Οσμή σκανδάλου αποκτά η μη έκπτωση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, 45 ημέρες μετά το βούλευμα για παραπομπή του σε δίκη. Έκθετοι Βασιλειάδης, Συναδινός, Γραμμένος από την κωλυσιεργία, μείζον (και) πολιτικό ζήτημα
Στις 2 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε ότι με το υπ’ αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008, που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Κουπτσίδης διετέλεσε δήμαρχος και νομάρχης Γρεβενών, παρακολουθούσε στενά την υπόθεση, εκδίδοντας και ανακοινώσεις, με χαρακτηριστική αυτή του Γραφείου Τύπου, όταν έγινε γνωστό ότι παραπέμπεται σε δίκη.
«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην Νομάρχη και Δήμαρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, ενός ακόμα “άριστου” της Νέας Δημοκρατίας, για υπόθεση διασπάθισης κονδυλίων του δημοσίου, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του κυβερνώντος κόμματος.
Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θα περίμενε κανείς, τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός να κάνουν «σημαία» την υπόθεση, αφού το θέμα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά και πολιτικό. Φευ!
Ενώ σύμφωνα με το νόμο 2725/99, μέσα σε 15 μέρες πρέπει ο ΓΓΑ να εκδώσει διαπιστωτική πράξη για την έκπτωσή του από το Δ.Σ. της ΕΠΟ και την προεδρία της ΕΠΣ Γρεβενών, πέρασαν 45 ημέρες, όμως, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον κ. Συναδινό. Σε αντίθεση με την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», την οποία είχε έτοιμη από την πρώτη μέρα στο γραφείο του, όμως οι κατηγορούμενοι τελικά παραιτήθηκαν. Κάτι που δεν κάνει ο κ. Κουπτσίδης, αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι θα το πράξει.
Το σύστημα κάνει επίδειξη δύναμης και εκθέτει τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι οι κατηγορούμενοι στην τελευταία υπόθεση του ποδοσφαίρου έχουν διάστημα 15 ημερών για να παραιτηθούν, αν και είχε ενημερωθεί μόνο από δημοσιεύματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Παράλληλα εκτεθειμένη είναι και η διοίκηση της ΕΠΟ, δεδομένου ότι ο Ευάγγελος Γραμμένος διατυμπάνιζε περί εξυγίανσης, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού «οποιοδήποτε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί να υποβάλλει πρόταση για παύση στην ημερήσια διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής».
Ισως ο κ. Γραμμένος να θυμάται ότι για την εκλογή του κ. Κουπτσίδη στην προεδρία της ΕΠΣ Γρεβενών δεν έφτανε το τρέξιμο του Μάλαμα Τεβεκέλη και χρειάστηκε να μεταβεί και ο ίδιος στα Γρεβενά, ώστε να συμβάλει στη νίκη του. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να θυμάται τη φωτογραφία που έβγαλαν μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας, Στέργιο Τόκα στο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπριζ, στο φουαγιέ του Ολυμπιακού Σταδίου.
Λέγεται ότι η έκπτωση Κουπτσίδη αλλάζει τις ισορροπίες στο συμβούλιο ΕΠΟ. Αυτός που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιώργος Πανίδης, δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στο μπλοκ του Βορρά, που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ…