Ποιο είναι το Νότιο Σουδάν που «απειλεί» την Ελλάδα (vids)

Ποιο είναι το Νότιο Σουδάν που «απειλεί» την Ελλάδα (vids)

Οι «Αμερικανοί» του Νότιου Σουδάν που ψάχνουν την πρόκριση κόντρα στη Σερβία και την... Ελλάδα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εθνική ομάδα της νεοσύστατης αφρικανική χώρας.

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να μείνει ζωντανή στο κηνύγι της πρόκρισης στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της απέναντι στην Αυστραλία με 77-71.

Πλέον η γαλανόλευκη θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του Σερβία-Νότιο Σουδάν για να μάθει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Τι χρειάζεται εκεί η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη; Νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά και το Παρίσι, εκεί όπου την περιμένει η Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Άνετος και… ωραίος Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ (vid)

Και όσο κι αν γνωρίζουμε πολύ καλά το συγκρότημα του Σβέτισλαβ Πέσιτς με τους υπέρλαμπρους αστέρες της Euroleague και του NBA η ομάδα του Νοτίου Σουδάν, παραμένει σχετικά άγνωστη στους περισσότερους. Στην παρθενική του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες νίκησε με άμεση το Πουέρτο Ρίκο ενώ έδωσε μάχη όσο μπορούσε απέναντι στην team USA. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που αναμετρήθηκε με την ομάδα των ΗΠΑ, με την προηγούμενη να είναι ακόμα πιο αμφίρροπη.

Στις 21 Ιουλίου, στην «O2 Arena» του Λονδίνου ο Λεμπρόν Τζέιμς, με καλάθι στα 8’’ πριν το τέλος, γλίτωσε από το ρεζιλίκι τις ΗΠΑ, αποτρέποντας μία έκπληξη που θα έπαιρνε θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού.

Το Νότιο Σουδάν, που έδωσε τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του μόλις το 2017, προηγήθηκε με 58-44 στο ημίχρονο και είχε δύο σουτ στο φινάλε για να «απαντήσει» στο καλάθι του Τζέιμς και να πάρει τη νίκη. Το «θαύμα» δεν ολοκληρώθηκε, έγινε όμως η αφορμή για να μάθουν πολλοί από την… ύπαρξη έως την ιστορία της νεοσύστατης χώρας, που έως το 2011 ήταν κομμάτι του ενιαίου Σουδάν και προέκυψε μετά από περίπου 70 χρόνια εμφυλίων πολέμων.

Το ρόστερ αποτελείται εξ ολοκλήρου από παίκτες που είτε γεννήθηκαν σε ξένες χώρες, είτε στο Νότιο Σουδάν και ξεσπιτώθηκαν σε μικρή ηλικία όταν οι γονείς τους αποφάσισαν να αναζητήσουν αλλού καλύτερη τύχη. Η Ομοσπονδία μπάσκετ ιδρύθηκε το 2011 και έγινε μέλος της FIBA δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο στη χώρα δεν υπάρχει καμία οργάνωση, ούτε καν υποδομές, όταν το βασικό (και μοναδικό μάλλον) ζητούμενο είναι ο βιοπορισμός.

Στο ρόστερ ξεχωρίζουν ο πρώην NBAer πλέι-μέικερ Κάρλικ Τζόουνς, που από τη νέα σεζόν θα παίζει στην Παρτιζάν και κάνει με τις εμφανίσεις του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τρίβει τα χέρια του, ο πάουερ φόργουορντ Τζ. Τ. Τορ των Σάρλοτ Χόρνετς και ο σέντερ Γουένιεν Γκάμπριελ, που ανήκει πλέον στη Μακάμπι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ