ΑΕΚ: Εφιάλτης σε κενή εστία (vids)

ΑΕΚ: Εφιάλτης σε κενή εστία (vids)

Το τραγικό ξεκίνημα του Στρακόσα συνεχίζει την... παράδοση στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γνώρισε ντροπιαστική ήττα στην Αρμενία από τη Νόα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με τον Θωμά Στρακόσα να τα κάνει… μαντάρα.

Ο Αλβανός τερματοφύλακας που αποκτήθηκε, με σκοπό να λύσει το πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετώπιζαν οι κιτρινόμαυροι κάτω από τα δοκάρια, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς με τη Νόα και εκτέθηκε, όντας υπεύθυνος για τα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η λέξη που χρησιμοποιεί καθημερινά στις προπονήσεις ο Μεντιλίμπαρ…

Μάλιστα, το δεύτερο εξ αυτών κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού σκόραρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας από την αντίπαλη εστία, σε ένα γκολ που δεν μπαίνει ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο Στρακόσα με δύο γκέλες «κρέμασε» την ομάδα του και έδωσε τη νίκη στη Νόα, με την ΑΕΚ πλέον να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά στη ρεβάνς και τη μάχη για την πρόκριση στα playoffs της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με τον ίδιο τον Αλβανό να συνεχίζει την αρνητική παράδοση κάτω από τα γκολπόστ για την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, στο 35’ ο Στρακόσα έκανε λάθος πάσα, οι ποδοσφαιριστές της Νόα έκλεψαν και ο Πίνσον με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλβανού πορτιέρο και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 67’ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε και πάλι λάθος, το οποίο πλήρωσε ακριβά η Ένωση. Ο πορτιέρο της Νόα έκανε γέμισμα, η μπάλα πήρε δύναμη από τον αέρα, ο Στρακόσα δεν υπολόγισε σωστά και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του.

Τα λάθη που δεν στοίχισαν με την Ίντερ

Παράλληλα, ο Στρακόσα που αποκτήθηκε ως βασικός τερματοφύλακας και η Ένωση δαπάνησε αρκετά χρήματα, ώστε να αναβαθμίσει τη θέση «1», έχει κάνει «εγκλήματα» και στα ματς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, όμως δεν τα πλήρωσε, διότι η ομάδα από την Ανδόρα είναι πολύ χαμηλού επιπέδου και δυναμικότητας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο παιχνίδι στην «Opap Arena» που έληξε με 4-3 αντί για έναν υγιεινό περίπατο, αφού η ΑΕΚ προηγούνταν με 4-0, ο Στρακόσα έκανε δύο γκέλες και έφερε την Ίντερ σε απόσταση ενός γκολ ενόψει της ρεβάνς, με τον Αλβανό και τότε να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί είναι πως στην ΑΕΚ φαίνεται πως η «κατάρα» κάτω από τα δοκάρια συνεχίζεται, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η Ένωση με Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη έχει δεχτεί αμέτρητα γκολ από γκάφες τους, ενώ την περσινή σεζόν ειδικότερα, είναι υπεύθυνοι και οι δύο σε γκολ που ενδεχομένως να στοίχισαν και το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ επένδυσε στον Στρακόσα το φετινό καλοκαίρι, ενώ πήρε και τον Μπρινιόλι, όμως ο δεύτερος θα μείνει εκτός δράσης για πολύ καιρό και θα πρέπει να πορευτεί με τον Αλβανό, ο οποίος έχει κάνει 4 λάθη σε 4 ματς που σημαίνουν γκολ και είναι πολύ πιθανό να είναι η αιτία που θα στοιχίσει τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ