Από το «Levantate Matias» και το «δέστε ζώνες» στην σκληρή πραγματικότητα… (vids)

Από το «Levantate Matias» και το «δέστε ζώνες» στην σκληρή πραγματικότητα… (vids)

Ωραία τα μεγάλα λόγια, τα παχιά. Ωραίες και οι «ταμπέλες» για… προπονηταράδες. Στο χορτάρι όμως η μπαλίτσα κυλάει και δεν συγχωρεί κανέναν.

«Σήκω, Ματίας. Συνεχίζουμε να προοδεύουμε. Πάμε για μάχες, πάμε για μεγάλες στιγμές. Πάμε για τη μεγάλη ιδέα της ΑΕΚ. Φόρτσα! Έλα, έλα». Τα λόγια του Μάριου Ηλιόπουλου στο ξεκίνημα της σεζόν στον Ματίας Αλμέιδα σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την δεκαετία του ΄80.

Με το νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ να διαβάζει Ισπανικά και ολίγον Ιταλικά και να γραπώνει τον Αλμέιδα στην αγκαλιά του φωνάζοντας και στο τέλος «Ζήτω η ΑΕΚ» χωρίς κάποιος να τον ακολουθήσει. Λίγο αργότερα ήρθε και η επική ατάκα «δέστε τις ζώνες σας» για την… απογείωση της ΑΕΚ. Τα μεγάλα τα λόγια βλέπετε είναι εύκολα. Τσάμπα.

Διαβάστε επίσης: Ο Βεζένκοφ, η επιστροφή των διεθνών και η δύσκολη προετοιμασία του Ολυμπιακού

Από το πόσο φοβερός είναι ένας προπονητής που πέρσι με τις αποφάσεις και τις επιλογές του οδήγησε την ομάδα του σε ένα ανεπανάληπτο χαμένο πρωτάθλημα και φέτος ξεκίνησε παίρνοντας αποστάσεις από τα νέα δεδομένα της ομάδας και παρουσιάζοντας μια ομάδα… φαρσοκωμωδία (έως τώρα τουλάχιστον) απέναντι σε… χωριά από την Ανδόρα και την Αρμενία.

Η χθεσινή ήττα της ΑΕΚ από κάποια Νόα στα βάθη της Αρμενίας δείχνει πως στο χορτάρι η μπαλίτσα δεν συγχωρεί κανέναν. Εκεί δεν μετράνε τα «παχιά» λόγια και οι υποσχέσεις. Εκεί μετράνε οι πράξεις. Και η ΑΕΚ με την εικόνα που έχει, από τον Αλμέιδα στον πάγκο, τον Στρακόσα κάτω από τα γκολπόστ να έχει ήδη ξεπεράσει τους Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς στις περσινές… επιτυχίες τους, και με παίκτες που είναι φευγάτοι (Πινέδα) και με τουπέ και διάθεση υπό του μηδενός, έχει μπλέξει για τα καλά.

Γιατί πλέον καλείται την άλλη Πέμπτη να ανατρέψει το 3-1 απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας έδειξε και τίποτα και να δείξει πως αυτό που συμβαίνει έως τώρα (γιατί και με την Εσκάλδες από το 4-0 ήρθε 4-3 με αστεία λάθη) μπορεί να αλλάξει. Αλλιώς; Αν το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ χαιρετήσει ή περάσει με τα χίλια ζόρια τους ανύπαρκους ποδοσφαιρικά Αρμένιους; Τότε τα… venga και τα Levantate θα «πάνε περίπατο». Όχι μόνα τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ