαιρστής από την Αϊτή, είναι έτοιμος να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Καθώς τα πάντα είναι συμφωνημένα. Τι απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 2.5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πιερό. Το ποσό αυτό συνοδεύεται με κάποια μπόνους, τα οποία μπορεί να κάνουν το τελικό ποσό να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, καθώς αφορούν επίστευξη στόχων. Η Μακάμπι Χάιφα δεν θα ήθελε να πουλήσει τον παίκτη. Αλλά θα το κάνει. Και πηγές από το Ισραήλ αναφέρουν πως είπε το «ναι» στην ΑΕΚ για τον 29χρονο σέντερ φορ και πρώτο της σκόρερ.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιωαννίδης και η Ελλάδα του «9» – H πρώτη φορά από την εποχή του Μήτρογλου και το σπάνιο ρεκόρ του Αναστό

Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ έχει συμμαχό της τον ποδοσφαιριστή. Για την ακρίνεια, με την πλευρά του Πιερό υπάρχει δεδομένη συμφωνία, η οποία αφορά συμβόλαιο 4 ετών, με συνολικές εξασφαλισμένες απολαβές για τον ποδοσφαιριστή, 3.200.000 €. Με το τελικό ποσό που θα λάβει ο παίκτης σε αυτό το διάστημα να καθορίζεται από τις συμμετοχές, τα γκολ και την επίτευξη ομαδικών στόχων.

Ο Πιερό έχει ξεκαθαρίσει στη Μακάμπι Χάιφα ότι θα επιστρέψει στο Ισραήλ μόνο για να μαζέψει τα πράγματά του. Και αυτό έκανε την ομάδα της Χάιφα να αναγκαστεί να πει το «ναι» στην ΑΕΚ. Από την πλευρά του ο υψηλόσωμος (1.92 μ.) σέντερ φορ, επιστρέφει άμεσα από την Αϊτή και την εθνική ομάδα της χώρας, όπου βρίσκεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ (σ.σ. σκόραρε στη νίκη 4-1 επί του Πουέρτο Ρίκο στις 06/09). Η ΑΕΚ θέλει να τον περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του. Και μένει να φανεί εάν αυτό θα γίνει πριν το παιχνίδι με τον Αγιο Μαρτίνο (10/09), όπως θέλει ο παίκτης ή θα φύγει μετά τον αγώνα, όπως θέλει η ομοσπονδία της χώρας του.

Από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Πιερό με τη Μακάμπι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να τον χάσουν χωρίς να πάρουν ευρώ. Και για αυτόν τον λόγο συναινούν, έστω και δύσθυμα, στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι, πριν κλείσουν τη μεταγραφή (σ.σ. επαναλαμβάνουμε, είναι όλα τα ποσά συμφωνημένα και με Μακάμπι και με παίκτη) θέλουν να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις τον Πιερό. Και για αυτόν τον λόγο θέλουν να ταξιδέψει το συντομότερο στην Ελλάδα. Καθώς δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεων. Και αυτό, παρά το γεγονός πως ο 29χρονος στράικερ έχει ήδη 7 συμμετοχές και 4 γκολ φέτος με τη Μακάμπι και την Αϊτή.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Επειδή η ΑΕΚ έχει «καεί» φέτος με τα «φάλτσα» στις μεταγραφικές επιλογές της, ειδικά στη θέση του σέντερ φορ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ενωση τρέχει παράλληλα με τον Πιερό ακόμη μία υπόθεση. Για να είναι… εξασφαλισμένη, πως εάν κάτι δεν πάει καλά με τον σέντερ φορ από την Αϊτή, θα έχει έτοιμη λύση και δεν θα ξεμείνει με κάποιον από τους παίκτες που βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ