Ο Φορτούνης και τα δυο «στοπ» σε Δώνη για Φαμπιάνο και Κουρμπέλη

Ο Φορτούνης και τα δυο «στοπ» σε Δώνη για Φαμπιάνο και Κουρμπέλη

Θα αγωνιστεί στην Ελ Καλίτζ ο Κώστας Φορτούνης; Όλα δείχνουν πως…

Στον «σέρα» ο Κώστας Φορτούνης και η μετακίνηση του στην Ελ Καλίτζ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν από χθες οι Σαουδάραβες. Δεν πήρε λέει η ομάδα του Γιώργου Δώνη την πολυπόθητη «έγκριση» από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας και κάπως έτσι δεν έχει το «μπάτζετ» για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του 31χρονου άσου.

Τι σημαίνει αυτό; Πως είτε οι ιδιοκτήτες της Ελ Καλίτζ θα πληρώσουν οι ίδιοι όλο το ποσό της συμφωνίας με τον Φορτούνη -5.6 εκατ ευρώ για δυο χρόνια συν 1 εκατ ευρώ bonus μεταγραφής-, είτε απλά ο Έλληνας άσος θα αλλάξει ρότα. Είναι λιγάκι «μπερδεμένο» για τους Ευρωπαίους το «σύστημα» των μεταγραφών στη Σαουδική Αραβία. Δεν είναι όμως δα και κάποια… εξίσωση. Σε μια αγορά που μόνο πέρσι διακινήθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, υπάρχουν 4-5 ισχυρές ομάδες όπου οι ιδιοκτήτες πληρώνουν τα πάντα. Και οι υπόλοιπες που για να ξεπεράσουν τα συμβόλαια 1,1-1,2 εκατ ευρώ ετησίως ζητούν την συνδρομή της Ομοσπονδίας. Ζητούν από εκείνη δηλαδή να «καλύψει» το υπόλοιπο μέρος της εκάστοτε συμφωνίας ώστε και ο ποδοσφαιριστής να είναι εξασφαλισμένος –η περσινή ομάδα του Δώνη για παράδειγμα βάρεσε «κανόνι»- και το πρωτάθλημα να ισχυροποιηθεί σε ολόκληρο το εύρος του. Στην πραγματικότητα αυτό το αίτημα οι ομάδες το καταθέτουν στην Ομοσπονδία για έναν παίκτη κάθε χρόνο. Τον franchise player που λένε και οι Αμερικανοί.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τον Πετρούσεφ και ο Ερυθρός Αστέρας… βλέπει Βόιτμαν

Έτσι έκανε η Ελ Καλίτζ με τον Φορτούνη. Έτσι δεν έκανε η Αλ Καντισίγια του Μίτσελ που το προηγούμενο διάστημα απέκτησε τον Πιερ Ομπαμεγιάνγκ και τον πρώην αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Νάτσο: Η ομάδα του Μίτσελ πληρώνει μόνη της. Η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας όμως, το Κράτος δηλαδή, από τη στιγμή που πληρώνει έχει και άποψη. Και εκεί είναι που το πράγμα μπερδεύει. Γιατί υπολογίζει τα πράγματα με έναν δικό της τρόπο. Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να βάλει. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που η κάθε ομάδα ζητά. Αν αγωνίζεται στην εθνική ομάδα. Σε ποια χώρα έπαιζε κλπ. Ενέκρινε λοιπόν για παράδειγμα την μεταγραφή του Εκόνγκ από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Κολούντ: Έναν ποδοσφαιριστή με όλα και όλα 22 ματς πέρσι με την ομάδα του. Και φαίνεται να μην εγκρίνει αυτή του Φορτούνη, του αρχηγού της ομάδας που κατέκτησε το Conference League. Η διαφορά των δύο; Ο Εκόνγκ είναι εν ενεργεία με την Εθνική Νιγηρίας, αρχηγός και MVP της ομάδας που τον Φλεβάρη έφτασε ως τον τελικό του Africa Cup of Nations. Ναι, εκείνοι που ξέρουν λένε πως όλα αυτά έχουν τη σημασία τους…

Τέλος πάντων: Θα φανεί αν είναι αλήθεια όλη αυτή η φημολογία με τον Κώστα Φορτούνη που προς το παρόν προπονείται στην Ελλάδα με τον αδερφό του. Θα φανεί αν όντως η Ελ Καλίτζ μπορεί ή όχι να τον αποκτήσει. Μόνο που αν είναι αλήθεια το μπλόκο της Ομοσπονδίας ισχύουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα πρέπει πλέον να πληρώσει μόνη της όλο το ποσό. Και δεύτερον ότι αν ο Φορτούνης «κόπηκε» από την Ομοσπονδία, καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να καταθέσει το ίδιο αίτημα για εκείνον. Από εκεί και πέρα: Ο Δώνης μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις αλλά όπως φαίνεται και στη νέα του ομάδα δεν πρέπει να του περνάει ιδιαιτέρως. Διότι «οκ» το συμβόλαιο του Φορτούνη είναι μεγάλο. Ήθελε και τον Φαμπιάνο του Άρη όμως και… δεν. Όπως λένε ότι προσπαθεί και για τον Δημήτρη Κουρμπέλη αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται έγκριση από την Ομοσπονδία γιατί τα συμβόλαια δεν αποτελούν… εξαίρεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ