Ολυμπιακός: Ο Ντόρσει, ο Βεζένκοφ, ο Γκος και η πρώτη απόφαση για το ρόστερ

Ολυμπιακός: Ο Ντόρσει, ο Βεζένκοφ, ο Γκος και η πρώτη απόφαση για το ρόστερ

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος. Και δίχως βιασύνη ποντάρει στο…

Δέκα ξένους ο Ολυμπιακός στη σεζόν που πέρασε: Κάνααν, Γκος, Μπραζντέικις, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Σίκμα, Πετρούσεφ, Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ. Τρεις περισσότεροι από τους επτά που προέβλεπε η «ελληνική λίστα» του πρωταθλήματος.

Τέσσερις περισσότεροι από τους έξι που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις 12άδες. Μια ιστορία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απώλεια του τίτλου. Διότι ως γνωστόν στην τελική επτά πριν από τα πλει-οφ ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να επαναφέρει τον Μιλουτίνοφ πλάι στον Φαλ και να «κόψει» τον Ράιτ αλλά ο Φαλ χτύπησε και ο Ολυμπιακός έμεινε με ένα σέντερ σε όλη τη σειρά των τελικών, χάνοντας το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: H συγκλονιστική ταινία της UEFA για τον τελικό του Conference League και την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι το λάθος αυτό δεν θέλουν να το ξανακάνουν στο λιμάνι, Δεν έχουν σκοπό να εγκλωβιστούν ξανά σε ένα ρόστερ δίχως Έλληνες πρώτης γραμμής. Εξ ου και ο Τάιλερ Ντόρσει έγινε εκ νέου ο Νο1 μεταγραφικός στόχος της ομάδας από την EuroLeague και ο Νο2 γενικώς πίσω από την ειδική –αλλά δύσκολη- περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ. Έχουν και οι δύο διαβατήρια. Και μαζί με τον Γουόκαπ, τον Μήτρου Λονγκ, τον Παπανικολάου και τον Λαρεντζάκη –σ.σ ο Λούντζης θέλει να φύγει γιατί εν παίζει- μπορούν να δώσουν την ελληνική 6άδα πρώτης γραμμής που χρειάζεται το νέο ρόστερ περιορίζοντας αισθητά τον αριθμό των ξένων.

Ήδη ο Κάνααν είναι παρελθόν (Ερυθρός Αστέρας), όπως και ο Σίκμα. Το ίδιο θα γίνει με τον Μπραζντέικις που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Αυτομάτως οι θέσεις των ξένων από 10 γίνονται 7. Αν λοιπόν έρθουν οι Βεζένκοφ και Ντόρσει τότε δεν θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τους 8. Αν όχι; Τότε το πράγμα μπλέκει ξανά.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Ότι ο Μπαρτζώκας θέλει στη θέση τους, Γκος, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ. Και ότι εάν και εφόσον ο 8ος ξένος θα είναι ο γκαρντ σκόρερ: Ο Κίναν Έβανς αν δεν τραυματίζονταν. Ο Μάικ Τζέημς αν δεν αποφάσιζε να μείνει στη Μονακό. Κάποιος άλλος πια –έγραψαν χθες την περίπτωση του Μίχαλιουκ των Σέλτικς στην Ιταλία-.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ