«Κατάλαβε ο Αλαφούζος τι έγινε με τον Μπρινιόλι ή ακόμη…»

«Κατάλαβε ο Αλαφούζος τι έγινε με τον Μπρινιόλι ή ακόμη…»

Η ανακοίνωση του Μπρινιόλι από την ΑΕΚ ήρθε σε μια εποχή που ο Αλαφούζος…

Υποψήφιος για την προεδρία της Super League ήταν προ ημερών ο Γιάννης Αλαφούζος. Και έπεσε βεβαίως στην περίπτωση, διότι απέναντι στάθηκε –και νίκησε- ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αν δεν ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού λογικά θα είχε επικρατήσει το αφεντικό του Παναθηναϊκού. Και θα το είχε κάνει με τις πλάτες της ΑΕΚ. Της ομάδας που πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε και επίσημα την αρπαγή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι από το Τριφύλλι.

Διαβάστε επίσης: «Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια»: 20 χρόνια μετά το… Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου (vid)

Είναι κακό που πήρε η ΑΕΚ τον Ιταλό; Όχι, φυσικά. Κακός ήταν ο τρόπος. Και όσα έγιναν από τα τέλη Νοέμβρη και πέρα που οδήγησαν τον Αλαφούζο να κάνει ένα μεγάλο λάθος. Να απολύσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έχασε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός από αυτή την ιστορία. Και έγινε ο Αλαφούζος αιτία για πορεία διαμαρτυρίες έξω από τη Λεωφόρο. Για να πουλήσει και να φύγει… Του έκανε μεγάλο κόλπο ο Γιαννάκης με τον Μπρινιόλι.

Όχι μόνο γιατί η ΑΕΚ πήρε τσάμπα έναν πραγματικά καλό τερματοφύλακα, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός ανακατεύτηκε άσχημε λόγω του Ιταλού και ουσιαστικά εκεί έχασε κάθε ισορροπία σαν ομάδα σε μια χρονιά που όλοι πίστευαν ότι το πρωτάθλημα θα παιχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες. Άσχετα αν το πήρε ο ΠΑΟΚ. Έβλεπαν όλοι φαβορί την ΑΕΚ έχοντας καλή ομάδα αλλά και τα… γύρω-γύρω. Έβλεπαν και τον Γιοβάνοβιτς να έχει φτιάξει κάτι με αρχή, μέση και τέλος: σοβαρό και αποτελεσματικό. Ολοι εκτός από τον Αλαφούζο… Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου. Έπεσαν οι μάσκες, έβαλε και κίτρινα γάντια ο Μπρινιόλι.

Και ο Αλαφούζος; Ο Αλαφούζος βρέθηκε υποψήφιος στη Super League μπροστινός του συστήματος Τίγρη. Τον ψήφισε η ΑΕΚ, ο Καρυπίδης με τις βερμούδες του και ο κουμπάρος Πανουργιάς από τη Λαμία. Όλα τα… παιδιά του Γιάνναρου συν φυσικά τον άλλο Γιάννη, τον Κομπότη. Μέσα σε έξι μήνες δηλαδή ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και βρέθηκε στο κανναβάτσο και ξαφνικά έγινε σύμμαχος εκείνων που πριν έναν χρόνο κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το πρωτάθλημα.

«Κατάλαβε ο Αλαφούζος τι έγινε με τον Μπρινιόλι ή ακόμη…» έλεγε προ ημερών ιδιοκτήτης ΠΑΕ σε κουβέντα με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. «Και του πήραν τον παίκτη, και του έκαναν την ομάδα άνω-κάτω και τον έβαλαν μπροστά για να κρατήσει το σύστημα ζωντανό θέλοντας να διεκδικήσει την προεδρία της Super League. Αν είναι δυνατόν»…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ