Και τώρα ποιος θα δώσει βοήθεια στο ζωγραφιστό: Ο Φουρνιέ, ο Σάσα και οι άλλοι snipers του Μπαρτζώκα

Και τώρα ποιος θα δώσει βοήθεια στο ζωγραφιστό: Ο Φουρνιέ, ο Σάσα και οι άλλοι snipers του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός 2024-25 θα έχει κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Και που μάλλον…

Στην Αθήνα από χθες το βράδυ ο Εβάν Φουρνιέ. Και από σήμερα και όλας στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα που δεδομένα έχει μπροστά του την πιο ενδιαφέρουσα αποστολή της σεζόν: Τον τρόπο που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο επόμενο επίπεδο.

Τρομεροί οι Πειραιώτες εδώ και χρόνια. Μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ένα δικό τους κορυφαίο «πρόγραμμα», με αρχές και φιλοσοφία που πατά περισσότερο στο προνόμιο της συνεργασίας και λιγότερο του ταλέντου. Μια αγέλη που ξεκινά από την άμυνα, που ξέρει να διαβάζει όλα τα δεδομένα στο παρκέ. Ίσως η πιο καλοδουλεμένη από όλες, χάρη φυσικά σε ένα σπουδαίο προπονητή

Διαβάστε επίσης: Το κεφάλαιο ΝΒΑ του Φουρνιέ και η μοναδική επίδοση στη Euroleague πριν καν αγωνιστεί (vids)

Κατάφεραν πολλά σε αυτή την τριετία. Έφτασαν ένα καλάθι μακριά από την κατάκτηση του triple crown το 2023. Θέλουν όμως στα 100 χρόνια της ομάδας να πετύχουν ακόμη περισσότερα. Και κάπως έτσι ανεβάζοντας σημαντικά το μπάτζετ, έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας του.

Τι δεν είχε πέρσι ο Ολυμπιακός, σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Μονακό); Την ίδια άνεση στο σκοράρισμα. Γιατί; Διότι μέσα από τραυματισμούς και άλλες ιστορίες, το rotation του περιορίστηκε πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Ε, αυτό φέτος αποκλείεται να συμβεί. Τρεις πεντάδες πρώτης γραμμής έχει στα χέρια του Μπαρτζώκας. Ίσως το πιο γεμάτο ρόστερ της Ευρώπης

Και κυρίως; Με απίθανο ταλέντο στην επίθεση. Κάντε το εικόνα: Ο Γκος με τη μπάλα στα χέρια, προσπαθώντας να στήσει ένα πικ εν ρολ με τον Μιλουτίνοφ ή τον Φαλ. Και γύρω τους ο Ντόρσει, ο Φουρνιέ, ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς, ο Βιλντόζα κλπ. Ή ο Φαλ με τη μπάλα στο ζωγραφιστό και γύρω όλους αυτούς τους Snipers.

Ποιος προπονητής θα δώσει double team; Πόσο συχνά θα ακούσουμε σε κάποια μετάδοση ότι η αντίπαλη άμυνα επιλέξει το under απέναντι στον δημιουργός του Ολυμπιακού κλπ;

Και ο Φουρνιέ, ο Γκος, ο Βιλντόζα, ο Ντόρσει, αργότερα και ο Έβανς μπορούν όλοι τους να έχουν το ελεύθερο ανάμεσα σε δημιουργία και εκτέλεση κρατώντας τη μπάλα στα χέρια..

Mε 37,4% καριέρας έξω από τρίποντο στα δώδεκα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ έρχεται ο Φουρνιέ στα μέρη μας. Όσο ακριβώς είχε πέρσι ο Γκος και ο Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό. Και ήρθαν πίσω τα 40αρια του Σάσα Βεζένκοφ και του Τάιλερ Ντόρσει. Και είχε 41.7% στη Ζαλγκίρις ο Έβανς και 37% με τον Παναθηναϊκό ο Βιλντόζα.

Σκεφτείτε όλη αυτή την παρέα, με τις αποστάσεις και το μπάσκετ του Μπαρτζώκα. Με την δημιουργία μέσα από το καλάθι. Πώς να μην εκτιμά ο πιο ψύχραιμος παρατηρητής ότι φέτος οι 85-90 πόντοι θα γίνουν ρουτίνα για μια ομάδα που πέρσι όταν έσβηνε ο γενικός κολλούσε ακόμη και στους 55.

Είναι πολύ ψηλά ο πήχης για τους Πειραιώτες. Φρόντισαν οι ίδιοι για αυτό με το εξαιρετικό ρόστερ που σχημάτισαν. Είναι μεγάλη και η αναμονή ως ότου δούμε αυτή την ομάδα στο παρκέ. Την νέα ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ